zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFamilie kijkt uit naar strafproces in Suriname

Familie kijkt uit naar strafproces in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 sep – De familie van de slachtoffers van de Decembermoorden kijkt reikhalzend uit naar de aanvang van het strafproces. Dit zegt familielid Soeniel Oemrawsingh. Nu de Krijgsraad heeft bekendgemaakt dat het proces definitief in behandeling genomen wordt op 30 november, schijnt het licht aan het eind van de tunnel.

Niet dat er sprake is van vreugde of gevoel van triomf. “Wij willen geen emoties van blijdschap of vreugde uiten. Wat wij willen is dat ons rechtsgevoel bevredigd wordt”, zegt Oemrawsingh tegenover de Times of Suriname. Aan de start is een lange periode van voorbereiding vooraf gegaan. Onder meer is een fysiek onderzoek gepleegd met bijstand van het Nederlands Forensisch Instituut.

Ook is de beveiliging opgevoerd van rechters en is het gebouw in orde gemaakt waar het proces zal plaatsvinden. Met verbale garanties van onder meer minister Santokhi van Justitie & Politie heeft dit alles moeten duiden op het aankomen van het proces. Toch is de formele aanvang uiteindelijk de enige grijpbare garantie. “Dit hadden wij reeds jaren verwacht van de rechtsstaat”, aldus Oemrawsingh.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. eindelijk zou ik zeggen want niemand heeft het recht om het leven van een andere mens te ontnemen want meneer bouterse is geen god al denk hij dat zelf want hij denk dat hij boven alles en iedereen is want zelf meneer bouterse gaat een keer dood maar ik hoop niet voor dat hij berecht wordt om de surinamer te laten zien dat niemand zoveel mensen afslacht en niet berecht word


  Maak melding
 2. Wij de familie ten andere zijde, zijn ook bezig om onze mind op te maken. Wij willen ook vergelding voor die 89 gedode militairen, mede alsgevolg van het optreden van sommige van die december ’82 nabestaanden in die zogenaamde bevrijdingsraad.
  Die soep zal vroeg of laat ook worden opgediend, no spang!


  Maak melding
 3. sommige negatieve elementen denken dat zij
  van steen zijn,pas op dat zij niet voor de berechting creperen,de mens wicht,maar God beschikt,men kan niet inzien dat er politiek bedreven wordt met dit probleem,wacht maarop
  de schokende verhalen van een bekende advakaat.


  Maak melding
 4. Beste heer Du!! ik vind je een hypocriet.de zelfde fout die je meent dat dhr Bouterse gemaakt heeft maak je zelf.je hebt al een vooroordeel over iemand terwijl de persoon nog niet of helemaal niet berecht is.houd dan ook je grote waffel dicht ,en wacht rustig het proces af. Boute hater!!!!!!!!.


  Maak melding
 5. @DU

  Klopt. Uit al zijn handelingen blijkt dat DDB keer op keer denkt dat hij de zaligmakende verlosser is. Ook het gedrag van zijn volgelingen geeft hier blijk van. Maar het is correcter om een parallel met Goebbels en Hitler te trekken. Hij is een ras demagoog, nazi en facist zonder enig moreel besef of medeleven voor zijn omgeving.

  Is was beter als hij onder strenge bewaking als psychopaat in een afgezonderde vleugel in het LPI de rest van zijn leven doorbracht. Misschien dat SU dan minder last had van deze intrigant die keer op keer de aandacht trekt met ongefundeerde verdachtmakingen en machtshandelingen.


  Maak melding
 6. Mensen, probeer toch een keer te snappen dat het berechten van de één en laten vrij rondhobbelen van de andere voor identieke vergrijpen nu en op termijn zeker niet gaat werken. Gelijke monnikken gelijke kappen.

  Het wordt tijd dat wij ter voorkoming van grove brokken massaal met elkaar in dialoog treden over alle vraagstukken die gemoederen bezig houden. Suriname is niet van politieke partijen of personen, maar van ons allen!


  Maak melding
 7. @OPETE KROMANTI

  Je vergeet een belangrijk aspect. DDB heeft een politieke functie en daarmee gaat hij er mee accoord dat mensen zich een mening vormen over zijn visies en zijn handelen. Zonder oordeels vorming geen politiek.

  Opvllend is ook dat je je wel drukt maakt om DDB maar bv niet over AMAFO die in dit forum ook zwaar bekritiseerd is en nog steeds niet berecht. Kortom selectieve verontwaardiging van een DDB aanhanger.


  Maak melding
 8. pfffffff,idd Du,speelt het duidelijk op de man,zijn haat is ziendend erg met zulke mensen,,ze zijn zo haatdragend dat ze de realiteit niet inzien.

  Du, denkt neen hij beweert steeds dat Brunswijk zonder zonde is terwijl hij ook heel en heel wat bloed aan zxijn handen heeft,alles wat er na 1984 tot nu toe met Suriname mis is hahahaah zet hij op Bouterse hoe dom kan iemand zijn,juisttt DOMMER DAN DOM.

  Ps,redactie of webmaster U zal mijn reactie weer censureren pffffffffffff.


  Maak melding
 9. Geachte redactie,

  ‘Familieleden van de slachtoffers van de zogenaamde “Decembermoorden” kijken reikhalzend uit naar de aanvang van het zogenaamd “strafproces”‘.

  De voormalige president van Zuid-Afrika en voormalig leider van het ‘African National Congres’ Nelson Mandela, werden indertijd ook met zo’n zogenaamd “strafproces” geconfronteerd geworden, omdat hij en zijn organisatie het ANC, weigerden zich te onderwerpen aan de ‘Westerse politieke druk en verlangens’.

  Ze kregen haast allen “straf”. Vandaar ook dat men spreek van “strafproces”, wat ook gold voor Noriega, Arafat, Sadam Hoesein, Steve Biko, niet tevergeten de onthoofde Surinaamse verzetsleider Boni en de levend verbrande Afrikaanse Surinamers Kodyo, Mentor en Percent. ‘Onderwerp je aan de ‘Westerse verlangens’ en er gebeurt je niets, zoniet laten we je hangen, “legaal”.

  En zo wordt ook dit zogenaamd “strafproces” in Suriname, geregiseerd op ‘verzoek’ van Westerse mogendheden, geregiseerd en betaald door Westerse mogendheden, uitgevoerd door hun bondgenoten in Suriname, zogenaamde “Surinamers” w.o. verraders ten tijde de onafhankelijkheid van Suriname in 1975.

  En dit is ook de rede waarom sommigen vonden dat Ir. George Hindorie moest sterven, Anton de Kom verbannen moest worden en Grace Schneider-Howard opgesloten moest worden in Fort Zeelandia. Dus dit zogenaamd “strafproces” is historisch bekenen ‘niets nieuws’, oude koek.

  Trouwens, de kruiziging van Jezus van Nazareth ten tijde de Romeinen, was ook niet anders. En Nelson Mandela mocht vervolgens president van Zuid-Afrika worden, maar infeite was het niet de ANC die de strijd gewonnen had. Het Westen lijde kapitaalverlies vanwege het halsstarig verzet van het ANC, waardoor, zoals een goed kapitalist betaamt, het op den duur kiezen wordt voor het “kapitaal”. Zuid-Afrika is rijk aan natuurlijke hulpbronnen, de Republiek Suriname behoort tot het 17de rijkste land ter wereld.

  En die familie van de slachtoffers van de zogenaamde “Decembermoorden” dan?

  Met een ‘emmertje bloed van Desi Bouterse’, hou je die ook tevreden en zo krijgt iedereen wat wils.

  En Romeo Hoost? Nou, met enkele jaren tbs behandeling, zou je die geestelijk weer op de reels kunnen krijgen, maar of dat zijn haat zou verminderen, moeten wij maar afwachten.

  Maar ‘strijdend’ gaan wij,

  Sranan sa Wini!!


  Maak melding
 10. mensen wees blij dat er een rechtzaak komt maarwie in de asamblee is schoon de HR BOUTERSE zal nooit een eerlijk proces krijgen hij is al veroordeeldt zonder proces BRUNSWIJK is ook geen lievertje maar geen haan die daar naar kraait dit is toch Hypocriet wie van jullie was erbij en heeft gezien dat BOUTERSE ZELF DE TREKKER HEEFT OVER gehaalt ik ben geen ven van hem nog fam hoor maar je bent schuldig tot het bewezen wordt .er gebeurt veel onrecht maar de meeste zetten een roze bril op,wees eerlijk naar elkaar en blijf niet met modder gooien.


  Maak melding
 11. does ik wil erniet opin gaan hoor maar ik denk dat wie order gegeven heeft erger is en ik denk dat velen die de trekker overgehaald hebben geen keuze hadden of het was gedaan met hun eigen leven en dat van hun fam en gezin.als bouta schuldig is moet hij berecht worden zoals iedereen en liefst z’n fouten inzien en vergiffenis vragen aan land en volk voor al het onrecht dat hij heeft gedaan in het land.waren de bosland bewoners geen mensen of minder surinamers? hadden ze minder recht dan een creool hindustaan of javaan om te leven?brunswijk is geen haar beter maar ik begrijp beter zijn reactie hij heeft het opgenomen voor zijn volk en stam genoten bouta heeft aan zich zelf gedacht en geniet van een rustig en onbezorgde leven wat is er geworden van wij surinaamse negers?armer en dommer dan welk ander bevolkings groep in su en dat is echt jammer.voor mij is deze discussie close en wens er verder niet op in tegaan.god zij met ons suriname,gado dé wi fesimang srananan mang oe bondroe kon na wan suriname is van geen van ons maar van de indianen we zijn allemaal daar naar toe gebracht en we zijn 1volk geworden laten we ervan genieten want door het komen in su is ons veel ellende bespaart,kijk maar naar afrika,india,indonésié,china;en al dat soort ellende kennen wij su niet;god zij met u allen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES