zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWeinig kans op honderdprocentcontrole in Suriname

Weinig kans op honderdprocentcontrole in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 sep – De kans dat er ook honderdprocentcontrole komt op de Johan Adolf Pengelluchthaven is miniem. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De maatregel is geen opties, in elk geval niet voor de korte termijn. De inzichten in Suriname zijn anders.

Drugscontroles op personen moeten vooral worden uitgevoerd op grond van een redelijk vermoeden. Dit betekent niet dat de eigen rol in de internationale drugsbestrijding niet serieus genomen wordt. Er zal zoveel mogelijk getracht worden te voorkomen dat andere landen te lijden krijgen van een verslapte controle. “De uitvoer moeten wij dus serieus nemen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

De aangekondigde verscherping van de controle op de Johan Adolf Pengelluchthaven begint dan ook steeds meer vaste vorm aan te nemen. Het speciale politieteam heeft met twee speurhonden al aardig wat prestaties neergezet. “Het team verricht goed werk, er zijn veel aanhoudingen geweest en dat gaan we voortzetten en versterken”, aldus Santokhi. Onder meer zullen nog drie speurhonden worden ingezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. ja minister santokhi ga zo door, want er zijn tijden geweest waar zelf de mensen op schiphol de militairen met name meewerkte aan drugs smokkel ze werden grof betaal dan kon men zo doorlopen met drugs naar nederland zo stond ons land bekend al narcostaat nu het de betere kant opgaat willen ze al het werk wat er nu vericht word terug draien zodat ze weer met het oude verder kunnen gaan zolang vene daar zit zal het niet gebeuren, we zijn een net land waar de precident zich niet met drugs zaken bezichhoud kwestie boereveen niet vergeten de transporten naar nederland waar een zekere bouterse is veroordeeld waar zij zoon ook een straf uitzit zo vader zo zoon en die man noemen jullie leider laat jullie nakijken .


  Maak melding
 2. Santokhi heeft groot gelijk je kan geen drugscontrole op iemand uitvoeren zonder een redelijk vermoeden te hebben dat die persoon drugs smokkelt. Het inzetten van drugshonden is wel een goede maatregel omdat het een veel minder ingrijpende maatregel is dan iemand helemaal te fouileren en z’n koffers te doorzoeken.
  Goed werk Santokhi, Nederland kan hier een voorbeeld aan nemen en die 100% controles afschaffen. Maar dat is een zaak voor de Suri BuZA om ertegen te blijven ptotesteren.


  Maak melding
 3. Suriname moet zo snel mogelijk naar 100% controles toewerken!!!

  Suriname ligt niet in Europa waar het omringt wordt met welvarende buren als Belgie en Duitsland!!!
  grote drugsproducerende en doorvoer landen liggen om de hoek, Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Brazilië en aartsrivaal Guyana.

  Suriname is zelf een grote drugs doorvoer land naar Europa, wie weet hoeveel drugslaboratoria verborgen zitten in het Surinaamse tropisch regenwoud???

  Ik durf het niet te zeggen, daar ik weet dat Suriname totaal geen controle heeft over zijn grondgebied laat staan over z’n luchtruim!!!


  Maak melding
 4. Ik zou het goed vinden als de Witte nederlanders op zanderij worden gecontroleerd op die troep, “waar ze zo dol op zijn”, doldraaien en niet te vergeten oorlogen hebben gevoerd. Met die drugs verzieken ze iedereen. Wij worden ook dagelijks op die schiphol vernedert. Zelfs kinderen die niets ermee te maken hebben, worden door die boeren alvast angst in gezaaid voor later. Want je moet nederig voor ze zijn. Toch zijn de Witte Nl. die het gebruiken zie Voorb. Vollendam Waar bijna alle jongeren neus verstopt zitten.


  Maak melding
 5. de grooste drugs baron van suriname is bouterse! die moeten ze nog opsluiten want hij is een echte crimineel tog ontken hij dat eigelijk moest hij naar amerika gaan maar hij was zo slim of boereveen was zo dom om daarheen tegaan en dat waren mensen die in de top van van suriname zaten dat is de leider waar sommige in geloven wat ik vreemd vind is hij van zij geloof gevallen want bouterse was tog bekeert tot de heer ik hoor daar niets meer over kunnen de aanhang van hem daar wat van zeggen .in de rechtzaal help god jou niet dan sta je er alleen voor mie boi.


  Maak melding
 6. Hoe zit het met de torie vn Gilds. en Die van Brunsie?
  Gaan ze nog vrij op straat lopen met een koffer creamer

  wanneer worden ze overgedragen aan nl?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES