maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameCorruptie in Suriname vertoont dalende lijn

Corruptie in Suriname vertoont dalende lijn

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 sep – De corruptie in Suriname vertoont een scherp dalende lijn. Dit meldt corruptiewaakhond Transparency International. Suriname is opgeklommen naar de tweeënzeventigste plaats. Vorig jaar werd nog de negentigste plaats toebedeeld.

Suriname wordt dan ook aangemerkt als een van de weinige landen die het afgelopen jaar grote stappen vooruit hebben gemaakt. Tot die groep behoren ook onder meer Costa Rica, Kroatië, Cuba, de Tsjechische Republiek, Dominica en Italië. Peru en Brazilië zitten eveneens op de tweeënzeventigste plaats, evenals China, India en Mexico.

Transparency International volgt de corruptiegevoeligheid van honderd en tachtig landen. Er wordt gebruik gemaakt van data aangeleverd door onder meer zakenlieden en experts. Volgens de organisatie blijkt ook dit jaar hoe krachtig het verband is tussen corruptie en armoede. Vooral de landen met lage inkomens hebben het meest te lijden van de gevolgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. hahahaha wat gebeurt er in mijn huis dat ik niet weet? Suriname is gedaald hmmmm tuurlijk de Chinezen gaan niet aangeven dat alles te koop is in Sur. Deze Transparency International heeft een hele grote roze bril op.


  Maak melding
 2. Stap voor stap wordt er een verbetering aangebracht. Maar het is een utopie om te bedenken dat Sur bij de eerste 20 zal eindigen. Of heeft de coalitie en alle overige regeringsleiders een verrassing in petto?


  Maak melding
 3. Hoe zou dat komen? Of de boeven zijn in de cel of werd de Surinaamse grond ze te heet onder de voeten en zijn ze gevlucht, of ze houden zich voorlopig gedeisd. Welke optie is volgens u het meest voor de hand liggend?
  Take your pick!


  Maak melding
 4. Als de bui eraan komt is er ineens geen corruptie meer, de lieden zijn bang voor de demonstratie van 1 oktober en mobiliseren dan hun buitenlandse handlangers.


  Maak melding
 5. Opvallend dat je nu een heleboel voor de Vene regering ‘gunstige’ berichten in de ether krijgt. Corruptie viert hoogtij in Sur. Deze organisatie ziet ze vliegen. Je kunt alles kopen in Sur. als je maar genoeg ‘vet’ gebruikt: percelen, rijbewijzen, winkel- en alle andere soorten vergunningen, paspoorten, ambtenaren om je zaken te bespoedigen en noem maar op.

  Het valt gewoon op dat de pers zich laat gebruiken om de aandacht van het maritiem geschil af te leiden en die sukkels in het land en velen daarbuiten trappen er nog in ook.


  Maak melding
 6. een ding valt mij op wat deze regering ook doe bij een aantal men zal het nooit goed zijn omdat die mensen niet weten wat recht en orde is enige wat ze weten is met geweld jou zin krijgen en als ze niet zint drijgen maar vene ga zo door ,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES