Surinaams district ontwikkelt band met Hoogvliet

3

PARAMARIBO/HOOGVLIET, 26 sep – Marowijne, Suriname’s meest oostelijke district, moet het samenwerkingsverband dat ontwikkeld wordt met de Nederlandse deelgemeente Hoogvliet, naar beste vermogen benutten. Dit zeggen deelnemers aan de gemeenschappelijke projectweek Met Open Ogen 2007 in Hoogvliet, Rotterdam.

De mogelijkheden zijn er, evenals de bereidwilligheid, zeker van Nederlandse zijde. Nu al worden kansen gezien voor intensieve samenwerking op onderwijsgebied. “Het opzetten van een goede internetcommunicatie is belangrijk, want dan kan er een goede uitwisseling plaatsvinden tussen leerlingen”, zegt deelgemeentevoorzitter Kees van Pelt tegenover de Ware Tijd.

Ook wil Hoogvliet gaan helpen bij het opknappen van scholen en zal meubilair en lesmateriaal worden gestuurd. Ook ambtenaren uit Marowijne kunnen hun voordeel halen. “Wij kunnen capaciteitsopbouw verwerven. Onze ambtenaren kunnen hier naartoe komen om stage te lopen”, zegt districtscommissaris Theo Sondrejoe. Marowijne kampt vooral met sociale problemen. Administratieve decentralisatie moet toepassing van oplossingsmodellen vergemakkelijken. Ook daar kan Hoogvliet inkomen.


3 REACTIES

 1. Het aangaan van samenwerkingsverbanden tussen 2 landen of delen daarvan(gemeente/distrikt) dient gebaseerd te zijn op een aantal aspecten. Deze kunnen zijn:
  – op basis van wederzijdse respect
  – het kunnen uitbreiden/verspreiden van de aangeboden kennis/kunnen ter verbetering van de diverse sectoren
  – het naar eigen inzichten kunnen toepassen/wijzen van de verkregen/aangeboden hulp voor een optimale toepassing in relatie tot plaatselijke omstandigheden.
  – het kunnenen/illen accepteren dat de aangeboden kennis/hulp niet gezien moet worden alsof Suriname op bedel toer is.
  Indien men kan leven met het bovenstaande dan zijn er geen obstakels om de aangeboden hulp/kennis te accepteren

  Don Hojot


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.