Subsidie voor Surinaams opinieblad Parbode

6

Het Surinaams opinieblad Parbode heeft een uitkering van meer dan € 28.000,- ontvangen van het Nederlandse Stimuleringsfonds voor de Pers. Het opinieblad is voornamelijk bedoeld voor Surinamers, zowel in Nederland als in Suriname, en wordt gemaakt door een redactie die in beide landen gevestigd is.

Parbode verschijnt maandelijks sinds mei 2006. Om een rendabele exploitatie te bereiken is een project opgesteld dat onder meer voorziet in meer promotie van het blad en het ontwikkelen van een website. De totale projectkosten bedragen € 56.500,-. Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft besloten een subsidie ter hoogte van maximaal € 28.250,- beschikbaar te stellen aan Hoogendam Media BV voor het opinieblad Parbode.

Het besluit om de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 130 van de Mediawet dat de mogelijkheid biedt financiële steun te verstrekken indien de continuïteit van een persorgaan in gevaar is. Voorwaarde voor het verstrekken is onder meer dat de verantwoordelijke uitgever een project indient dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode. Door de uitvoering van het eerdergenoemde project verwacht de uitgever na 2009 een rendabele exploitatie voor het blad te behalen. Daarmee is uitzicht geboden op een rendabele exploitatie binnen een redelijke termijn en voldaan aan de genoemde voorwaarde.


6 REACTIES

 1. Ga zo door met het blad Parbode.
  Ik lees het elke maand in Nederland.
  Ik heb acht jaar in Suriname gewoond en kom
  twee keer per jaar en antal weken op vacantie.
  Het is mijn tweede vaderland geworden.
  Gefeliciteerd met de subsidie.

  Tang Boeng

  Ome Jan.


  Maak melding

 2. Dit blad verdient veel meer aandacht.
  Ik heb het een paar keer gelezen tijdens vakanties in Suriname.
  Goede reportages en heel mooie foto’s.
  Kortom, een must voor iedereen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.