donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameAandacht voor noden van Surinaamse ex-militairen

Aandacht voor noden van Surinaamse ex-militairen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 sep – De noodkreet van de militairen die hebben gediend in de oorlog tegen het Jungle Commando is niet aan dovemansoren. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Van regeringswege wordt wel degelijk aandacht besteed aan de ingewikkelde problemen van deze groep.

De psychische, sociale en economische barrières zijn welbekend. Defensie laat dan ook niets aan het toeval over. Het recente straatprotest van ruim vijftig oudgedienden heeft nogmaals de noodzaak blootgelegd van een gedegen aanpak. “Het is een doelgroep waarvoor ik vecht”, zegt Fernald. De komende tijd zal dan ook meer aandacht worden besteed aan het vinden van oplossingsmogelijkheden.

Een werkgroep waarin meerdere ministeries zijn vertegenwoordigd, zal de aanzet moeten geven. De ex-militairen zeggen te kampen te hebben met onder andere posttraumatische stress en gebrek aan werkgelegenheid en huisvesting. Aangemoedigd door het succesvolle protest van voormalige leden van het Jungle Commando, is besloten met meer nadruk aan te dringen op aandacht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. de werkgroep zal dus moeten langs gaan bij de…
    ministerie dat over de volksgezondheid gaat, vanwege pts. ministerie dat over sociale zaken en werkgelegenheid gaat. ministerie dat over huisvesting gaat, want velen hebben geen goede woning of helemaal niet. ministerie van justitie en politie want er zijn er ook die in aanraking zijn gekomen met justitie. ministerie van defensie want ze hebben ooit in het leger gediend.

    ai mi boi, zoveel ministeries is er voor nodig. het heeft wel lang geduurd alvorens de regering een goed gehoorapparaat heeft aangeschaft. meneer de president, het is toch dramatisch!


    Maak melding
  2. Te beoordelen aan de status van actief dienenden- ziet er niet zo mooi uit voor deze ex-militairen. Militairen, ex- of actief zijn en blijven militairen en dienen dienovereenkomstig als militairen te worden bejegend. Het zijn immers de enige ambtenaren die de bereidheid hebben uitgesproken om zelfs hun leven in de waagschaal te leggen als het gaat om de belangen van land en volk. Waar blijft onze trots. Bij buitenlandse collegae slaan ze echt een slecht figuur als het gaat om militaire standaarden. Geef hen de tools of praat anders niet over militairen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES