“Betwist zeegebied is nooit van Suriname geweest”

21

PARAMARIBO, 26 sep – Het betwiste maritiem gebied is nooit van Suriname geweest, dus nu tekeergaan over vermeend verlies is zinloos. Dit zegt coalitieparlementariër Winston Jessurun. Met name oud-president Jules Wijdenbosch zou minder hoog van de toren moeten blazen.

Immers is in 1998 tijdens de regering Wijdenbosch het internationaal zeerechtverdrag getekend. “Het was onverstandig om ons te committeren aan een verdrag, terwijl wij niet wisten wat er in stond. Het lidmaatschap aannemen betekent dat je het verdrag moet naleven,” zegt Jessurun tegenover Dagblad Suriname. Guyana heeft eenvoudigweg gebruik gemaakt van die opening.

De heisa rond de uitspraak heeft veel weg van misbruik. Tegen beter in wordt de regering op de korrel genomen “Sommige mensen moeten niet doen alsof de Golf van Mexico onze grens zou zijn als zij president van dit land zouden zijn. Met het verdrag in de hand hebben wij in feite het onderste uit de kan gehaald, want niet alle eisen van Guyana zijn doorgegaan”, aldus Jessurun.


21 REACTIES

 1. Wiens brood men eet wiens taal men spreekt.
  Winston Jessurun,kom jij net uit je hol, jij bent een volks bedrieger,speciaal soort leugenaar met de verborgen eigenschappen van een kwakzalver.
  De enige bekwaamheid van politici is liegen. Hoe meer en harder zij liegen, des te meer stemmen zij kunnen ronselen. Van alles ( en dat is kiekenstront ) beloven en uiteindelijk niets anders doen …


  Maak melding

 2. Puur en gemeen van Jessurun…betwist is nog altijd van geen van de partijen.

  Dan van wie..lid worden van een tribunaal of niet.
  Betwist blijft betwist, of mogen Suri’s niet hebzuchtig zijn of willen wij alle Guyana’s.

  Kaba nanga spook gedrag,als men wist dat het niet van ons was waarom geef/gaf jij geld uit aan een of ander onderhandelings commissie.
  Kaba nanga cheat the people with lie’s..false boi na yu


  Maak melding

 3. Geachte redactie,

  “Het betwiste maritiem gebied” zegt coalitieparlementariër Winston Jessurun, is nooit van Suriname geweest, dus nu tekeergaan over vermeend verlies is zinloos”.

  Is deze man nou Surinamer, een Guyanees sympathisant of gewoon ‘een gek’. Ik bedoel, dit kan je als ‘Surinaamse politicus’ toch niet maken om dit te roepen, terwijl het politiekspel nog gaande is ? Klojo?!!

  Dat deze ‘zogenaamde intellectuelen’ in het Surinaams Parlement mogen rond hangen, is mij een grote raadsel.

  Wanneer heeft deze man zich voor het laatst geestelijk laten nazien, heeft hij wel een docter tot zijn beschikking.

  rommel, rommel!!!


  Maak melding

 4. wat ik mis is een discussie met inhoud met goede argumenten waar het precies om gaat , dat zie je hier niet dat vind best wel jammer zo kan je wat van elkaar leren en niet van die onzin dingens die nergens op slaat, ik zeg door bedragen te noemen wat suriname mis zou zijn gelopen breng je mensen in verwarring en ik blijf zeggen je kan niets mis lopen wat nooit van jou is geweest daar blijf ik bij, wat ik ook erg vind is dat er nu politiek mee word gespeeld door de ndp er word van alles en nog wat geroepen ook hier op deze site er zijn vele landen in de wereld die het beter doen dan landen met olie voorraden suriname moet in de toeristen gaan bezichhouden daar kan jij met minder geld uitgeven veel meer binnen halen , ik vraag me af hoe sommige mensen zouden reageren als bouterse aan de macht was en de uitspraak was het zelfde als nu dan zou men roepen het buitenland is tegen ons en dat zou hij verkopen aan zijn achterban , laten we een ding duidelijk stellen naar het trubinaal stappen heeft zijn voordelen en zijn nadeel of dan moest met het zo laten dat het zeegebied betwist bleef er is een uitspraak leg jou erbij neer als jij als land internationale rechts wegen goed keurt beteken het ook dat in jou nadeel kan zijn maar nee alles moet van ons zijn ik ben echte surinamer maar met verstand niet een die altijd de vingers wijst naar andere als het tegen zit wij moeten onze land opbouwen en niet over laten aan mensen die het met drugs gel willen doen mensen die er een narco staat bijna van hebben gemaakt en mensen die onze staatskast leeg achter hebben gelaten wat mij opvalt dat die zelfde mensen het hards roepen dat we triljoennen zijn misgelopen en als ik deze dingens zeg dan word ik persoonlijk aangevallen terwijl het de waarheid is , er zijn een aantal dingens wat ik niet eens ben met deze regering maar deze regering is beter dan die onder bouterse wat ik is dat als iemand het niet met mijn eens is met argumenten komt om mij tegen te spreken dat wil .a.u.b


  Maak melding

 5. @%%5,hij maakt zich niet druk met zijn bakbahol.vandaar mijn advies die kumakoisi bril op te zetten om beter te zien en te lezen.een haatzaaier die zonder het menselijkgevoel leeft,Dit soort mensen doen mee met Ramadan(vasten) en schreeuwen de hele dag door Allah ho akbar.


  Maak melding

 6. Meneer Jesserun is helemaal geen schurk en geen landverkoper, dit parlementslid heeft de stukken gewoon goed bestudeerd en weet waar hij over praat. Suriname heeft nu eenmaal (helaas) geen recht op het betwiste gebied. Meneer Jesserun is een van de weinigen in de Nationale Assemblee die zijn hoofd koel houdt, daar kunnen sommigen op dit forum nog veel van leren.


  Maak melding

 7. Het is goed als de rechtenstudenten deze kwestie bestuderen en een aantal debatten aan wijden, met het uiteindelijk doel het surinaams volk (en indirekt de guyanese bevolking)in te lichten over wat de uitspraak betekent en inhoudt.!
  (Dan kan ik ook begrijpen en weten)

  Maureen


  Maak melding

 8. als jessurun wist dat het gebied nooit van suriname is geweest, dan had hij suriname dit verlies kunnen besparen, en ook die acht miljoen dollar wat een dombo,is zo iemand dan volks vertegenwoordiger? schande en een belediging aan het surinaamse volk.


  Maak melding

 9. ik kan zo’n domme uitspraak van jessurun niet begrijpen. die man is oerstom. ik schaam mij diep als surinamer. ik ken die man helemaal niet, maar dit vind ik echt zo’n domme uitspraak.Weet die man wel wat het woord betwist betekent? ik denk het niet. en nr.15. winston hemelijn is net zo dom, want die begrijpt er niets van.


  Maak melding

 10. @akuba dit is de laaste keer dat ik op jou reageer maar ik zeg het jou, volgens ben jij een niets nut die niet weet wat hij of zij met zich zelf moet doen dat kan zo zien aan joi persoonlijke reaktie de ene keer heb jij over die gek zijn nu hen over geloof de andere keer over ras zoe zie dat jij iemand ben zonder argument iemand die boos word als iemand een andere mening heeft weerleg dat met argumenten maar niet persoonlijk dat maak jou zwak , maar ik heb een troos voor jou november begin de lang verwachte proces dan hoop voor velen van jullie ook in suriname dat jullie zullen zien en horen wat er achter bouterse schuild en hoe medogenloos hij en dan hoop ik dat jij akuba ook zo eerlijk ben om het te accepteren dit de laaste keer dat reageer op een gek zoals akuba ,


  Maak melding

 11. Het volk van Suriname eist van de president venetiaan opheldering van de vele negatieve reactie ten aanzien van de grensverschil met Guyana.
  Ook willen wij weten wat het voordeel en de nadelen zijn voor ons land

  Als ik het mag geloven,dat suriname de grensverschil met guyana heeft verloren of in het nadeel van ons land is gevallen
  Dan roept dit bedenkingen op.een gewonnen zaak mag je niet zomaar uit de hand geven,maar door vechten desnoods met geweld.
  Als we letten op de internationale website van bekende instantie,dan zult zien dat vele van deze de fictieve landkaart van suriname op hun site hebben
  geplaatst.ik ga hier geen namen noemen waar ik vele malen heb gerapporteerd soms wel soms niet met resultaat
  dit mag suriname niet zomaar van de vn accepteren,het gaat hier over een zeer gevoelige zaak
  laat de niet nationalisten hun mond dicht ritsen,en geen stommiteit uitkraaien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.