Suriname moet zijn voordeel doen met uitspraak

12

PARAMARIBO, 22 sep – Suriname moet meer dan wat ook, zijn voordeel doen met de uitspraak in het maritiem dispuut. Dit zegt oud-directeur Eddy Jharap van Staatsolie. Onder meer mag verwacht worden dat de belangstelling van multinationals zal toenemen voor zowel aardolievoorkomens als andere economische activiteit. Hetzelfde geldt overigens voor buurland Guyana.

De duidelijkheid over wat van wie is kan alleen maar positief uitpakken. “Ik zie dus wel een verhevigde belangstelling voor eventuele deelname van oliemaatschappijen”, zegt Jharap tegenover de Ware Tijd. Alleen het feit al dat in Guyana het exploratiewerk nu definitief van grond komt is veelzeggend. Dat zal uiteindelijk ook doorwerken naar Suriname, temeer omdat het om hetzelfde maritiem gebied gaat.

Door mensen getrokken lijnen veranderen daar niets aan. Overigens ligt met de vaststelling van de zeegrens de weg open naar uitbreiding van de exclusieve economische zone. “Ik ben erg tevreden met de uitspraak. Het Surinaamse volk hoeft niet boos te zijn. Beide landen hebben een billijk aandeel gekregen en als burgers moet jij je daarmee tevreden stellen”, aldus Jharap.


12 REACTIES

 1. Volgens Johan Cruijf heeft elk voordeel een nadeel en ik zie alleen maar nadelen voor Suriname!!
  Die zogenaamde surinaamse bobo’s denken echt dat we achterlijk zijn en alleen afhankelijk zijn van hun mondelinge sterke verhalen!!
  HUN MOTTO IS SLAAP GERUST ALLES KOMT GOED TERWIJL DE BOEL OP INSTORTEN STAAT!!!


  Maak melding

 2. Srananmangs, wakti eventjes moro nanga un kritiek. Wé biging koskosi , omdati na tegenpartij sjoetoe wang pagara na dorosé.Proberi fu bribi eerder un egi kondremangs dang dorosémangs.Na prapi no broko été. Geduld is een schone zaak.
  Grantanji.


  Maak melding

 3. Ja mensen ik heb tranen moeten weg pikken,zelf hier en daar snikken.

  Omdat wij de zaak verloren hebben, maar niet gewoon verloren omdat niet iedere Suri. de kans gekregen heeft om zich voor land en volk in te zetten.

  Dat is jammer en doet pijn.
  Betwist of niet wij hadden met zijn allen ervoor moeten gaan.


  Maak melding

 4. Srika wees wijs doe niet dom als >>>>> jij weet wel.

  Zaken op zee zijn anders dan zaken op land…gebruik aub jouw grote kokosnoot boven jouw lichaam… als jij niks weet: tap yu smoel.


  Maak melding

 5. eddy met zulke uitspraken weten alle weldenkende burgers nu dat jij ook tot die “kliek”behoort van zakenvullers en profiteurs van over de rug het gehele volk .jij en die kliek ,jullie hebben een hoge bankrekening bij elkaar gegaapt maar jullie gaan nu laag vallen en jullie gaan je straf krijgen voor verraad van een hele natie deze regering moet opdonderen en jij ook eddy jharap en alle andere corrupte
  landverraders we mogen zeker ook tevreden zijn met alle goudconcessies weggeven aan buitenlanders diefstal bij ministerie van financien schandaal bij min van tct aftreden min.van justitie , gronduitgiftes waar een luchje zit
  en alle andere slechte imago die deze
  regering suriname bezorgd?aangezien deze regering nooit zal inzien dat wat ze doen verwerpelijk en ontoelaatbaar is, zullen zij nooit zelf oprotten dus moet het volk deze mensen naar huis sturen en er is op deze aarde niemand die voor el vene en zijn kliek kan pleiten want het volk zal beslissen en het volk moet gerespecteerd worden en laat derest maar stikken. ze hebben al genoeg ellende veroorzaakt het was bosje go home nu is het vene go home

  bongka


  Maak melding

 6. Ik weet niet wie Prapie is maar volgens mij drinkt hij azijn. Hij is heerlijk objectief en heeft een positieve kijk op het leven. Je kunt geen artikel lezen of hij heeft wel een (negatieve) mening. Ik zou zeggen; Prapie wees eens objectief en lever eens een constructieve bijdrage.


  Maak melding

 7. Nu krijg je poppen aan het dansen.
  Dhjarap heeft gelijk.
  Laat de Guyanezen alvast boren.
  Dan gaan we met minder kosten aan onze zijde winnen.
  Olie stroomt naar het plek met de grooste pompcapaciteit.
  Wedden dat de olie voor de kust bij de grens met Guyana en Suriname binnen 10 jaar opraakt.
  Wie het snelst gaat pompen krijgt het meest.

  Dus aan de slag jongens.

  Barca


  Maak melding

 8. Surié en verwanten;
  Ga effe naar de CIA worldfactbook , wat details over de geschiedenis en feiten vanaf de koloniale tijd tot anno 1993;
  http://www.foia.ucia.gov/search.asp

  Latin America:Compendium ….etc
  Ga lezen, bergijpe n wordt wijzer.
  Allerlei discussies waarvan sommige zinloos en te simpel tot dom, oproer zaaiend en gevaarlijk dus.
  Houd het hoofd koel.
  Er is nog zoveel meer te (be-)halen. terwijl wij vechten met elkaar(strax, hoop ik niet)en ondertussen verzuipen we in overtollig regenwater, vergiftigen we onszelf met allerlei gevaarlijke milieu ongelukken en misvattingen enz enz.
  SURI'”: GET A LIFE, VERANDER DE WERELD DOOR EERST JEZELF TE VERANDEREN.
  Papa go zorgoe joe pikien en mama go leer wan boen sanie, stop doe dong!!!
  en wordt niet kwaad, kritiek mag er zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.