Guyana noemt bewering over westgrens Suriname vals

56

PARAMARIBO, 22 sep – De bewering van president Ronald Venetiaan dat de Corantijnrivier is bevestigd als Surinaams grondgebied, slaat nergens op. Dit zegt Paul Reichler, de hoofdadvocaat van Guyana bij het Internationaal Arbitragetribunaal. Het tribunaal heeft zich niet uitgesproken over de landgrens.

Dat kan ook niet, omdat de jurisdictie ontbreekt. Het hele proces betrof het gebied vanaf de monding van de rivier. “Het tribunaal heeft dus niet de bevoegdheid om te bepalen aan wie de Corantijnrivier toebehoort”, zegt Reichler tegenover de Ware Tijd. Als Venetiaan dus beweert dat het tribunaal “de soevereiniteit van Suriname over de gehele Corantijnrivier heeft bevestigd”, klopt daar niets van.

“Dat is compleet vals, de Corantijnrivier was geen onderdeel van de arbitrage”, aldus Reichler. Hij heeft er alle begrip voor dat de uitspraak in Paramaribo wordt verkocht als een overwinning voor Suriname. “Maar als je kijkt naar de uitspraak en naar wat zich werkelijk heeft voorgedaan, zul je merken dat dit een overweldigende overwinning is voor Guyana.”

56 REACTIES

 1. at is tog weer zoiets dat de mensen van suriname niet moeten pikken er wordt altijd over ons op ons en om ons heen gelopendie regering moet gewoon aftreden en de mensn moeten er zelf voor zorgen dat ons land zo wortd verkocht steeds weer staan we alskinderen van 2 die niet kunnen denken waar gaan we nou op zo,n manier naartoe


  Maak melding

 2. Laat dit niet waar zijn.Want echt waar Surinamers,als dit werkelijk waar blijkt te zijn zoals de heer Reichler dat verklaard heeft,dan is dit een diepste ,ja,tot op het bot toe de meest schandelijke daad die Venetiaan begaat tegenover de Surinaamse bevolking!!Dat hij al gefaald had door deze zaak niet op een nationaal nivo aan te pakken,alla,maar dat je dan ook nog,mocht dat verhaal van Guyanese zijde echt waar blijken te zijn,je je eigen volk op een dusdanige manier voor liegt met valse beweringen,dan is dat een verkrachting van een totale natie!!Ongelooflijk!!Dit is zal een totale gezichtsverlies betekenen voor de Surinaamse bevolking!!Geen wonder dat de Guyanezen gewonnen hebben,want met dergelijke sukkels van nieuw Front aan de macht kan je verwachten dat Suriname ber afwaarts zal gaan glijden!Ik heb gewoonweg hier geen woorden voor!!

  En Vene kan maar beter in het openbaar gaan verschijnen voor het volk,want hij zal uitleg moeten komen geven,ik hoop voor hem dat de Guyanezen geen gelijk hebben!!!!


  Maak melding

 3. En waarom krijgt Guyana zoveel voorrechten dan ten opzichte van Suriname????
  Dat hele uitspraak klopt niet, en iedereen laat dit gewoon gebeuren, dat ding is SURINAAMS grondgebied!!! Guyana heeft daar geen moer mee te maken!!!


  Maak melding

 4. Vene heeft Suriname verkocht,de Guyanezen drinken zich rot op vene,s naam een van zijn zegeningen!!!!!,en Het Suirnaamsvolk in diepe Rouw.mansaram moet haar mond houden, en niet Bouterse.
  de ware tijd liegt net als vene.


  Maak melding

 5. Even een bericht uit de onderbuik!!!Het is algemeen bekent dat Vene hindoestanen niet lust!
  Uit betrouwbare bron is mij vertelt, dat toen hij nog les gaf hij al denigrerende opmerkingen over hindoestanen maakte voor de klas.Het zal wrang voor hem zijn , dat nu de vloer met hem is aangeveegd door een hindoestaan!!
  Ook wordt hij nu als leugenaar voor schut gezet over zijn bewering dat het ITLOS beslist heeft dat de Corrantijnrivier Suriname toebehoort!
  Hoe wil hij nu optreden als die guyanezen toch beheersdaden verrichten op deze rivier?!
  Het door hem totaal verwaarloosde surinaamse leger kan hij niet inzetten, want anders stuurt die hindoestaan zijn leger op hem af en dat leger bestaat voornamelijk uit mensen die op Vene lijken wat neerkomt op nog een vernedering.
  Guyana is decennia lang geregeerd door Forbes Burnham die er een zooitje van heeft gemaakt.
  Met deze hindoestaan komen ze nu uit de shit! Ik lees al jaren hun kranten en zoals deze hindoestaan zich profileert vooral in het buitenland kan Vene er in de verste verte niet bij!!
  Zolang er een taboe heerst dat een hindoestaan geen president mag worden zal Suriname een stukje Afrika in Zuid-Amerika zijn.
  Hoewel ik ook niet pro koelie ben getuigt de realiteit dat ze met hun drive wel kunnen zorgen voor ontwikkeling!!
  India is pas 60 jaar onafhankelijk en uit zo een chaos aan mensen en achterstand weten ze zich op te werken tot wereldmacht!
  Geen enkele blanke moet het nu in zijn hoofd halen om nog ooit daar de baas te willen spelen!!
  De mensen die op Vene lijken zouden beter af zijn als ze die koelies de kar lieten trekken, omdat ze ook mee zullen profiteren van de vooruitgang die ze brengen; dessnoods kunnen ze daar afspraken over maken dat ze een deel van de koek krijgen.
  Door gebrek aan zelfkritiek staan ze hun eigen ontwikkeling in de weg!!


  Maak melding

 6. no 3 @Tim Gerrits
  Dat kunnen we zelf ook verzinnen, want we weten hoe Google werkt!!
  Trouwens ik lees al jaren alle guyanese kranten die op internet komen!
  En trouwens hou je een beetje gedeist, want door jullie bakra’s worden we met deze shit geconfronteerd!!
  Iedereen valt nu over Vene en vergeet Nederland die mede debet aan deze shit is!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Dit is een grote ramp en schande voor het volk van Suriname. Internationaal heeft Suriname een grote nederlaag geleden. Op de Nederlandse radio hoorde ik Nederlandse deskundigen hun oordeel geven over dit geschil en het blijkt dat de huidige Surinaamse regering zeer grote blunders heeft gemaakt bij het Maritieme Gerechtshof van de VN.Reken er op dat de Guyanezen een claim gaan leggen op de Corantijn en ze gaan deze case ook winnen.Natuurlijk zijn ze nu al bezig met een studie om een deel van de Corantijn op te eisen. In Suriname zit die grote zero van een nietsnut, de bevolking alleen maar leugens voor te leggen. Weg met deze regering.JAAG VENETIAAN EN ZIJN NIEUW FRONT REGERING WEG.


  Maak melding

 8. grote mond van vene dat surinamers moet eens zijn voor de beslissing en nu gaat guyana suriname opvreten en meer bezetten.De hele fucking monding bij de corantijn is voor suriname


  Maak melding

 9. Ik geloof nog eerder de hoofdadvocaat van Guyana dan mijn eigen President, triest.

  Suriname is KEIHARD op zijn BEK gegaan door die t*ring tandem partijblok, de NPS-VHP, landverraders.

  Ze hebben voor de zoveelste keer hun huiswerk totaal niet gedaan in 50 jaar!
  Maar het grootste landverraad komt van Jules Wijdenbosch, die Suriname lid heeft gemaakt waardoor Guyana haar arbitragezaak kon beginnen.

  Die RAT heeft Suriname eerst aan de bedelstaf gebracht en nu haar territorium laten verliezen.
  Daarom kwam er geen moer uit zijn bek!


  Maak melding

 10. Het is wel tekenend dat jullie reacties n.a.v. het statement van een Guyanese advocaat, bijkans blindelings voor waar worden aangenomen.Surinamers geloven steevast, in datgene wat van buiten komt.Wat van buiten komt is waar. En ook nu weer?


  Maak melding

 11. #15# Nationalis als er geen **PNR** was o.l.v.Bruma.

  Dan was Su. nog steeds afhankelijk…de domoren VHP & NPS zijn te stom om te weten wat een eigen staat betekend.

  Zij zullen land en volk altijd verraden en het liefst verkopen voor KATIBO.


  Maak melding

 12. Dit bericht vanuit Guyana kan worden verworpen.Op radio zorg en hoop werd duidelijk gemaakt dat de gehele Corantijn rivier over de gehele breedte aan Suriname toebehoord!!Het arbitrage tribunaal heeft dat onomstotelijk vastgesteld en besloten en Guyana moet dat gewoon accepteren!

  Dan is er nog een ander opmerkelijk geval.

  Volgens Deryck Ferrier op nieuws radio Zorg en Hoop Suriname heeft het Arbitrage team mogelijkerwijs met een aantal ernstige zaken rekening gehouden nadat Guyana naar het Arbitrage team stapte.Het schijnt namelijk zo te zijn dat Guyana eigenlijk nauwlijks zeegebied had.Guyana worsteld namelijk met een ander probleem ten westen van hun land.Venezuela claimed namelijk een enorm zeegebied voor de kust van Guyana en dus mogen de Guyanezen daar niet komen!Volgens Deryck zou het dan ook zeer aannemelijk kunnen zijn dat als het Arbitrage Tribunaal de 10 graden lijn gehandhaafd zou hebben,Guyana totaal geen kant meer op zou kunnen gaan en behalve dat,ze ook helemaal geen kansen meer zouden hebben om olie te boren in de regio.Vandaar dat men de lijn iets meer naar het oosten opschoof om toch in iedergeval Guyana ook de kans te geven om olie te kunnen boren.


  Maak melding

 13. Prapie,

  Wat een typerende reactie zeg.
  1) Waarom zou ik mij gedeisd moeten houden en jij niet?
  2) Wie zegt dat ik een bakra ben? Er zijn zo veel geboren Suri’s met niet-Suri namen….
  3) En altijd hebben de bakra’s het gedaan?
  Het lijkt er toch echt op dat deze keer ‘deze shit’ is veroorzaakt door een niet capabale regering en een niet capabel advocatenteam (lees alle reacties in de Suri media).
  Kortom, even nadenken eerst alvorens zo’n heerlijke, vol frustratie jegens Nederland, reactie te plaatsen hier. Blijf fatsoenlijk en verval niet in gescheld.


  Maak melding

 14. Beste Prapie.
  Kun je in een tijd van hoger bewustzijn je op
  merkingen over ras in de prullenbak doen.
  Bedrog en leugens vieren de hoogtij in de
  menselijk geschiedenis naar een hoger
  bewustzijn.


  Maak melding

 15. Wie is in de menselijke geschiedenis niet rijk geworden zonder bedrog en leugens.
  Welk land ter wereld is niet rijk geworden
  van een ander land door bedrog en leugens.


  Maak melding

 16. Beste Sranangmans,

  Ik vind dat president Venetiaan uitleg moet geven over deze bewering. Hij moet dat doen om mij en het volk van Suriname tot rust te bedaren. We zijn verbaasd, teleurgesteld en verschrikkelijk boos. President informatie en een reactie over deze recente publicatie aub.

  Sranangmans
  Tang Boeng


  Maak melding

 17. Beste Prapie,
  waarom moet het weer op ras gespeeld worden.
  door over een ras te beginnen in een uitspraak die over landen gaat geef je duidelijk jou domheid toe.
  *****
  1.waarom wordt een artikel in de guyanese krant als waarheid aangenomen boven de verklaring van een Surinamer.
  2.Er is een uitspraak gedaan in een geschil die al jaren/eeuwen speelt.daar moet wij Surinamers vrede mee hebben.
  dit moet een bewijs zijn dat wij opweg zijn naar een beter Suriname.dat de koloniale heersers dat nooit geregeld hebben geldt voor zowel Suriname als Guyana.
  3.er moet nog bewezen worden dat er olie in het gebied ligt.indien er geen olie ligt wie heeft er dan gewonnen,als je in termen van overwinning denkt.
  4.door deze uitspraak kan Guyana een heel groot deel van hun grondgebied verliezen aan Venezuela.
  5.het vermoedelijke olie gebied loopt ook door het Surinaams gebied ,dus kan Suriname ook vrij gaan boren zonder dat Guyana er iest aan kan doen.
  6.indien de Corantijn voledig Surinaams gebied is kunnen de Guyanezen hun kont niet keren als zij naar olie gaan boren.dan moeten zij hoe dan ook met suriname gaan onderhandelen voor gebruik van de Corantijn.
  Nederlanders zouden meteen gaan denken aan stevige belasting


  Maak melding

 18. Als jij op vene wacht,eigenwaarde denk ik wanneer die haan tanden krijgt,heb je nog believe in deze man zonder die N.hij heeft z,n leugens verklaard punt uit,un tak saw wanni,me njan mie bere furu,wie weet dat geld onder tafel betaald is ,ze zijn er niet vies voor


  Maak melding

 19. Deze verdoemde hebzuchtigheden zouden hun rastavlag het liefste in Albina willen laten wapperen.
  Ik laat ze over aan Chavez, die aanspraken maakt op een flink stuk Guyana.
  Als het te goertig wordt zijn we er niet vies voor. Gewoon aan diggelen jagen die gasten!


  Maak melding

 20. ik woon al 50 jaren is Su en dit zijn de pijnlijkste jaren die ik meemaak alleen leugens bedrog en nationale schande . Vene en z’n roversbende vernietigen Su. HEELPPPP. Josephine.


  Maak melding

 21. Ik vind dat de president (F) dit onmiddelijk moet tegenspreken en met bewijsstukken naar het volk moet toetreden.Het volk wil nu bewijs hebben en ook de ware toedracht, want het is toch Surinaams belang en geen Nieuw Front belang.En mevr Mangal of hoe ze ook mag heten ,liever thuis haar huishouden gaan doen
  stanvaste


  Maak melding

 22. no.20 @Tim Gerrits
  Mijn opmerkingen naar jou toe sloeg bij nader inziens nergens op en hierbij mijn excuuses!!In mijn frustratie ben ik vergeten, dat vrije meningsuitting niet alleen voor mij gelt!
  Het probleem met sommige surinamers is dat ze een adjoema in hun kont hebben en door de hitte slaat hun verstand op tilt!!


  Maak melding

 23. Din man nak Su. behoorlijk als de lijnen op zee al zo scheef lopen dan wat moet er dan op land gebeuren.(zelfs dwars over Coronie)

  Maar vooral voor een cijferkundige als Vtje, had Pres. V-no-shine toch zijn wiswijskop moeten gebruiken.

  Maar stel je eens voor dat de Guya’s aan hun zijde aan Corantijn rivier over de volle lengte 1. kilometer eigen land naar binnen graven.

  Denkt Vtje met de Coalitie dat zolang zij water zien: dat het dan hun grondgebied is.
  Daarom kunt uw begrijpen waarom de Suri’s van hoog tot laag uitgesloten werden.

  Aard(karakter) en gedrag Coalitie.


  Maak melding

 24. @nr15 je moet niet komen lullen over de VHP hier want Buitenlandse Zaken is een NPS post, Lim a Po is een NPS’er, Vene is ook een NPS’er. Dus voor dit verlies is de NPS verantwoordelijk.


  Maak melding

 25. no.22@Ricardo
  Aan welke opmerking over ras heb je aanstoot genomen??
  Ik lig er niet wakker van dat je mij dom noemt, daarom had ik het ook over gebrek aan zelfkritiek!!
  Misschien kan ik ook het hoger bewustzijn van jou bereiken als je mij wijst waar ik een gedachten kronkel maak!!
  Ik wil je als domme meegeven om de verslagen van de Verenigde Naties door te spitten die voor jou met jou intellegentie een peuleschil zullen zijn!
  Ik kan best begrijpen, dat het moeilijk te verteren is, maar de waarheid is hard!!
  Wie nog de komende 200 jaar de tweede of derde viool moet spelen zal mij worst wezen, want i had to deal with my own bill!
  Alleen vind ik dat ze het niet verdienen!!


  Maak melding

 26. heb net op de kaart gekeken (zie Tim Gerrits reactie). 10 graden is niet niks. Het is een flink eind naar het oosten toe opgeschoven, naar Suriname dus. meneer R.Vene moet de bevolking maar eens goed uitleg geven. dan mag hij afscheid nemen van het paleis.


  Maak melding

 27. Beste mensen,

  Suriname is niet meer vijf keer groter dan Nederland. Ik als sranangmang zijnde vind het schandalijk dat sommige vooraanstaande Suri,s als bijv. dhr. Wijdensbosch niet betrokken is door de coalitie bij deze zaak. de president van suriname heeft zich te slap opgesteld en dat heeft zich geresulteerd in verlies voor suriname in deze zaak. Hoe je het ook draait of keer, Guyana heeft de zaak gewonnen, suriname heeft het onderspit gedolven.Als venetiaan ondanksdat suriname de zaak verloren heeft, blijft zitten dan heeft deze man geen verstand in zijn hoofd.
  Ik ben Anti-bouta, maar bij deze zeg ik geef me liver Bouterse of Wijdenbosch, mannen met Pit. Bouterse en Wijdenbosch zouden dit never nooit pikken. Ze zouden de zaak niet voordoen alsof Suriname gewonnen heeft.
  Pas maar op venetiaan dat die guyanezen niet verder gaan dan dit, jaren geleden waren ze Suriname al binnen gevallen en een paar militairen gegijzeld toen was pengel of Aron aan de macht. Die waren ook zo slap als venetiaan. Ik schaam me voor Suriname.


  Maak melding

 28. Bokswedstrijd: Jagdew vs El Vene.
  Resultaat El Vene ligt Knock Out in z’n kes-kesi stront en Jagdew is de grote winnaar.

  Suriname gecondoleert met het grote verlies, maar aan de andere kant is dat ook geen wonder met NPSers in charge.

  A.u.b. Surinamers, bij de volgende verkiezingen stuur deze El Vene/NPSman terug naar waar hij thuishoort nl. de dierentuin.


  Maak melding

 29. ‘Wees gerust en alles komt terecht. En zullen wij dan de waarheid van onze geschiedenis kennen’.

  Herkennen jullie mijn reactie van enkele weken terug? Toen werd ook nog zeer emotioneel gereageerd op de aankomende uitspraak. Ik vroeg toen om wat nuchterheid en geduld.
  Wel nu, de uitspraak is er en de waarheid van onze geschiedenis is nu realiteit. Ik bedoel, het deel van de Surinaamse geschiedenis die wij met ons meedragen.

  Ik moet even voorop stellen, dat ik geen bewonderaar ben van meneer Venetiaan!
  Wel zie ik dat deze arme man als zondebok wordt gebruikt voor het deels falen van de claim van Suriname t.a.v. het maritiem geschil.
  Neen, niet Venetiaan heeft gefaald maar de gehele politieke elite in Suriname. De realiteit is, dat de politiek in Suriname, NPS, NDP, VHP, PENDAWALIMA, KTPI,ABOP, etc.,gezamenlijk, het niet voor elkaar heeft kunnen krijgen om een nationale vuist te maken om internationaal beter voor de dag te komen. Guyana heeft dat wel gedaan.

  Nu roept de Sur. opposite om het hoofd van Venetiaan. Maar hebben zij met hun eigen daden niet zelf landverraad gepleegd. Hoevelen van hen hebben in de tussentijd van 2000 en 2007 geen ‘deals’ gemaakt met de tegenstander Guyana? Of zich uitgegeven als de neutralen, maar nu achter de rug van Suriname hun wonden likken van etterlijk moraal? De etter die olie heet.
  Politiek is vies en vuil en geeft – naar mijn mening – de ware karakter weer van een deel van de geschiedenis die wij met ons meedragen.

  Ook hier in Nederland is de Surinamer niet anders.Konden wij maar een eenheid vormen en al onze negatievisme overboord gooien, ook in het belang van onze kinderen. Omdat de Surinamer geen eenheid en durf kan vormen hebben wij, in maatschappelijk opzicht, hier in Nederland steeds minder te vertellen.

  En van die zwakte heeft Guyana juist gebruik gemaakt, om het internationaal van Suriname te winnen.

  Ook de oliewereld staat onder invloed van grote spelers in de wereld die hun toekomstige belang veilig willen hebben. In deze heeft Suriname ook achter de schermen gefaald.

  Ik hoop dat Venetiaan de waarheid spreekt en dat de Corantijn over de gehele breedte Surinaams grondgebied is. Dit zal nog in de toekomst politiek spannender worden.

  Suriname verliest met de uitspraak een deel van haar olieblokken 1 en 1X en ook het aankomende Abary olieveld. In dit olieveld bestaat de grootste kans op gigantische voorraden olie en gas.
  Maar iedere ‘olie-geoloog’ weet,dat niet altijd waar de eerste monsters positief zijn er ook daadwerkelijk die grote olietraps (oliehoudende lagen)liggen.

  Het Abary olieveld ligt relatief niet ver van de Surinaase grens. Het kan ook best zijn dat het grootste deel van die olie en gas aan de Surinaamse zijde ligt en dat wij uiteindelijk kunnen zeggen dat ‘Gayana las Sapakara en a las Lancer’.

  Laten wij de zaken niet emotioneel bekijken. Wij verliezen alleen maar energie mee! Wel opletten, wie van de top in Suriname nu naar Guyana verhuist.

  Srika


  Maak melding

 30. Nr. 25

  Er is reeds bewezen dat er veel olie ligt in het gebied dat nu aan Guyana behoort. Guyana gaat al de miljarden dollars aan zwart goud nu lekker naar boven pompen!!! Suriname heeft veel water en vis gekregen!!! haha


  Maak melding

 31. Geachte redactie,

  En ik hield mijn hart vast omtrent de amateuristische en egocentrische wijze van aanpakt van deze kwestie door deze regering, door noch aan de gemeenschap noch aan het parlement van de Republiek Suriname(oppositie), informatie te vertrekken omtrent eventuele vorderingen op dit gebied.

  Een bevriend advocatenbureau (Lim A Po) zou “even het varkentje wassen”, terwijl het hier een ‘nationale zaak’ betrof. Democratische incompetentie, en nu vervolgens het volk maar voorliegen ‘alsof dat even kan’ en punt uit.

  Ik had eerder hierover zo voor gewaarschuwd, dat de wijze van omgaan met deze kwestie, de aanpak van deze regering omtrent zo’n belangrijke zaak, door de oppositie totaal buitenspel te houden en de gemeenschap te desinformeren, nimmer goed kon zijn.

  En zie daar; dictatoriaal handelen in naam van de democratie op een wijze alsof ‘een kind dat door de ouders te vondeling wordt gelegd’.

  En wat nu!

  Suriname, huil maar.


  Maak melding

 32. nr.41.Srika jij bent behoorlijk slecht geinformeerd.
  Daarom kom jij met zulks rotzooi verhaal.

  Gedrag van Front, dat moet jij zeggen,verder dit gedrag van Front zal land en volk laten bedelen en zwerven.


  Maak melding

 33. ik weet niet maar ik heb het niet zo goed gevolgd maar zou men in Nederland geen bewijzen of documenten omtrend de grenzen van ons land hebben…en over dat bakra gedoe..ach er leven meer surinamers in bakraland dan hier…waarom zou dat nou zijn??


  Maak melding

 34. Vene heeft voor de zoveelste keer weer gedacht dat hij met een DOM volk te maken heeft.Wie de persconferentie gevolgd heeft en naar zijn “verklaring” geluisterd heeft welke hij in het Nederlands voorgelezen heeft WEET nu dat hij een LEUGENAAR is ,want nog geen tien minuten later wordt er een verklaring in het ENGELS gegeven die totaal anders was.Nu is het bewijs geleverd dat Suriname in handen van leugenaars,dieven,rovers en oplichters is.Mijn opa heeft mijn altijd geleerd wie liegt is een dief en wie steelt wordt een moordenaar !!!!


  Maak melding

 35. Omdat prapie wat zegt over vene dat hij hindoestanen haat worden jullie gek?
  Ik bedoel prapie heeft gelijk.. je moet wel echt shit in je ogen hebben wil je niet zien dat vene een koelie hater is. zelfs ik als creool zie dat.
  Ik zelf heb geen problemen ermee dat vene de macht naar ons toe trekt en dat steeds meer belangrijke posities naar ons toe gaan.
  Maar ook ik geef toe dat vene hard is vernedert door iets wat hij het meeste haat.. een koelie.


  Maak melding

 36. Vene Vene Vene wat ben jij toch een stomme neger. Hoe kon je zo een belangrijke zaak voor Suriname door die juridische onbenul van een Lim a Po laten behartigen??? Is het soms omdat Lim a Po een trouwe NPSér is??? Wat gebeurd er met al het geld dat die onbenul heeft ontvangen voor zijn waardeloze juridische vertegenwoordiging van Suriname, mag hij dat houden??? Ik vind dat hij het gelijk moet teruggeven want Suriname heeft de zaak verloren, No Cure No Pay.
  Vene je moet onmiddelijk aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Maar wees gerust hoor El Vene want je bent nu in de gezelschap van een andere stomme neger nl. Pengel wiens ondoordachte handelen Suriname destijds Tigri heeft gekost.
  En was het ook niet Henk Aaron die dat gebied bij de grens van frans-guyana aan de fransen wilde verkopen. Gelukkig was het Lachmann die daar een stokje voor had gestoken.
  En voor degene die Bouta of Bosje fans zijn, laten we niet vergeten dat zij verantwoordelijk zijn voor de economische neergang van Suriname. Dus die 2 zijn absoluut niet de redders in nood.
  Pengel, Aaron en nu El Vene. Als Suriname ooit vooruit wilt gaan moeten zulk soort mensen nooit meer aan de macht komen.
  Laten we ondanks dit zware verlies een voorbeeld nemen aan Guyana waar een deskundige en uiterst capabele guyanees-hindoestaanse leider Bharat Jagdeo zijn land uit de economische puinhoop van Burnham heeft gehaald en die nu hard op weg is om suriname de loef af te steken.
  Zolang 1 bepaald deel v.d. Surinaamse bevolking het presidentschap blijft claimen(ondanks de hele slechte prestaties die zij hebben geleverd na al die jaren van macht en presidentschap)en anderen absoluut geen kans willen geven, zal Suriname blijven op dezelfde plek waar het nu is namelijk in de shit.
  I rest my case.


  Maak melding

 37. Heb geduld,

  alles komt goed als Vene in zijn graf ligt. want Somo wordt presidente….en Sardjoe zal de vuilnisman worden van Somo..Brunsie en zijn rovers zullen Somo bewaken.. civd


  Maak melding

 38. Wat de Surinamer heeft maakt hij kapot, geeft het weg tbv persoonlijk gewin of is gewoonweg te dom om het te behouden.

  De welgeleerde politici en al hun adviseurs, hebben wederom een super prestatie geleverd (Uitspraak Tribunaal). En weer is het een ander die het heeft gedaan, weer is het een ander die zielig Suriname een oor wil aannaaien.

  De datum voor het Tribunaal was allang bekend. De tegenpartij heeft zich goed voorbereid. Suriname had het druk met het selecteren van de adviseurs (lees vriendjes) die mee mogen, een gratis reisje krijgen en wat geld op de koop toe voor het niets doen.

  Brits Guyana is Suriname te slim af geweest. Suriname heeft zitten slapen. Nee, dat is niet waar. In Suriname heeft de regerende macht het druk met:
  * kijken bij welk land er nog wat persoonlijk gewin (of voor directe kontlikkers) te halen valt
  * kijken (lees met een uitgestoken hand) welk land ons weer een schenking wil doen voor het bouwen van een ministerie of een gerechtsgebouw of het asfalteren van straten of het schenken van auto’s voor de politie, etc
  * domeingrond te verstrekken aan politiek gelieerde maatjes zonder het economische belang van de staat op langere termijn in acht te nemen. Oeps, een fout van de schrijver. De term “economisch belang van de staat op langere termijn” is alleen bekend bij politici voor de verkiezingen. Indien gekozen vind al decennia een omslag plaats van economisch belang van de staat op langere termijn” naar “economisch belang van de “persoon op korte termijn”.

  Bij het lezen van Surinaams nieuws is het steeds vaker een treurig verhaal, je raakt er haast in een depressie van. Maar niet getreurd, want in Suriname hebben we sinds kort de Miss EU World verkiezing. De Turkse (of Marokkaanse) organisatie heeft Suriname verkozen boven alle andere exotische oorden voor het houden van de verkiezing.
  Wat een treurnis. Geen hond in de EU heeft ooit iets van deze verkiezing vernomen. Nooit en nergens is er iets in de pers geweest hierover. Nadat de dames hun kroontjes hebben gehad zijn ze in het niets verdwenen.
  En dan maar zeggen dat Suriname hiermee op de Wereldkaart is geplaatst. Ik ben het met dit wel eens. Maar Suriname is niet op de Wereldkaart geplaatst vanwege de schoonheden. Welnee, Suriname heeft zich Internationaal op de Wereldkaart geplaats voor Witwassen van geld. Proficiat. Daar moeten we trots op zijn.

  En zoals altijd (maar je mag ook niet anders verwachtten): De autoriteiten stonden erbij en keken ernaar en doen soms gezellig mee. Neem bv. onze Voorzitter van het Parlement. Die schoft presteert het om zijn portret al te plaatsen in het parlement voordat die vertrokken is. Oja, dat was ik vergeten. Hij is natuurlijk de baas en heeft niets te maken met protocollen, procedures, tradities en respect.

  Suriname heeft potentie, kan veel doen, maar blijft steken in de waan dat dit genoeg is.
  Een minister van LVV vertelde mij een tijd geleden: “ik ben in veel landen geweest, maar de Surinaamse manja is nog steeds de lekkerste die ik ooit heb gegeten”. Waarop ik vroeg: “en in welke landen kan je ze kopen”.

  Je bent nooit te oud om te leren en ook zo zal Suriname ooit leren. OOIT.


  Maak melding

 39. Ik wil wel reageren op de mensen die rascistische uitspraken doen want dat is nergens voor nodig want geen enkele Koelie,janpanesie of wie dan ook zou het zgn beter kunnen Front heeft gefaald zoals altijd weer en niet vene persoonlijk want hij is niets anders dan het boegbeeld van een groepje A-nationalisten die alleen opkijken naar buitenlanders.Persoonlijk heb ik niks tegen die man hij is best een aardige man ,maar hij moet voortaan met zijn klauwen van de surinaamse staat blijven.


  Maak melding

 40. @nr 52 Kan je niet inzien dat Suriname onder leiderschap van de negers alleen maar bergafwaarts is gegaan. Wat hebben Aaron, Bouta, Bosje En Vene gepresteerd?? Niets ze hebben het land alleen maar naar de klote geholpen En dan kom je hier beweren dat geen enkele hind./javaan het beter zou kunnen doen. Fout, iedere hind./javaan zou het beter kunnen doen, als ze die kans maar kregen. Maar ja dat is iets dat de kroesharigen nooit zullen toegeven dus Suriname zal maar in de afgrond blijven.
  Vene heeft op z’n donder gehad van iets dat hij het meest haat namelijk een Hindoestaan en dat is maar goed voor hem.


  Maak melding

 41. Parmissar was slechts 4 dagen later dan ik in suriname in 2004.. maar ook hij mocht geen president worden…Otmar Rodgers hield hem tegen..er zijn wel 10.000 andere kandidaten die het ook kunnen…wanneer wordt 1 van hen een president, en die schoonschip houdt in suriname..henky hier op het forum zou een goede keus zijn. andere wil ik hierbij uitnodigen om ook deel te nemen aan deze verkiezing..


  Maak melding

 42. Mike,

  venetiaan heeft het goed gedaan voor de bosnegers bedoel je.
  Afrikaanse politici zijn goed ontwikkelde en integere mensen. Afrika wordt in het jaar 5000 de grootste super power en ghana zal de lijder zijn. Gefeliciteerd mike.


  Maak melding

 43. nou mensen niet zo afgeven op de president,hij heeft misschien wel een leugen verteld maar dan moet hij maar komen met een staatsverklaring,ik zie duidelijk dat nog guyana nog suri iets gewonnen heeft dus mensen beide landen mogen er gaan boren,wij suri,s moeten niet zo bang zijn dat zijn die gyuanezen ook niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.