Oudgedienden Surinaams leger voeren protestacties

10

PARAMARIBO, 21 sep – Oudgedienden van het Nationaal Leger eisen nu ook sociale compensatie. In het kielzog van protestacties van de voormalige rebellen van het Jungle Commando, is besloten ook de straat op te gaan. Ongeveer vijftig man hebben een mars gehouden vanaf het ministerie van Defensie naar het Monument der Gevallenen in hartje Paramaribo.

Op het verlanglijstje dat is ingediend bij Defensie, staan onder meer werkgelegenheid en huisvesting. Het zou het minste zijn dat regering en samenleving kunnen terug doen. Immers zijn grote offers gebracht in de tegen hetzelfde Jungle Commando. “Vandaag de dag hoor je dat ze in dienst treden van de veiligheidsdienst van de republiek”, zegt woordvoerder Stanley Frank.

Niet dat het de voormalige tegenstanders niet wordt gegund. “Het komt hen toe, er zijn afspraken over gemaakt. Maar wat gebeurt er met ons die tot taak hadden het land te verdedigen”, aldus Frank. De nazorg wordt als buitengewoon gebrekkig ervaren. Naar de ex-militairen die veelal voor korte tijd onder contract stonden, zou niet worden omgekeken. Ook de opgelopen trauma’s lijken niet echt een bron van zorg.


10 REACTIES

 1. Eerst had je motregen, toen stortregen,daarna de donder en bliksem,met het gevolg storm en ellende.
  Storm kan lang duren veel leed en kwaad veroorzaken als er geen besef is dat de natuur niet te manupileren is.
  400/50


  Maak melding

 2. Ik vind dat er goed voor deze ex-militairen gezorgd moet worden want ze hebben hun nek voor ons uitgestoken!!!
  Als die djoeka’s worden beloont voor het vernietigen van hun eigen leefgebied en nu eisen dat het weer moet worden opgebouwd dan mogen we deze helden niet in de kou/zon laten staan.
  Ik vind het een schande dat er zo met deze mensen word omgegaan terwijl die ex rebellen die nauwelijks twee klassen lagere school hebben notabene bij de veiligheidsdienst worden geaccomodeerd!!
  Deze gasten krijgen een badge en wapen en kunnen dan hun eigen gemeenschap terroriseren en hebben een inkomen voor de rest van hun leven!
  Het zal de regering worst wezen, want zo hebben ze de rust afgekocht en wat ze ver van Paramaribo uitspoken zoeken ze maar onderling uit.
  Waarom wordt er zo weinig voor de indianen gedaan?! Waarschijnlijk omdat ze niet zo’n grote bek hebben als die djoeka’s oeps marrons.


  Maak melding

 3. misschien als jullie de weg naar nickerie en de lucht haven met zwaar geschut barricaderen dan worden jullie ook in dienst genomen bij de v. d.wat een lachertje , overste koffie a jong pong.


  Maak melding

 4. ergens achter Voorburg en Nieuw Amsterdam in commewijne hebben de oudgedienden een stukje kavel gekregen voor huisvesting. wel groot maar zonder werk kan je ook niet bouwen.

  Suleyman Jawa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.