Surinaamse Inheemsen betwisten recht luchthaven

6

PARAMARIBO, 20 sep – Inheemsen in twee nabijgelegen dorpen betwisten de grondaanspraken van de Johan Adolf Pengelluchthaven. Het gebied waar grondtitel op is aangevraagd en waar ook de luchthaven deel van uitmaakt, mag niet in zijn geheel worden afgestaan.

De Inheemsen vrezen anders dat hun gemeenschappen plaats zullen moeten maken als het bestemmingsplan van de luchthaven eenmaal uitgevoerd mag worden. “We zijn benaderd door de twee dorpen om te praten over deze lastige situatie. Ze vrezen uit het gebied te worden verwijderd”, zegt voorzitter Leon Wijngaarde van de Organisatie van Inheemsen, OIS, tegenover de Times of Suriname.

Met toezeggingen wordt geen genoegen genomen. “Wij hebben er geen geloof in en willen niet anders dan dat de twee dorpen gelicht worden uit het bestemmingsplan. De mensen zijn niet voornemens te verhuizen”, aldus Wijngaarde. Volgens de regering is de twist de voornaamste reden voor het uitblijven van een besluit over het afstaan van het gebied. Moderniseringsplannen van het management blijven net zo lang in de ijskast.


6 REACTIES

 1. Welke bestemmingsplan?????? hahahahahaahahahaha

  Ze zijn echt niet van plan om een groot business park Zanderij te bouwen daar!! 1 tip……..>>>> bouw de nieuwe aankomsthal af!!


  Maak melding

 2. Inheemsen? Zijn het niet gewoon de bewoners in Suriname?
  Het gebied is toch eigendom van de Surinaamse staat en die mogen zij aanwenden naar inzicht, zover die aanwezig is, voor de economische groei? Wat willen deze mensen hiermee bereiken? Als een ieder zich inricht als inheemse kunnen wij nog wat mooi beleven.


  Maak melding

 3. ai bajaaaa,eindelijk komen de Indianen op Voor hun rechten,maar ze worden meteen monddood gemaakt.Waren het die boslandbewoners,was de regering gelijk in de pas gelopen(Brunswijk),want de opper Marron houdt het zwaard boven hun kop.


  Maak melding

 4. Moi misi,
  je bent zo stom als je denkt dat je mooi bent.
  het is geen kwestie van: appeltje – eitje.
  het zal wat moois zijn dat ik ergens woon, al jaren, aan bijv. de Anton Dragtenweg en de regering wil daar een landingsbaan komen aanleggen en verwacht van mij dat ik even het veld ruim. Zij gaan er zeer dik voor betalen of mij een ander en goed onderkomen voor in de plaats geven.
  Ik heb ook rechten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.