Defensie Suriname houdt met alles rekening

8

PARAMARIBO, 20 sep – De defensieorganisatie houdt alle mogelijkheden open en is op alles voorbereid. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie met het oog op de uitspraak van het Internationaal Zeerechttribunaal in het dispuut met Guyana. Waar nodig zal worden opgetreden.

Van agressie van Surinaamse zijde zal geen sprake zijn, maar aan de andere kant zal ook geen agressie worden toegestaan. “Daar zijn we Defensie voor”, zegt Fernald. Suriname zal onder alle omstandigheden de uitspraak respecteren en dat wordt ook verwacht van de andere partij. Sowieso zal geen schending worden toegestaan van Surinaams grondgebied.

Het optreden van de marine in 2000 is daar een goed voorbeeld van. Toen werd een Canadees boorplatform verjaagd uit het maritiem gebied voor de monding van de Corantijnrivier. Aangezien de rivier over de gehele breedte behoort tot Surinaams territoir, wordt het betreffende gebied aangemerkt als verboden voor buitenstaanders. “Het leger wordt nu eenmaal gestuurd door de politiek”, aldus Fernald.


8 REACTIES

 1. Zeker met jullie doppie pistolen. Jullie kunnen je eigen goud velden niet beschermen. Brazilianen pakken al jullie goud en nu willen jullie een stukje zee beschermen. Doe eerst je huiswerk. Wat heb je aan defensie als ze bang zijn voor het binnenland.


  Maak melding

 2. V is zwak en loopt rond met anderen om de boel te bedotten.

  Verschrikkelijk, dom-achterlijk,om feiten voorbij te gaan om daarna uitspraak te laten accepteren: voor wij moeten blij zijn.

  Gewoon het gevoel geven het land verder te willen verkwanselen.


  Maak melding

 3. Laten wij onze regering bedanken voor de genomen stappen. En vergeet ook niet oud premier Wijdenbosch. Zo zie je maar dat wij
  toch nog een beschaafd land zijn.


  Maak melding

 4. De bus met militairen die ba Ve op Zanderij moest verwelkomen raakte zowel op de heen- als op de terugweg defect.

  Als je G.V.D. niet eens een bus operationeel kan houden….

  La me nie lachen hoor.

  Mini-ster ga weer les geven op school hoor!

  Stelletje Boe.lers!


  Maak melding

 5. Beste Surinamers, zowel in Nederland als in Suriname zelf even goed opletten.
  1. De huidige regering is niet bij machte om problemen zoals, overstromingen-illegale gouddelvers- illegale houtkap – en andere zeer dringende zaken dat Suriname op zich niet kan gebruiken op te lossen. Wie moet het doen voor ze want jarenlang heeft Suriname naar Nederland gekeken en gewacht. Suriname moet meer geld genereren om dit weer in eigen land te kunnen besteden. Er wordt geen productieve activiteiten ontplooit. Ik heb gehoord dat er jaarlijks 150 miljoen euro door Nederlandse Surinamers naar Suriname wordt gestuurd ter ondersteuning van familie en vrienden daar. Dus zo draait het land en vinnie en vrienden hebben maar mooie praatjes.
  Ik ben positief maar voor hoelang nog?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.