zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidConnexxion schenkt ambulance aan Suriname

Connexxion schenkt ambulance aan Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Connexxion heeft de Stichting Jetty Mathurin een ambulance geschonken ten behoeve van het Diaconessenhuis in Paramaribo. Het voertuig werd op 19 september door vestigingsmanager John Nootebos overhandigd aan de oprichtster van de stichting, de bekende cabaretière Jetty Mathurin. De moderne apparatuur in de ambulance wordt geschonken door de Stichting De Ziekenfondsbode uit Amersfoort.

Jetty Mathurin werd vorig jaar persoonlijk op dramatische wijze geconfronteerd met de slechte staat van de ambulances van het Diaconessenhuis in Paramaribo. Toen haar broer in kritieke toestand vervoerd moest worden vanwege een tumor in de hersenen, nam de bekende cabaretière zich heilig voor te zorgen dat het ziekenhuis een nieuwe ambulance kreeg. Samen met Connexxion en de Stichting Ziekenfondsbode maakt zij nu deze belofte waar.

Bij de overhandiging toonde Jetty Mathurin zich “dolblij” met de schenking. Na de verscheping van de ambulance draagt de Stichting Jetty Mathurin het voertuig over aan de directie van het Diaconessenhuis.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

20 REACTIES
 1. WAT TRIEST!!!

  Suriname blijft bedelen!!!

  Wat voor moraal moeten we onze kinderen bijbrengen?

  Venetiaan zei onlangs dat het uitstekend gaat met SURINAME. Hij kan beter zeggen dat Suriname op z’n GAT zit!!!


  Maak melding
 2. Hallo weer en cadeau leuk en bedankt hoor.
  Nog vele giften na deze.

  Wij achten ons zelve niet in staat zelf iets ooit te kunnen aanschaffen.

  Dat is jammer bedelzucht.


  Maak melding
 3. Beste Sranangmans,

  Schande maar ook moed. Dat deze prachtige vrouw naar aanleiding van een persoonlijke ervaring alles in het werk heeft gesteld om aan de nijpende situatie iets te veranderen, sjappoo, sjappoo. Maar het is toch een bewijs van de tekortkoming van onze leiders in Suriname.

  Sranangmans
  Tang Boeng


  Maak melding
 4. Prima gedaan de actie van Jetty Mathurin nadat zij gezien heeft wat de noden van een ontwikkelingsland zoal zijn.

  Triest verder de negatieve reacties van mensen die denken dat de siuatie van SME uniek is (als ontwikkelingsland).

  Deze lieden lopen kennelijk een land als SME constant te vergelijken met de wereld waarin zijn waarschijnlijk (Nederland) wonen, en hebben kennelijk weinig notie van hoe de wereld veelal in elkaar zit.

  Blijven schelden op de overheid (ok zij doen het niet prima) zet weinig zoden aan de dijk, maar enkel commentaar leveren en zelf geen enkel positief eigen initiatief ook niet.

  Ik zou zeggen “Tracht zelf het positieve signaal te geven, en lever daarna liefst opbouwende kritiek”. Daar schieten wij wat mee op.

  Hetgeen lui als NATIONALIS en anderen doen is toch o zo MAKKELIJK. Wat schiet SME met hun commentaar/kritiek eigenlijk op?

  Moeten acties vanuit NL, China of van personen zoals Jetty Mathurin achterwege blijven soms? Moet men stoppenmet allerlei inzamelingsacties voor mensen in de werled die het goed kunnen gebruiken?

  Wordt wakker of probeer wat meer inzicht te krijgen in zaken alvorens zo DOM te reageren.


  Maak melding
 5. Mensen wat een negatieve reactie op een heldhaftige daad. Hoe zo bedelen. ipv aan de kant gaan staan en schelden heeft Jetty ervoor gekozen om iets goeds te doen. niet vor zich zelve, hoeveel onbekende surinamers zijn er nu niet gebaat bij deze positieve actie van een heldin. Mensen die hier zeuren, je kan zelf of je familie slachtoffer worden van wantoestanden van Vene en Co, ook kan je of je familie nu vervoerd worden in een van de moderne ambulances. ben je dan niet blij?
  Maar sranang man moes zeur altijd.


  Maak melding
 6. Ook ik wilde nog even reageren op de paar negatieve reacties. Ik was erbij dat gisteren de ambulance werd overgedragen aan de Stichting Jetty Mathurin en als dergelijke zuurpruimen haar woorden daar hadden gehoord hadden ze waarschijnlijk anders gereageerd.

  Suriname, en in het bijzonder het Diakonessenhuis, heeft niet om deze ambulance gebedeld. De insteek van Jetty was: de verschillen in de gezondheidszorg zijn -mede door de verschillende welvaartsniveaus- erg groot en dan is het goed als Nederland kennis en materiaal deelt met Suriname. Niet vanuit een of andere koloniale gedachte of superioriteitsgevoel, maar vanuit de gedachte dat wie het goed heeft, zijn of haar -niet alleen financiele- rijkdom dient te delen met anderen.

  kortom: een erg moedige vrouw, handelend vanuit een goed hart, die zich gelukkig niet laat ontmoedigen door pessimistische types die geloven dat toch niets lukt!


  Maak melding
 7. Passant/Harry ga ook helpen bedelen.
  i.p.v. streven naar eigen eerlijk bezit.

  Of Harry: beter gezegd laat andere mannen ondergoed voor je vrouw kopen.(begrijp jij het)


  Maak melding
 8. In Friesland zijn alle bussen van Connexxion afgekeurd. Dus die afgekeurde bussen komen ook in Suriname. Daar verkopen ze het toch. Waarom dan nieuwe uit India en China. Leest in de kranten van de tweede week van september 2007.


  Maak melding
 9. laat ze allemaal the secret gaan lezen. misschien gaan ze wat positiever in het leven staan. maar deze mensen willen dat het slecht gaat met suriname. snap je dat niet. ze zien de vooruitgang maar focussen alleen maar op dat wat minder is.


  Maak melding
 10. Kraba ik hoop dat als jij of je familie wordt aangereden je dan uren in de zon op straat blijft liggen, dan ben jij degene die gaat bedelen om een goede ambulance. bedelen om jezelf te behagen is pas echt bedelen. Jetty Mathurin is een gevierde cabaratier die in nederland woont en totaal geen baat heeft met deze ambulance in suriname. Maar jij bent te dom om het verschil tussen een heldendaad en bedelen te zien. ipv zeuren kan je gaan leren tot 2 te tellen.


  Maak melding
 11. Harry ben jij ook z’n blinddenker.

  Het gaat niet om EHBO…ieder mens heeft wel eens een keer hulp nodig.

  Maar wanneer gaat men..(In Su).Drin drisi fosi ziki,beheersen.

  Men moet leren zelfs alles in zijn bezit te krijgen.(uit eigen middelen)
  Niet lopen bedelen om later land en volk te verkopen.

  Straks heeft men niet eens geld om onderdelen te kopen dan staat de boel toch stil.

  Ik ga ervan uit dat als jij zelfs onderdelen kan kopen, dan kan jij zelfs voor een nieuw vervoersmiddel zorg dragen.


  Maak melding
 12. Kraba en alle negatievelingen
  Hier wordt regering, de staat suriname en een individu in casu Jetty Mathurin, doorelkaar gehaald. Niks, ook niet de lakse en corrupte regering van suriname doet af aan de nobele daad van Jetty Mathurin. De arme volk kan wachten op (streven naar) zelfstandigheid en leren alles in zijn bezit krijgen uit eigen middelen van de overheid tot zij letterlijk erbij neervalt en dood gaat, de surinaamse regering is en blijft het zelfde. van een kwartje kan je geen dubbeltje maken. ja de regering is geen statisch gegeven, maar ieder die komt neemt de voorbeeld van zijn grote broer.
  Het streven naar verbetering en zelfstandigheid en dat de surinaamse regering,-ja de regering want niet het volk of een individu zonder een podium kan een ambulance aanschaffen-, in staat zou zijn of de attitude zou hebben om zelfstandig en uit eigen middelen iets aan te schaffen en het volk ten dienste staan, daar ben ik ook voor en zou het bijzonder apprecieren. Ik welke bewoordingen heb ik eerder gezegd dat ik daar niet voor ben.
  Maar Jetty heeft nu eenmaal een podium en heeft haar tijd en energie belangeloos ten dienste gesteld voor het het Noodlijdende volk. Dat is en blijft een nobele daad.
  Voor alle lezers. Ik heb in de jaren begin ’90 meegemaakt dat iemand na een aanrijding om 14hr pas om 18hr door de ambulance werd opgehaald.
  alles wat ik hier schrijf is in de geest van die herinnering, wat de regering ook doet dit wens ik niemand toe, Kraba jij wel???


  Maak melding
 13. Deze auto’s hebben gemiddeld zes tot zeven keren de wereld rondgereden en worden gedumpt op het moment waarop de kwalen naar boven zullen komen drijven. Ik heb ze vaker onder handen gehad. Op de motor na is aan sommigen al alles stuk gegaan wat na zo’n kilometrage(240.ooo) de geest kan geven. Zo iets geef je toch niet aan een vriend?


  Maak melding
 14. ideaal om reizigers die onwel worden meteen af te voeren naar de 1e rijweg. maar 1 is te weinig.. het minst wat suriname nodig heeft is wel 100 ambulances voor alle districten.


  Maak melding
 15. Oh Jetty mi gado man ik heb niks tegen haar.

  Jawel toch …Stanley met de dikke billen soso lobi man.

  Leuk toch…maar het ging om giften By the way binnenkort giften uit Guyana.
  Ben je daar.

  Sorry Jetty jij bent en tof mens. tan bun……….. Kraba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES