dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAantal malariagevallen in Suriname daalt drastisch

Aantal malariagevallen in Suriname daalt drastisch

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 sep – De malariabestrijding werpt vruchten af, in zulke mate zelfs dat de situatie omschreven kan worden als ‘bijna onder controle.’ Dit meldt het Global Fund Malaria Programma. In het binnenland is het aantal gevallen aanmerkelijk afgenomen in één jaar tijd.

In 2006 zijn ruim drieduizend gevallen geregistreerd tegenover negenduizend in 2005. Ook voor dit zijn de perspectieven gunstig, zij het dat voor de malaria prikkelende veranderingen nog altijd roet in het eten kunnen gooien. “Wij moeten rekening houden met de regentijd, waarin je meestal een piek hebt, maar er is een dalende trend”, zegt programmacoördinator Glenn Lavenberg tegenover de Ware Tijd.

De trend is toe te schrijven aan toegenomen preventie, aanpak en voorlichting aan toeristen, binnenlandbewoners en goudzoekers. Gebruik van muskietendodende klamboes wordt aangemoedigd. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, Suriname’s epidemiologisch centrum, is immer alert. “Er is een systeem voor wekelijkse rapportage, alle poli’s hebben de opdracht om elk geval direct te behandelen en te monitoren”, zegt BOG-directeur Lesley Resida.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES