maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandSurinaams binnenlandonderwijs kindvriendelijker

Surinaams binnenlandonderwijs kindvriendelijker

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 sep – Het onderwijs in het binnenland wordt het komend schooljaar al een stuk kindvriendelijker. Dit stelt de Stichting Projecten Protestants Christelijk Onderwijs Suriname, PCOS. Op ruim dertig scholen wordt het aangenamer onderwijs volgen.

Alles moet om het kind draaien. Daar vallen ook onder de relaties tussen ouders en de school en tussen ouders en leerkrachten. “Het gaat om een verandering van houding”, zegt PCOS-directeur Agnes Ritfeld. Inzien dat het aantrekkelijk moet worden gemaakt om de school te bezoeken, staat dan ook centraal in de trainingen aan de leerkrachten. Het sociale moet er meer in komen.

De trainingen moeten de leerkrachten helpen beter in te spelen op veranderingen in het gedrag van leerlingen. Die zijn net als de wereld steeds aan het veranderen. “Om het bij te houden is het nodig kennis op te doen van de veranderingen”, aldus Ritfeld. Het project Kindvriendelijke Scholen Binnenland wordt uitgevoerd voor het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Protestants Christelijk Onderwijs Suriname, PCOS.kindvriendelijker. Wat een onzin. Waarom slaan jullie die kleine kinderen van de basis school in Paramaribo. Tegen de grote jongens durven jullie niet.


    Maak melding
  2. Kindvriendelijk is goed, zelf heb ik ook in Sur. op school gezeten en dat was af en toe extreem hard. Maar de spartaanse methode van opleiden geven heeft wel geresulteerd in een uitstekend gevoel voor normen en waarden. Dus als men niet van die kinderen wil hebben zoals in Ned.(geen enkele vorm van respekt voor ouderen etc.), blijf dan gewoon doorgaan op de oude manier.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES