zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenEconomieKLM Suriname offert reisagenten aan prijsverlaging

KLM Suriname offert reisagenten aan prijsverlaging

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 sep – De negen procent commissie die reisagenten verdienen bij de KLM, zal worden afgebouwd. Dit zegt Max Smit, KLM country manager in Paramaribo. Vanaf oktober wordt de commissie verlaagd naar zes procent om in januari volgend jaar geheel te verdwijnen. Lachende derde wordt het reizend publiek.

De maatregel scheelt zeker tweehonderd dollar per boeking. “Ik wil nu verder om het geparkeerd voordeel aan de klant voor te leggen”, zegt Smit tegenover de Ware Tijd. Het komt erop neer dat de vereniging van reisagenten Asra toegeeft aan de jarenlange druk van de vliegmaatschappij. De aanvankelijke houding van vastklampen aan de commissie is verlaten na een ultimatum van de KLM.

De aanloop tot januari is een tegemoetkoming. “We willen de reisagenten de gelegenheid geven om zich voor te bereiden op de nieuwe situatie”, aldus Smit. De Asra voelt zich voor het blok geplaatst. Bemiddeling door regering en parlement wordt als laatste strohalm gezien, hoewel een ontmoeting met vice-president Sardjoe al maanden geleden is beloofd.

In het parlement is kortstondig alarm geslagen. Als de maatregel zou worden doorgevoerd, zou ook de SLM het onderspit moeten delven. “Het is een testcase en als regering en parlement geen reden zien onze strijd te ondersteunen, hebben we geen keus dan de wil van de KLM te accepteren”, zegt Asra-voorzitter Jack Uden. Gevreesd wordt dat een groot aantal banen zal verdwijnen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. moeten ze eindelijk gaan werken voor hun geld

  geen wonder dat KLM pas geleden een internetcafe heeft geopend

  SLM gaat ten onder (in zijn huidege vorm), eindelijk, tenzij ze prijzen oorlog nu aangaan
  dit is de kans om de markt naar zich toe te trekken en klm en dochter martin air en air france de deur te wijzen

  ampaco wordt nu realiteit


  Maak melding

 2. Meer toeristen in Suriname, meer bedden die bezet worden in hotels ( meer hotels dus die gebouwd worden!), stijging van het aantal toeristen dat gebruikt maakt van taxi’s, restaurants, inkopen doet,etc, etc. Dat levert meer banen op, niet minder. Maar monopolies moeten wel afgebroken worden om van Suriname een toeristisch land te maken.


  Maak melding

 3. Geen probleem met deze maatregelen van de KLM.De wereld om ons heen verandert en boeken via Internet is allang een optie.

  Als de reisagentschappen zomaar hun 9% comissie wensen dan moeten zij zich maar wapenen tegen een wereld waar concurrentie hoogtij viert.

  De passagiers op de lijn SME NL betalen al jaren een te hoge prijs, dus deze 9% mag eraf. Mocht het de SLM de kop kosten dan is het jammer, maar geen man overboord. That’s just the way it works nowadays in this world. De SLM kan flink besparen indien zij de puin van het Derby tijdperk opruimt. Een paar honderd man personeel op een oude Jumbo, een MD-82. De SlM betsat bij de gratie vande lijn A’dam Parbo. Wat een grap in de luchtvaartwereld. Niks geen sentimentele nationale carier gedoe. Dus nu dan afwachten of de KLM dan echt de consument de besparing doorrekent of het gewoon in eigen zak stopt op de lijn met de hoogste marge voor de KLM.

  De passant


  Maak melding

 4. Ik vraag mij in gemoede af hoe het kan dat jarenlang het voortbestaan van en de werkgelegenheid bij organisaties van Surinaamse reisagenten in belangrijke mate afhangt van de hoogte van commisssies op KLM vliegtickets. Want als ASRA voorzitter Jack Uden vreest voor banenverlies bij de aangesloten reisbureau’s, dan moet het als zeer kwalijk worden bestempeld dat de ASRA reisbureau’s al jaren door de toegekende commissies compleet aan de grillen van de KLM is overgeleverd. En het is volstrekt belachelijk dat het Surinaamse parlement “kortstondig” alarm slaat mbt deze kwestie, want als het parlement de ASRA steunt dan bewijst het parlement dat ze toegeeft aan de wurggreep van de KLM op de ASRA.En dan nog ook de SLM er met de haren bij slepen is ook volkomen onterecht, omdat hiermee ook het bewijs wordt geleverd dat partij wordt gekozen voor 1 luchtvaartmaatschappij(SLM) boven de andere (KLM). En dit terwijl de liberalisatie op de Midatlantische route officieel is ingezet.
  Of is dit slechts theorie en is alles in de praktijk nog steeds status quo?
  Het heeft er alle schijn van.


  Maak melding

 5. die 9 procent die toch wordt afgebouwd, geen probleem, verkoop dan alleen slm tickets en dan merkt klm zelf wel, of de surneds met de slm of de klm vliegen,, echter dan zal de slm zelf aan moeten kloppen bij de klm om de vraag het hoofd te bieden. je kunt ook een airbus bestellen en daarmee zelf 850 passagiers in 1 keer bezorgen op zanderij en omgekeerd, dan ben je onafhankelijk en hebt je geen klm,s meer nodig en bovendien is dat goed voor de slm en lanti suriname..


  Maak melding

 6. Eindelijk af van een paar koeparies. Goed zo KLM!!!. Nu nog de rompslomp met een visum afschaffen. Wanneer het parlement nog steeds het kortzichtige gedrag vertoont door accoord te gaan met de 9% commissie dan moeten ze weg gestemt worden.
  Nu kunnen Uden en de reisagenten een echt werk gaan zoeken. Ik denk als hotel employee, danseres in een night club.


  Maak melding

 7. schijt schijt aan klm en veel te duur

  neem liever onze surinaamse luchtvaart maatschappij SLM, is beter voor onze SLM
  en economie ook, klm moet nie meer naar suriname vliegen alleen SLM

  prof


  Maak melding

 8. Ommoe zegt,
  Zo zie je weer dat alles een keer komt bovendrijven.
  belazerij is het toverwoord en dit woord wordt soms anders genoemd(abbreviated), democratie, liberalisatie, kapitalisme enz enz.
  Kan er iemand mij zeggen dat er geen uitverkoop van Su plaatsvind, of dat China niet een masterplan heeft en de andere helft van de wereld eens gaat aansturen(VS vs China).
  Maar tot the point: de SLm gaat weer wrakken huren van een canadese mij, met beechcrafts die wereldwijd voor veel problemen hebben gezorgd(ga naar pakistaanse luchtvaart met meerdere crashes van de beechcraft toestellen(turboprop).
  laatst nog een MD 82 gecrasht in Thailand, vliegen met slecht weer, ALTIJD ZEER GEVAARLIJK, GAARNE NOOIT INSTAPPEN , ALS JE HET VAN TE VOREN WEET.

  DE NATUUR IS EVLE MALEN STERKER DAN EEN LAUWSIE VLIEGTUIG.
  vwb KLM, Zeer kapitalistisch, zijn nu blij dat de SLM geen partner meer is , dus denken ze weg ermee. En Suri’s geloven ook niet in eigen dingen laatstaan om er hard voor te werken en te blijven doorgaan , for good and bad(net een huwelijk), hebben we geen ervaring in en helemaal niets aan.
  oen no habbi an firi foe den soort san dattie.
  dansen , feesten, en zelfs neit groeien in de aantallen mensen, waar willen wij naar toe?????????????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES