maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijInitiatiefvoorstel PvdA Amsterdam over AOW-gat

Initiatiefvoorstel PvdA Amsterdam over AOW-gat

-

Does Travel - naar Suriname

Veel Amsterdamse ouderen hebben te maken met een AOW-tekort. Dit probleem is vooral terug te zien bij migranten, waarbij de Surinaamse ouderen nog de meest opmerkelijke slachtoffers vormen. Immers, Surinamers die in Suriname zijn geboren voor 1975, hadden bij hun geboorte gewoon de Nederlandse nationaliteit.

Veel ouderen weten niet dat zij recht hebben op een aanvulling. Daar zijn verschillende redenen voor. De PvdA wil zich graag inzetten voor deze groep. Tijdens de Raadsvergadering van 19 september zal PvdA raadslid Emre Ünver daartoe een initiatiefvoorstel indienen.

Ünver zal het college vragen de mogelijkheid te onderzoeken de bestanden van de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de DWI en de Belastingdienst te koppelen. Tevens moet de informatievoorziening richting de doelgroep verbeterd worden. Met dit voorstel wordt het nijpende probleem van ouderen met onvolledige AOW-opbouw opgelost.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Niks met wit of zwart te maken. Gewoon een kwestie van onwetendheid! Men moet maar eens ophouden te zeuren en maar eens kennis gaan vergaren.Want daar schort het aan.


  Maak melding
 2. Er is helemaal niemand ooit gedwongen om vanuit Suriname naar Nederland te komen.
  En wie zich toen een beetje behoorlijk had geinformeerd, had kunnen weten dat dit nu de consequentie zou zijn, naast alle sociale voordelen waarvan men hier heeft kunnen genieten als studiebeurzen voor de kinderen, ww- en wao-uitkeringen . Natuurlijk was Suriname een rijksdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, maar het had een eigen begroting. Wie nu zit te klagen, adviseer ik zijn deel te halen bij het Ministerie van Sociale Zaken in Paramaribo.


  Maak melding
 3. Wij Surinamers zijn altijd in Nederland als tweederangs burger behandeld, ondanks dat wij onder de Nederlandse vlag geboren zijn. Ik ben van mening dat wij Surinamers die hier voor de onafhankelijkheid van Suriname naar Nederland zijn gekomen het volle recht moeten hebben op de volle AOW, al word het door sommige politieke partijen ontkent. Wij hebben altijd dezelfde plicht maar het recht krijgen “Ho Maar”.

  RamsesV


  Maak melding
 4. Marrons zorg wel dat je een werkgever heb ,om wat op te bouwen,de algemene pot is voor jouw gevuld door de volksverzekering,
  vraag wat een omslagstelsel is,dus laat zwart ,wit even achter wegen.

  Akuba


  Maak melding
 5. je heb gelijk niks met wit of zwart, sommige mensen zoeken altijd de schuld daar, kunnen jullie niet een keer anders denken , dan alleen aan andere de schuld geven, als je heb gefaald, dan is het je eigen schuld, en niet van anderen, zoek de schuld niet bij anderen, dan bij je zelf.


  Maak melding
 6. Waar is eigenlijk al het geld gebleven die de VOC verdiend heeft tijdens de kolianale tijd met de Slavernij en de Contractanten uit Azie. Laat de Nederlandse regering dat geld maar gebruiken om de Surinamers tegemoet te komen. De meeste oudere Surinamers die er recht op hebben zal niet groot zijn, want de meeste zijn al heen gegaan. Dit is een aanvulling op mijn eerdere reactie.

  RamsesV


  Maak melding
 7. We schelden de bakra’s altijd uit en toch moeten wij bij hun aan de deur kloppen, want het kan onze eigen surinaamse overheid niets schelen hoe onze surinaamse oudjes het moeten redden met die belachelijke AOV uitkering.
  PvdA goed zo.Ben benieuwd.


  Maak melding
 8. tot begin dit jaar,wist ik ook niet dat de opbouw van de aow werd berekend van de 15e jaar tot 65e jaar:50 x 2=100procent.
  hoe dat kon gebeuren?ik en velen met mij zijn nooit geinformeerd,zowel in suriname als in nederland.niet door het bevolkingsregister en ook niet door de svb(sociaal verzekeringsbank)
  en hoe nu verder?


  Maak melding
 9. LS,
  Er is op 19-07-2007 een lijvige petitie ingediend aan de Regering van Nederland en de Staten-Generaal door de Coördinatiegroep Surineds inzake deze AOW-kwestie. De petitie is gebaseerd op artikel 5 van de Nederlandse Grondwet. Tot dusverre is er geen reactie ontvangen van de Nederlandse autoriteiten. Hopen maar dat de PvdA thans de betreffende discriminatoire wet zal weten te wijzigen, door bijvoorbeeld de voornoemde petitie te ondersteunen.


  Maak melding
 10. Moh uit Den Haag heeft volkomen gelijk.

  Ik word langzamerhand ook een beetje moe van de discussie over dit onderwerp hoe lullig het ook voor de betreffende AOWers is.
  Bovendien geldt het AOW-gat niet alleen Amsterdamse ouderen. Het geldt voor iedereen die recht heeft op AOW maar tussen zijn 15e en 65e jaar niet in NEDERLAND heeft gewoond of je nou Nederlander bent of niet.
  En met huidskleur heeft het al helemaal niets te maken (wat een dom geouwehoer).
  Believe it or not, het geldt ook voor witte Nederlanders (zogeheten autochtonen) die jaren buiten Nederland hebben gewoond.
  Voor elk jaar dat men niet in Nederland heeft gewoond, wordt 2% gekort.
  Iedereen kan dus uitrekenen hoeveel hij/zij straks te kort komt.


  Maak melding
 11. Ik vind persoonlijk schandalig dat er onderscheid wordt gemaakt,vwb rechten van ned.onderdanen.Nederland had indertijd mensen uit Afrika,India en Indo..naar de kolonie gebracht OM TE WERKEN…en nu worden ze als tweede rang burgers behandeld.Ze moeten nu BEDELEN voor hun aow-aanvulling.
  Wat betreft no 3 Hermelijn:praat niet over dwang..Mensen uitIndië waren geen vrijwilligersarbeiders…


  Maak melding
 12. Wat is 50 jaar vergeleken met 350>> jaar kolonie van Nederland?Indonesië/Suriname heeft veel bijgedragen aan Het Rijk der Nederlanden,we zitten echter niet te ouwehoeren zoals”get a life”beweert,maar over facta,feiten.Nederlanders zijn inderdaad gewiekst om mensen uit de kolonie buiten de boot(welvaart) te houden(aard van het beestje)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES