Home Onderwerpen Economie Surinam Airways past regionaal schema cito aan

Surinam Airways past regionaal schema cito aan

8

PARAMARIBO, 17 sep – Het regionaal vliegschema wordt met veel kunst en vliegwerk aangepast nu het MD-82 toestel is uitgevallen. Dit zegt SLM-directeur Henk Jessurun. De Boeing 747-300 moet zelfs worden ingezet om gestrande passagiers op te halen in onder andere Brazilië.

Ook worden toestellen ingehuurd van Insel Air en het Braziliaanse TAF. De aanpassingen vanwege technisch mankement aan de MD-82 hebben tot vertraging geleid op de Mid-Atlantische route van soms wel twee dagen. Weliswaar is er begrip voor het ongemak, “maar wat betreft de veiligheid worden geen concessies gedaan”, zegt Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Passagiers worden zo goed als mogelijk tegemoet gekomen. “We houden ons aan de regels en alle extra kosten die de passagiers door deze situatie maken, worden door ons gedekt”, aldus Jessurun. Verwacht wordt dat de situatie nog zeker een week zal duren. In december zullen twee nieuwe toestellen worden ingezet op de regionale routes. De cyclus van aangepaste schema’s moet dan doorbroken zijn.

8 REACTIES

 1. fotoboi
  Is die MD82 niet op?? Zou het niet beter zijn omdat ding af te stoten en een moderne zuinige toestel voor midatlantisch te leasen??
 2. tevredeklant
  Lekker he sta je daar in braz ik heb het vorig jaar ook meegemaakt had een dag vertraging krijg je 50 euro onkostenvergoeding voor het ongemak s.l.m opdoeken
 3. Sabi joe sani
  Nou nou, sinds jaar en dag wordt de MD- 82 met kunst en vliegwerk vliegende gehouden tot grote ergernis van het reizende publiek in het bijzonder de zakenlui. Jullie betalen kapitalen aan schade claims zoals: vergoeding aan gestrande passagiers. Directie laten wij niet sollen met mensenlevens: dumpt dat wrak in de Sahara woestijn en ga over tot lease van en met een betrouwbare vliegmaatschappij. Over het leasen en de verschillende vormen liggen vele rapporten,dat voordeliger en goedkoper blijkt te zijn. Er valt een eer meer te behalen met een eigen vloot die veel geld kost aan onderhoud,brandstof,etc. Think about it before it's to late!
 4. Sabakoe
  Gisteren zondag 16 september is de SLM om half zeven 's avond vertrokken vanuit schiphol.Moest om 13:00 uur zijn. Ben benieuwd of SLM de passagiers tegemoet gekomen zijn d.m.v. een vergoeding in de vorm van eten en drinken
 5. moimisi
  hahahahaha dit is een regelrechte zin uit Suske en Wiske. En nog meer sterke verhaaltjes van Lambik terwijl Jerom denkt dat hij de wereld aankan. SLM beurt 1000 euro en geeft er 2000 uit en de overheid springt voor 1000 euro bij. Zo is het een neutrale operatie echter met een huilende en verziekte marktsituatie. Kenmerkend is dat altijd alles onder controle is. EEn dagelijkse gezegde die te tij en ontij wordt gebezigd zowel op straat als in de regering.
 6. Dr.P Bojo
  Geachte Surinamers en Lezers Wees gerust - Alles komt terecht . Met of zonder vliegtuig - wees kalm wees gerust - steun uw Vaderland en de SLM wees trots op uw carrier . Getekend : Jopie uit zijn graf
 7. MaVisie
  Wat doe je eraan als je zo bent behandeld door se S L M ??? Kun je schade vergoeding krijgen of iets dergelijks??? Sarie Torie !!!!!!!