Nonchalante houding bij foute kaart van Suriname

9

PARAMARIBO, 17 sep – De overheid neemt een vrij nonchalante houding aan tegenover de internationale gewoonte om de verkeerde kaart van Suriname te hanteren. Dit stelt Eric Rudge, docent Internationaal Recht aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Een diplomatiek incident in Washington heeft de gevolgen van deze houding weer eens naar boven doen drijven.

Zelfs regionale organisaties als de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank voelen zich op geen enkele manier verplicht met de officiële kaart van Suriname te werken. Tijdens een presentatie voor Surinaamse studenten is een kaart opgedist zonder het Tigrigebied, dat Guyana bezet houdt. “De Surinaamse kaart die op internet is te vinden, is de Guyanese versie van de grens”, zegt Rudge tegenover de Ware Tijd.

De rest van de wereld kan dus nauwelijks een verwijt worden gemaakt. “Omdat dit de enige versie is, wordt deze kaar internationaal gehanteerd”, aldus Rudge. Het gevaar bestaat dat dit uitgelegd kan worden als onvoldoende protest van Surinaamse kant en kunnen de aanspraken op Tigri zo verspeeld worden. De studenten in Washington hebben gedaan wat hun overheid nalaat en fel geprotesteerd.

9 REACTIES

 1. Kan niet amders dan gewijt worden aan tijdgebrek door corruptie-handelingen op regeernivo.

  Men is te druk bezig zich te verrijken ten eigen nutte . kan hen niets schelen ,als hun zakken maar gevuld worden iedere maand. Schande van 61 jaar politiek voeren door NPS.

  Zijn ze dikhuiden zoals zovelen bij de VHP ??? Die stelen ook openlijk.
  Vriendelijke Groeten,…….


  Maak melding

 2. De overheid is niet laks in het hanteren van onze kaart. De overheid is wel laks in het feit dat het nooit bij een notified body heeft geprotesteerd t.o.v. de houding die Guyana zich daarbij het land heeft toegeeigend.
  Hebben de bakras en de britten niet afgesproken dat de grens totaan de Corantijne en de boven corantijne was. Tot aan de bron van de opper Corantijne? Waarom heeft niemand daartegen geprotesteerd?? Dat is pas laks. Rudge kletst maar, laat Washinton ons neks komen vertellen. Goed zo studenten stel deze diefstal van Guyana aan de kaak. Want we zijn bijna al te laat of het wordt nu uitgelegd als gewoonterecht…


  Maak melding

 3. Mijn heer Rudge en vele Suri’s, surineds enz.
  Leest u dit goed ebn probeer het te begrijpen:
  1.Toendertijd het Tigrigebied bezet werd was het surinaams grondgebied een Nederlandse Kolonie(denk ik) en heeft nederland neits ondernomen en zich verschuilt onder onze zgn autonomie(ivm de op handen zijnde staatkundige onafhankelijkheid)
  2.de Militairen(ic Militaier Politie) in het toenmalige zgn strafkamp hebben gemeld dat zij werden aangevallen en wat ze moesten doen en kregen te horen uit Paramaribo: “terugtrekken “. Dat is om doodziek van te worden als je daar lang gedetacheerd werd om “Suriname te verdedigen”.(Houston we have a big problem)
  3.Suriname heeft na de onafhankelijkheid denk ik weinig ondernomen(Lees Politiek falen vanaf Pengel, anders en beter weet ik niet want de informatie naar het volk is ook al “KUT”).
  4. Suriname heeft na Bouterse denk ik ook weinig gedaan(steeds weer andere prioriteiten) en als de Big Brother America niet aan je zijde staat en niemand anders je steunt kan je het vergeten.
  Nog steeds wachten we op het resultaat van de VN Zeerechttribunaal (ivm stukje voor de kust bij de monding Corantijn) en ik heer ineesn ook niets meer.
  So wé las alla, wie habi eng toemsie druk nanga wan lo tra sani en orga no de.
  Alleen daarom al prijs ik het Bouta tijdperjk”: lees goed en ga maar na:
  Daadkracht, Durf, Geloof in eigen kunnen, Waardering van eigen dingen, aanpakkenmentaliteit( met Roy Horb), Goede partij en mannetje staan met Big Brothers(VS, Ned, enz), en meer van dat soort.
  Een prettige dag verder Suri’s.


  Maak melding

 4. Voor de front regering maakt het geen fuck uit, omdatze met allen grootte stukken grond bemachtigen.Waar is de toekomstige verbeelde president salaam somohardjo, waarom kan hij zijn bek niet opentrekken voor deze cruciale momenten. maar vecht wel om gratis aan vrienden , kenissen en families grond te verstrekken


  Maak melding

 5. Dat Vene de ballen verstand heeft hoe een land ook internationaal te presenteren is jammer voor Suriname!
  Kijk maar naar de huidige minister van buitenlandse zaken!
  In een globaliserende wereld zetten ze een tante neer die zich liever kan bezig houden met pom bakken!
  Dat individuele burgers steeds protest moeten aantekenen bij een verkeerde weergave van de kaart van Suriname is om te huilen!
  Ik houd mijn hart vast dat de uitspraak die binnenkort komt over het zeerecht gunstig is voor Suriname.
  Ik krijg er slapeloze nachten van bij het idee dat het voor Guyana gunstiger uitpakt, want ik gun ze geen millimeter van Suriname!
  Dat de president van Guyana slimmer is dan onze Vene blijkt dat hij stiekem van te voren aktie heeft ondernomen om deze zaak voortebereiden tegen Suriname en daardoor de eerste keus had om zich van goede juristen te voorzien om Suriname daarna voor een voldongen feit te stellen!
  Suriname kennende zal een negatieve uitslag voor Suriname geen conseqenties hebben voor ons stamhoofd!
  Hij zal wel weer houterig vanaf een stukje papier een verklaring voorlezen met de strekking slaap gerust alles komt goed!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.