donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijKwakoe dreigt te verdwijnen uit de Bijlmer

Kwakoe dreigt te verdwijnen uit de Bijlmer

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het voortbestaan van het Kwakoe festival in de Bijlmer loopt gevaar. De Amsterdamse deelraad wil dat Kwakoe een aantal openstaande rekeningen betaalt. Kwakoe betwist de rekeningen die onder andere over precariobelasting gaan. Ze dreigen naar een andere stad te vertrekken als het stadsdeel voet bij stuk houdt meldt de website wereldjournalisten.

De website meldt dat Winston Kout, voorzitter van Kwakoe Events via de media heeft vernomen dat het stadsdeel geld wil zien. Een rekening heeft hij nog niet ontvangen. Kout: “We moeten met terugwerkende kracht belasting betalen vanaf 1998. Voor 2006 en 2007 hebben we helemaal geen rekening over precario ontvangen.” Wethouder Emile Jaensch van stadsdeel Zuidoost: “Er staat een rekening van drieënzeventig duizend euro open aan schoonmaakkosten en leges. Daarnaast moet Kwakoe vanaf ’98 precariobelasting betalen. Dat is drie ton”.

Volgens De Volkskrant van 1 september jongstleden zou Kwakoe geen vergunning krijgen voor het festival van 2008. Persvoorlichter Eric Weber meldt dat dit niet klopt. Weber: “Iedereen is vrij om een vergunning aan te vragen. Uiteraard kijken wij wel of de persoon in het verleden zijn rekeningen netjes heeft betaald. Is dat niet het geval dan kunnen we een vergunning te weigeren.”

Lees meer hierover op wereldjournalisten.nl.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

26 REACTIES
 1. Wat voor precariobelastingen nou al weer?

  Die belastingen zijn 300-lange jaren betaald met het bloed, zweet en tranen van onze voorouders. Er is sedertdien niet veel veranderd als dit medium waar surinamers jaarlijks naar hunkeren moet verdwijnen.

  Men vindt altijd weer een stok. Vroeger was het die langa wipi.


  Maak melding
 2. Het zou echt jammer zijn als Kwakoe verdwijnt. Evenwel moet het mij wel van het hart erop te benadrukken dat het eventueel verdwijnen van Kwakoe zonder meer te maken zal hebben gehad met MISMANAGEMENT. We hebben te groots geleefd met subsidiegelden en dan moeten we er niet voor schrikken als we de rekening gepresenteerd krijgen. Ba soekoe, ba feni, ba tjarie, tot ongenoegen van niet enkele honderdduizen Surinamers alleen maar ook vele niet surinamers


  Maak melding
 3. Ik denk dat wij ons gewoon van bewust moeten zijn dat die AUTOCHTONEN gewoon dit gebeuren de NEK OM WILLEN draaien.

  Zelf kennen zij op geen enkele wijze zo’n jaarlijks terugkerend succesvol evenement.
  En dan ook nog een gratis toegangkelijke evenement? Misschien denken zij het over te kunnen nemen.

  Zij zullen dan merken hoe snel het dan definitief met het KWAKOE festival afgelopen is.

  Gegroet…de PASSANT


  Maak melding
 4. Goedzoooo Stadsdeel: SLUITEN! die festivals allemaal een voor een.
  Laat deze boeven maar eens voelen hoe het is als je niks hebt en toch zo duur moet betalen.
  Puur commercieel en jammer voor KWAKOE, want hij zou dit ook niet gewild hebben.
  De weggelopen slaaf wordt bezodemieterd door zijn eigen nazaten.
  Vind je het gek dat ze nooit ver komen.
  A tang so


  Maak melding
 5. Het zal je gebeuren als Kwaku moet verdwijnen
  Is het jullie nog niet duidelijk dat ze ons hier weg willen? ,zelf zalen worden ons nu verboden te huren,voor verjaardagfeestjes,ik hoef hier niet te feesten,aan wie hebben we dit te danken aan onszelf,wij zwarten kennen geen eenheid,de goede niet nagesproken, we zijn niet zakelijk,we gunnen elkaar niets,we hebben een krabbementaliteit,de anderen mag niet vooruit komen,Un no sabby paypaiman,Sommige hebben de durf nooit eerlijk voor de dag tekomen. anderen lenen,of lichten je op, en verdwijnen als boter in een pan.Al heeft het met Bloed en zweet van je voorouders te maken,het kan die witte schelen hij wil zijn geld op tafel zien,Hij denkt het is mijn Land ik doe wat ik wil,Dit is een les voor Surinamers die weigeren naar de stembus te gaan,CDA draait jullie nu de nek om.

  Akuba


  Maak melding
 6. elk jaar gaan wij naar kwakoe om de sfeer te proeven van het mooie suriname, het zou jammer zijn als dit zou verdwijnen. het is een cultuurgoed wat gewoon moet blijven, dat er belasting betaald moet worden mja heel vervelend maar is niet anders, om op de eerste reactie te reageren denk eens even na voor je zulke zaken gaat roepen, het klinkt als een 15 jarige die zijn fiets terug wil van de duitsers , maar altijd een gevuld buikje heeft gehad en niets van de oorlog heeft meegekregen dan alleen uit de boekjes op school.
  we leven anno 2007 en laten we elkaar respecteren voor wie we zijn.


  Maak melding
 7. Voor mijn part mag Kwakoe voortaan in Almere zijn tenten opslaan. Want er is ruimte genoeg, de stad ligt centraal en er wonen al veel Surinamers waaronder ik) in Almere. Maar eerst zal het stichtingsbestuur met een schone lei moeten beginnen, dus eerst netjes alle rekeningen op tijd betalen. A grap sa a bestuur e meki na Amsterdam wi foe Almere ne teki!.


  Maak melding
 8. ik vraag mij in hemels naam af wat onze voorouders hiermee temaken heeft laat onze voorouders hier buiten a.u.b waarom ik dat zeg is omdat er surinamers bij kwakoe zij die slapend rijk worden over de ruggen van hun landgenoten , laten wij het daarover hebben en niet gelijk de vinger wijsen naar anderen. ik ben het in grote lijnen eens met kolibrie.


  Maak melding
 9. Winston.Kout, ai baja ze blijven ons schande geven als het om geld gaat en altijd het ecuus dat anderen het ook doen.
  Schaamteloze bende, inderdaad afschaffen die rotzooi en anders echte zakenmensen dat laten organiseren.
  Kwakoe is NPS zijn ding om Surinamers leeg te plukken in de zomer.
  Mooie kleren aan, toch sculden thuis
  Buitenvrouw aan de arm mee, maar de kinderen thuis geen geld.
  Vrouwen vechten met de buitenvrouw van hun man en oude vete,s worden uitgevochten.
  Te duur, te duur en daarom een goede oplossing, desnoods een ander bestuur die geen banden heeft met de politiek in Suriname, want dat is wel zo!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 10. Maar als een ieder belasting moet betalen, dan is het logisch dat ook de orga van Kwaku dat moet doen. Fa’ luku dat’ blakaman wan mek’ monie sondro fu pai belasting, na dat’ meki Sranan de wan puinhoop.

  Overal waar er winsten gemaakt worden, moet er belasting betaald worden. Kwaku is een money making business, dus leer pai.

  Standhouders betalen iets van 2000 euro voor een stand op Kwaku, kijk maar op de Kwaku website, zie Procedure bij standverhuur.

  Ik vraag me af waar al het geld dat er op Kwaku gemaakt wordt naar toe gaat.


  Maak melding
 11. Die hele organisatie van Kwakoe is een grote boevenbende
  7000 a 8000 euro betalen voor een stand en geen belasting afdragen

  A tori dati no kang toch? Wel allerlei voorwaarden opstellen waar kraamhouders aan moeten voldoen hor en zelf geen moer nakomen aan het Rijk

  Sorry hor Pinto dze tori heeft niets en dan ook niets te maken met onze voorouders

  Vergeleik aub het huidige evenement aub niet met de inspanningen die onze voorouders gedwongen en kosteloos hebben geleverd

  De organisatie van kwakoe is er meester in om hun eigen landgenoten te bestelen en zichzelf te verrijken!!!
  Nanga ding omeni buitenvrouw sa e feni wan mofo fu a fufuru moni


  Maak melding
 12. Ik v’raag me af ,hoe het komt dat de Amsterdamse stadsdeelraad nu pas met dit op de proppen komt.Ik geloof Kwakoe,als die zegt geenn schulden te hebben.Eerder denk ik,dat het Kwakoe festival te beroemd wordt elk jaar wordt het DRUKKER en DRUKKER,zou het niet zijn dat dit de Allochtoonsche Surinamers niet gegund wordt???
  Anderen zeggen het is te duur,wat is duur?de kermis is duur men betaalt dik €8000 tot €15.000 voor een stand,ik hoor nooit iemand klagen.
  Maar tja sommige Surinamers willen alles GRATIS.


  Maak melding
 13. Hoe bekrompen ze wel zijn laten ze zien, door te dreigen naar een andere stad te gaan .Welke zichzelf respecterende stadsbestuur zal ze met open armen ontvangen , terwijl ze hun oude schuld elders niet willen/kunnen betalen ? loos dreigement dus , a boy kout disie joe jere koko.Dit heeft niets met wel of niet allochtone oragnisatie, maar met delusten wel en de lasten niet .Heel veel tamtam, .poeha nog voor t festival, maar ondertussen…..Vraag aan kout: hebben zich al steden aangemeld als belangstellenden , waardoor een rij wachtendis ontstaan? Dream on.


  Maak melding
 14. Ach maak je niet druk..wij vinden heel gauw weer een boeroewhee…te beginnen met een leuke vogel wedstrijd.

  Altijd doen jullie als jullie de witman kennen kort daarna weer niet, maar als zwartman wijs in het nederlands lopen lullen en bluffen 10 punt.

  Maar jij kent de witman niet.

  Niet eeuwig als bedelaar aan de kant van de weg blijven staan.

  Leren zelf doen: sorry oplichters verduiteraars tan fara whi


  Maak melding
 15. Geachte redactie,

  Wij hadden die Srananmans in Amsterdam-Zuidoost gewaarschuwd, maar ze willen maar niet luisteren. Mevrouw Elvira Sweet, de Stadsdeelvoorzitter laat zich zo gebruiken en is momenteel monddood gemaakt;

  Het zogenaamd Anton de Kom standbeeld? “Niets naakt en racistisch!!”! Komt en blijft gewoon staan volgens mijn witte baas”!!, zegt zij.

  “Razia” ?!! “Neen mevrouw Sweet, je bent gewaarschuwd, mondje toe”, zei de Burgemeester van Amsterdam dhr. Cohen, niet doen, niet meer en niet weer”, ja!!. Spreekverbod!!! vanaf nu meiske!!

  Alles van die Srananmans moet op de schop!!. Van die voedselbank van mevrouw Macnack, Stichting Opo Sranantongo tot en met de Stichting ‘Mi Oso Es Mi Kas’, Podium Kwakoe, de activiteiten van Sisa Sonja Paal, de Bijlmer Muziekschool en nu het Kwakoe Festival, ALLES!! Oprotten allemaal!!!

  “En jullie Surinamers zoeken het maar uit!!!”, ga je maar eens aanpassen of remigreren!!!

  En wat doen we!

  OVERGAVE OF VECHTEN!!!

  Wat kiest u?

  GET UP, STAND UP!!!!!!!!


  Maak melding
 16. En Cohen’s mannetjes zijn momeneel ook als spionetjes bij het cbb in Paramaribo , heeft cohen geregeld door zogenaamd het bureau te steunen met een moderne ict systeem.

  Voor de jood Cohen zijn de Surinamers nog steeds “joekas” (a ka fu a joe)


  Maak melding
 17. Dhr Kout heeft nooit belasting betaald. Kout als je het niet eens bent met de belastingdienst ga dan naar de rechter om het te beslechten. Maar ga niet elke keer van de daken schreeuwen.

  Maar hou met een ding rekening, je gaat moeten betalen. Wil je het bij voorbaat niet, treed dan af en laat een meer capabele persoon het werk doen.

  Geef onze sranang mang hier geen sjing

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 18. Winston Kout zit te liegen. Het kan nooit dat je met terugwerkende kracht belastingen moet betalen.
  Stel je krijgt in 2007 een belasting rekening over de periode 2000-2006 en het bedrag dat je moet betalen is pas in 2007 bepaald. Dat kan niet, dat is tegen de wet. De belastingdienst en de Gemeente weten dat het zijn geen domme jongens.
  Wat wel het geval kan zijn is dat je vanaf 2000 ieder jaar een belasting rekening hebt ontvangen bent aangemaand om die te betalen maar dat nooit hebt gedaan, dan zullen die openstaande rekeningen in 2007 worden geincaseerd met de boetes van al die jaren omdat je niet hebt betaald.
  Dus Kout moet z’n grote mond dichthouden. We leven in Nederland hier is niets gratis, voor alles moet je betalen. Wie gratis wilt hebben moet maar naar de jungle gaan.


  Maak melding
 19. Kwakoe gaat aan zijn eigen mis managemnet door de jaren heen ten gronde.

  Bestuursleden dienen de verantwoording te nemen!
  Kwakoe oke!

  Het grote graaien moet afgelopen zijn, een open en transparante boekhouding dient te worden gevoerd.

  En ja het is niet anders voor een iedere standhouders en het bestuur belasting betalen hoort er nu eenmaal bij.

  Wij zijn NIET in Suriname.

  Ecoman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES