Elmont verliest zijn wereldtitel

3

Judoka Guillaume Elmont heeft zijn wereldtitel niet met succes weten te verdedigen. In de kwartfinales werd de Surinaamse Amsterdammer gedwarsboomd door de Brit Burton.

Elmont kon ondanks zijn nederlaag nog wel een plaats veiligstellen in zijn gewichtsklasse (tot 81 kilo) voor Nederland op de Olympische Spelen. Daarvoor moest hij via de herkansing bij de eerste vijf eindigen meldt Het Parool.

Guillaume is zoon van Ricaldo Elmont, de oud-judoka die namens Suriname deel nam aan de Olympische Zomerspelen 1976 in Montreal. Zelf maakte Guillaume Elmont zijn olympisch debuut bij de Spelen van Athene, waar hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Ook zijn jongere broer Dex is judoka.


3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.