zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurCultureel samenwerkingsakkoord Suriname en Cuba

Cultureel samenwerkingsakkoord Suriname en Cuba

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/HAVANNA, 16 sep – Suriname en Cuba gaan cultureel nauwer samenwerken. Minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling heeft in Havanna een overeenkomst gesloten met zijn Cubaanse ambtgenoot Abel Prieto Jimenez.

De overeenkomst voorziet in de uitwisseling van kunstenaars en technische deskundigheid. Dit zal vooral de culturele ontwikkeling wederzijds ten goede moeten komen. In november bezoeken twee Cubaanse muziekdeskundigen Suriname om een samenwerkingsproject uit te werken met collega’s. De bedoeling is onder meer het het niveau op te vijzelen van de Surinaamse blaasmusici.

Volgens Wolf past de overeenkomst in het streven naar moderner cultuurbeleid. Mogelijkheden worden bekeken voor uitbreiding van de naar literatuur, beeldende en podiumkunst en film. De Surinaamse topgitarist Stanley Noordpool heeft in Havanna een concert weggegeven als onderdeel van het Surinaamse bezoek. Wolf heeft ook gesproken met de ruim veertig Surinaamse studenten op Cuba.

opening
Fernandes Express
BODO Party

2 REACTIES
  1. wat ik vreemd vind aan deze bericht is dat er jaren geleden ook cubanen in suriname waren toen was nederland en amerika bang dat de toenmalige regime beinvloedbaar was , en nu hoor ik niemand daar wat van zeggen ik vind dat suriname zelf moet uitmaken met wie die vriendschap banden aangaat en de cubanen zijn goedkoper dus waarom geen gebruik van maken .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES