donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNederlandse speelfilms in Suriname

Nederlandse speelfilms in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vanaf vrijdag 14 september trekt het Nederlands Cultureel Centrum (NCC) door de buurten van Paramaribo met Nederlandse speelfilms. Iedere maand wordt een andere buurt bezocht waarbij de buurtbewoners gratis naar de film kunnen. De eerste film in de reeks is ‘Shouf Shouf Habibi’: Een humoristische, confronterende en ontroerende film van de Nederlandse regisseur Albert ter Heert.

Met dit initiatief wil het Nederlands Cultureel Centrum haar activiteiten meer bekendheid geven in de buurten en hoopt het NCC zo een bijdrage te leveren aan het organiseren van culturele activiteiten in de verschillende wijken van Paramaribo. Het Nederlands Cultureel Centrum is een onderdeel van de Nederlandse Ambassade en organiseert verschillende culturele activiteiten in Suriname.

Voorafgaand aan de speelfilms zal in iedere buurt een kort gesprekje op het podium plaatsvinden met een ‘rolemodel’ uit de buurt, die door zijn of haar activiteiten een goed voorbeeld voor de bewoners is. Voor de uitvoering en het concept heeft het Nederlands Cultureel Centrum het artistieke productiebedrijf Fawaka Creations ingehuurd. Een team van Fawaka Creations zal de komende maanden in nauwe samenwerking met buurtbewoners, buurtproducers en buurtmanagers de filmavonden zo orgineel mogelijk invullen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

2 REACTIES
  1. En waar blijft de Surinaamse bijdrage?
    Het lijkt me zinvol om ook Surinaamse films in Nederlandse buurten te vertonen, zodat Suriname en de Surinamse cultuur ook uitgedragen kan worden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES