Minister ontkent geknoei met Surinaams donorgeld

9

PARAMARIBO, 14 sep – Er is absoluut geen sprake van geknoei met donorgeld op het ministerie van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay naar aanleiding van een brief van een parlementariër aan president Venetiaan. In de brief wordt Van Ravenswaay beticht van een onderonsje met de Nederlandse ambassade.

Volgens oppositieparlementariër Rabin Parmessar is er sprake van nepotisme. Een bevriende consulent zou zonder openbare aanbesteding in aanmerking moeten komen voor uitvoering van een studie. “Al zou je het willen, je krijgt de kans niet om te frauderen met donorgeld”, zegt Van Ravenswaay. De ambassade is inderdaad om ontheffing gevraagd van het verplichte openbaar aanbesteden.

Maar bij de studie die gericht is op het bedrijfsleven, zijn meerdere uitvoerders betrokken. “Er zijn duidelijke richtlijnen waar wij niet van kunnen afwijken”, aldus Van Ravenswaay. Bovendien is de controle op de besteding van ontwikkelingsgelden erg streng. Zowel in Suriname als in Nederland worden alle handelingen ragfijn blootgelegd. Parmessar schijnt een voorbarige stap te hebben gemaakt.


9 REACTIES

 1. Rabin, je hebt helemaal gelijk en dat weet van.Ravenswaay,deze van Ravenswaay houd zich stil maar aast in stilte op het presidentschal, mark my words.
  De steun die hij vanuit Nederland zal krijgen is al beklonken.


  Maak melding

 2. Het stelen van donor gelden onder “het doen van studies” speelde zich ook af onder Bouta en Bourenveen. Niet dat het is goed te praten.
  Ik vraag mij af of suriname wel 1 integere politieke partij heeft. Laat staan een met een progresieve visie


  Maak melding

 3. Parmessar,je wil de ministers 1 voor 1 naar huis sturen he? Denk je dat je het zal lukken de hele regering voor aanvang van het decemberproces naar huis te sturen? Denk je dat daardoor het proces geen voortgang meer zal vinden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.