Gevonniste directeur De Surinaamsche Bank blijft

7

PARAMARIBO, 14 sep – Directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank hoeft niet weg, ondanks zijn strafrechtelijk vonnis. Dit zegt voorzitter Nardi Johans van de Raad van Commissarissen. Proeve heeft niets illegaals gedaan, de bevindingen van de rechter ten spijt. Anders kan het worden in hoger beroep.

Als het Hof van Justitie het vonnis handhaaft, wordt het wel wijken. Tot dan is er geen vuiltje aan de lucht. “De raad verschilt fundamenteel van mening met de rechter, dus is er geen behoefte om Proeve te dwingen een stap terug te nemen”, zegt Johans. Het herhaaldelijk overmaken van miljoenen dollars naar de VS, is volkomen legaal geschied. De bank beschikt over alle vergunningen.

De transacties geschiedden in opdracht van de Amerikaan Jeffrey Clague, directielid van casinobedrijf Suriname Leisure Company. “Het is geld door een klant verkregen uit een legale activiteit”, zegt Proeve. Dat Clague’s Surinaamse counterpart achteraf bezwaren maakte, doet geen afbreuk aan de legaliteit. De bank kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor een interne ruzie.


7 REACTIES

 1. Ja dat kan alleen in Suriname.
  Ik kan me niet voorstellen dat die man blijft en dat de RVC hem daarin ondersteund.
  Waar is het moraal? Zo gaat het land nooit vooruit. Die man heeft zeker belangen daar.


  Maak melding

 2. Het is heel erg tries.
  De hele staf van de Surinaamse Bank heeft zeker weten ook geprofiteerd van tegoeden en ook een gespekte bankrekening vandaar dat de direkteur niet hoef op te stappen en de RVC ’s het niet nodig vinden hem weg te sturen.
  Allemaal tig handen op 1 buik en één pot nat.Boevenbende bij elkaar en echt triest de rijken worden rijker en de armen armer. Ieder voor zichzelf en dan maar hopen dat God voor de rest is.


  Maak melding

 3. Die man is gewoon schuldig, ik kan het ook niet begrijpen dat hij gewoon verder mag, ondanks dat hij al veroordeeld is.

  Hij is niet zo dom dat hij niet wist waarmee hij bezig was, hij is gewoon medeplichtig.
  Nu doet hij alsof hij nisk weet.
  Hoeveel hebben ze jou voor betaald om de illegale transacties te verrichten??


  Maak melding

 4. Waar blijven die mensen die schreeuwen om het opsluiten van Bouterse.
  Een bank directeur opsluiten die van alle financiele transacties op de hoogte is,is vragen om problemen.


  Maak melding

 5. Laat men maar de buitenlandse bankrekening(en) van deze mensen checken dan zal men zien waar de ‘lekkers’ voor de hulp is terechtgekomen. Schurken zijn het, lage sujetten die zich niet eens schamen voor wat ze uitspoken. Bah, walgelijk!


  Maak melding

 6. Dit kan ik mij voorstellen, bij klasse justitie. Minderbedeelden die zich geen goede juridische verdediging kunnen veroorloven worden soms bij de eerste de beste verdenking in een politiecel gestopt.
  Bij deze vindt ik het een aanslag op de rechtstaat in het algemeen en de normen en waarden in het bijzonder.
  Zo wordt een rechtstaat (in wording als Suriname), getraumatiseerd door dit soort bananen-republiekachtige toestanden, in zijn streven naar volledige wasdom.
  Het landsbelang hoort te prevaleren boven het personal-belang.

  Stiko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.