Staking op Surinaamse luchthaven afgeblazen

1

PARAMARIBO, 13 sep – De arbeiders van de Johan Adolf Pengelluchthaven hebben besloten hun staking op te schorten. Dit meldt de vakbond. De regering krijgt twee maanden tijd om onder meer de rechtspositie van de luchthaven in orde te maken.

Met name dient titel te worden verleend op de grond. “Zolang dat niet in orde is, zullen we problemen hebben met het invullen van materiële voorwaarden”, zegt vakbondsvoorzitter Lloyd Read. Er kunnen geen bankzaken worden gedaan. Geld voor modernisering en betere dienstverlening is er dan ook niet. Dat heeft dan weer gevolgen voor de inhoud van het loonzakje.

Het moet maar eens ophouden, vindt de vakbond. De staking is na enkele uren opgeheven om wat extra tijd te gunnen. Er is een loonstijging bedongen van tien procent. Maar die kan niet met terugwerkende kracht worden gegeven. De actie was effectief genoeg om één internationale vlucht te onderbreken. Vluchten van de SLM en de KLM moesten verlaat worden uitgevoerd.


1 REACTIE

  1. dit heeft eigenlijk niets te maken met het bericht maar ik zou graag in kontakt willen komen met vakbonds voorzitter lloyd read.
    wie kan mij daarmee helpen?? bij voorbaat hartelijk dank..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.