Culturele uitwisseling Nederland-Suriname

1

Nederland en Suriname hebben een gezamenlijk verleden, ook op cultureel gebied. Maar hoe ziet de culturele uitwisseling er op dit moment uit? Welke toekomstmogelijkheden zijn er voor cultuurmakers met een Nederlandse en een Surinaamse achtergrond?

Op donderdag 4 oktober 2007 vindt een publieksbijeenkomst plaats over over de culturele uitwisseling tussen Nederland en Suriname. De bijeenkomst wordt vanaf 14:30u gehouden in Felix Meritis, Keizersgracht 324 te Amsterdam. Voorafgaand vinden verdiepingssessies over Literatuur en Erfgoed plaats.

Sprekers zijn onder meer Henk Tjon (regisseur/schrijver), Michael Tedja (beeldend kunstenaar), Tijmen van Grootheest (directeur Rietveld Academie), Marjorie Boston (artistiek leider Made in da Shade/Cosmic) en Kenneth Herdigein (theatermaker, acteur). Projecten op het gebied van beeldende kunsten en podiumkunsten passeren de revue.

In een afsluitend vraaggesprek met de directeur van het directoraat cultuur Stanley Sidoel zal dieper worden ingegaan op de huidige en toekomstige culturele uitwisseling tussen Nederland en Suriname. Als gespreksleider zal Noraly Beyer optreden.


1 REACTIE

  1. Beste mensen, Is er iemand die mij kan helpen aan adressen van (Surinaamse/Nederlandse) instanties die behulpzaam kunnen zijn bij het financieel ondersteunen van een mogelijk toekomstig koor project.
    Hartelijke groet, Ineke


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.