donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse komt Surinaamse gevangenis niet in

Bouterse komt Surinaamse gevangenis niet in

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 sep – Desi Bouterse is de toegang ontzegd tot de penitentiaire inrichting Santo Boma. Ook andere parlementsleden van de Nationale Democratische Partij, NDP, maken op dezelfde manier kennis met de halsstarrigheid van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie.

Verzoeken om de gevangenis te bezoeken voor parlementair werk, worden steevast afgewezen. In een brief aan president Ronald Venetiaan wordt dit aangemerkt als “ondermijning van het gezag” van parlementariërs. “Openbaarheid van bestuur is een noodzaak voor een goed functionerende democratie en parlementariërs moeten de gelegenheid krijgen om hun grondwettelijke taken uit te voeren.”

Volgens de NDP is het bezoeken van de gevangenis belangrijk bij het toetsen van het regeerbeleid. “Anno 2007 heerst in algemene zin de opvatting dat de politie op ongefundeerde gronden, elk gewenst moment burgers inrekent en dat zelfs minderjarigen hiervan de dupe worden. Zeven tot vier maanden voorarrest in overvolle en onhygiënische cellenhuizen zitten, is meer regel dan uitzondering.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

39 REACTIES
 1. Het is heel begrijpelijk dat Bouterse en de zijnen alvast willen weten hoe een gevangeniscel er van binnen uitziet. Ik vind dat Santokhi hier toestemming voor moet geven, het gaat tenslotte om Desi’s toekomst!


  Maak melding

 2. Dit is te verwachten,sandoppie zal dit nooit toelaten,hij vreest voor zijn illusie,s,hij wil de wereld tonen hoe geweldig hij is ,mooi van buiten en het stinkt van binnen, de angst zit diep in zijn nagels,dat de NDPERS zullen waarnemen en horen wat er allemaal in de cellenhuizen broeit hoe mensenkinderen mishandeld worden,al hebben ze een fout begaan dienen ze als burgers
  behandeld te worden, om weer in de maatschappij te kunnen functioneren.ik wil weten wat de mensenrechten hiervan vind, ze hebben hun sm….werk nu dichtgeplakt de parlementariers hadden dit moeten verwachten dat de bons hen wachten stond.Ik heb nog nooit zo,n ellendige regering meegemaakt.

  Akuba


  Maak melding

 3. Over enkele maanden zal Bouterse ruimschoots de gelegenheid krijgen om een penitentiaire inrichting te bezoeken, waarschijnlijk voor van periode van ongeveer twintig jaar…


  Maak melding

 4. hahahaha ondermijning van het gezag uit wie zijn mond hoor ik dat awarie dommirie maar is wel goed om te horen dat de ndp met bouterse nu weten wat de democratische spel regels zijn nu wel zou ik zeggen , of zit er een adertje onder het gras, het zou beter zijn dat een aantal van deze heren gelijk opgesloten worden .


  Maak melding

 5. Tuurlijk een weigering er valt international tog niets te halen. Sandopie loopt alleen maar sneller voor het buitenland. Deze minister denkt zo te scoren. Hij doet in eigen land niets maar allerlei verdragen sluiten waar wij die in Surie wonen niets aan hebben,begin eerst de vele doden in het verkeer aan te pakken.


  Maak melding

 6. Als Bouta ooit deze gedetineerden aan het praten krijgt breekt er een grote opstand uit.

  Santokkie fridi…alla straf man e long direct go na Santokkie’s oso..soso probleem toch.

  Bouta no go anders krijg jij de schuld.

  Opstand komt vanzelf Front heeft het te beestachtig gemaakt.


  Maak melding

 7. Het Siert Dhr.Bouterse, om een gevangenis binnen te wandelen om te zien 3 x Front tot misdaad heeft geled.
  In de tijd van de Revolutie moesten de boeven durven om in ander mans woning te gaan.
  Het is ook de grootste leugen dat de revolutionaire periode criminaliteit heeft veroorzaakt.
  De meeste criminelen en drugsverslaafden in Suriname zijn gedeporteerde Surinaamse Nederlanders, vraag het aan Stichting de Jellinek en Justitie in Nederland.
  Waarom is Gilds ook niet gaan kijken in zijn periode, nee, geld witwassen daar was hij mee bezig.
  En wat Santokhi betreft, velen die dromen dat hij president gaat worden kunnen dat vergeten of willen jullie Guyanese toestanden, ik dacht het niet.


  Maak melding

 8. Brunswijk doet het anders,deze VEROORDEELDE CRIMINEEL,gaat gewoon bij zijn mensen,en zegt dat ze gerust kunnen stelen,drugsdealen enmoorden ,no one can touch you want zonder mij gaan Sanguppy en Baas VËNE naar huis.

  Deze schijnheil,Sanguppy meet met 2 maten,hoe kan je een crimineel als Brunswijk tolereren als je predenteert een crimefighter te zijn .
  Tja Suriname op zijn smalst,wederom.


  Maak melding

 9. je heb mensen hier die deze regering ellendig vinden , en vinden dat mensen geholpen moeten worden om terug te komen in de maatschapij.als iemand berecht word moet hij of zij de zel in zo hoort het in een democratie.dat er kinderen worden opgesloten keur ik af er moet inderdaad een oplossing komen hier aan ,maar de grooste mensen rechten schenders in suriname nu wel weten wat democratie inhoud dat vind ik bedriegelijk echtwaar ,


  Maak melding

 10. Ga maar binnen en als je er ben opsluiten, die handel en de sleutel ergens weg gooien zodat ze het niet meer kunnen vinden.
  Want uiteindelijk hoor je daar thuis succes.


  Maak melding

 11. Men weet nog lang niet hoe erg het is in de gevangenissen van Suriname!!!! Tot nu toe dacht ik echt dat er een andere wind aan het waaien was onder de nieuwe minister. Tot ik afgelopen week een vriend wilde bezoeken. Nu, dat kon pas nadat we een fles henessy zouden meneemen plus een aantal porties van de chinees……………

  R.R.


  Maak melding

 12. Wat een ongeduld! Wakti mi ta, je komt
  zo aan de beurt.
  We willen eerst weten hoe je ertoe gekomen
  bent om voor God te spelen.
  En of de familie van dhr. Daal zaliger hun
  wisselgeld nog van je krijgen.

  Geduld mi boy!
  Of wil je alvast een cel uitzoeken van waaruit je, je seksboekjes en andere waar kunt slijten.


  Maak melding

 13. DAT BEWEER IK AL JAREN,,,MAAR NIEMAND LUISTERT NAAR MIJ..alle bewijzen zijn vernietigd. ik heb mensen ontmoet die mij het echte verhaal hebben verteld, hoe en wie de bewijs last waren en immers die mensen zijn niet in leven… dus geen bewijs…
  overigens weten veel surinamers dit ook, alleen de wetgeving wil de nabestaande zogenaamd laten zien, dat zij echt menen om bouterse te berechten..maar niermala rambocus is eigenwijs en denk dat ze gerechtigdheid ook in nederland zal vinden, de blanken uit het parlement zullen haar echt niet kunnen troosten….
  daar komt ze ooit wel achter als ze bejaard is, na de pensioenering…daarom zeg ik al, de huidige parlementariers uit suriname slechter dan toendertijd….


  Maak melding

 14. Bouterse, kan je niet wachten tot het je beurt is om ook daar te mogen vertoeven? Ben je vergeten hoe je Horb, Hawker, Somohardjo, Rasam en andere gevangenen in Devil behandelde? Jij en je maten Zeeuw, Nelom en wijlen Bhagwandas. Ben je vergeten dat ze elke dag stokslagen kregen? Ben je vergeten dat je Salam Somohardjo zodanig had laten toetakelen dat hij een gipscorset nodig had om zijn toegetakelde romp te stabiliseren? Ben je vergeten dat jij en je maatjes de gevangenen matrassen gaven om ze gelijk weer te verwijderen nadat het Rode Kruis was langs geweest?
  En dan wil je nu weten hoe gevangenen behandeld worden? Ben je bang dat hetzelfde je overkomt? Boontje komt om zijn loontje en zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Jij bent de laatste die moet gaan kijken. Maar we begrijpen het: JE BENT BANG DAT JE DAAR JE LAATSTE DAGEN ZAL MOETEN SLIJTEN.


  Maak melding

 15. W.Whome. Du. Djo. en gelijken jullie zijn puur domkoppen.
  Tanga now Brunswijk en aanhangers e kiri sma tijdens roofoverval…tik yu ai and luku noh.

  Jullie zijn echte domoren man, jullie kijken maar zien niks.

  Maar kijkuit Brunswijk en zijn mannen vreten jouw gewoon op, en Santokkie is dan gewoon blij.


  Maak melding

 16. bouterse heeft ook indiaans bloed…
  kijk.
  op dit ogenblik is er op de tv. paul & witteman …
  een ex moslim vertelt de haat tegen moslims…
  er is ook een blanke nederlander die een verhaal vertelt over een blanke vrouw die in de 18 de eeuw door indianen zijn bijna vermoord…dus had zij een groote hekel aan de indianen…en wat gebeurd er ..haar klein kind wordt een indiaan….
  dus wat ik wil vertellen is ..deze ex moslim zijn klein kind … wordt waarschijnlijk ook een gelovige en ook een moslim…
  wat doet dan al deze ex moslims?…..
  wat willen deze gelovige mensen (moslims)
  terwijl er mensen die niet gingen geloven nu beetje bij beetje geloviger aan het worden is.
  dit noemen ze maak je nu niet druk …alles komt op zijn plaats…
  maar waarom provoceren ex moslims?
  de meerderheid die er is is ,niet moslims dus de markt is groter..
  de niet moslims zijn ook rijker…,dus denkt deze ex moslims dat er meer draag vlak is nu…,zij leven nu ,… en zij willen met alle domme en alle dumdenkers dingen doen..
  maar straks pakken een kleine groep blanken als g.wilders de macht samen met deze ex ….
  en dan ….worden deze ex….ook net als


  Maak melding

 17. op dit ogenblik staat een belg die opgepakt is ..omdat je niet mocht protesteren…
  heeft deze soort mensen ….g.wilders en zijn soort niets anders ..
  hebben deze mensen geen ander capaciteit..
  deze mensen zijn blond
  deze zelfde blonde mensne waren in us ..en hebben 3 miljoen indianen vermoord….alleen…nu zie je weer deze blonde mensen….
  waar is de wijsheid….
  hebben deze blonde nooit verstand gehad?
  geeft deze hedendaagse blonde weer de blonde schande…,gaan deze blonde maar door en door….
  ik dacht dat chinensen erg waren ..
  ik dacht dat indiers erg waren /…
  ik dacht dat de afrikanen erg waren …
  ik dacht dat indonesiers erg waren…
  ik dacht dat de turken erg waren…
  ik dacht dat de arabieren erg waren..
  ik dacht dat de rominiers erg waren…
  maar waar is de echte genlte man?
  wil die nu opstaan…
  geef mij maar vrouwen…


  Maak melding

 18. Gemiste kans. Geef hem een rondleiding in een van de erbarmelijkste cellen. Cel sluiten en sleutel weggooien. Zodoende wordt de weg vrijgemaakt voor de NDP om iets moois van het land te maken


  Maak melding

 19. De monsters @5,10,13,15,fijn te horen dat jullie bekend zijn met ,de cellehuizen ik heb het door dat jullie ook bandieten waren

  passen jullie op dat jullie een kuil, alsnog weer moeten graven,en erin donderen.

  Akuba


  Maak melding

 20. De meesten die op dit item reageren gaan voorbij aan de essentie van dit onderwerp.Het gaat er n.l. niet om of Bouterse meteen in de gevangenis kan blijven enz.enz.maar het gaat om de parlementaire-democratie waarvoor het Surinaamsevolk heeft gekozen.Het is gewoon belachlijk om te lezen hoe mensen op dit onderwerp (onvolwassen)reageren.Dat de grootste (volksvertegenwoordigende)Partij in Suriname wordt geboycot daar gaat men aan voorbij.De zittende regering gaat toch voor herstel van de democratie?????En als men zegt dat Suriname is verworden tot een bananenrepubliek gaat men op zijn achterstepoten staan.


  Maak melding

 21. k wist niet dat hij soveeeeel tegenstander heeft.Maar ik vind dat hij het recht heeft om de gevangenissen te komen bezoeken.Trouwens hij is toch lid van essemble?Misschien komt hij met een nieuwe idee hoe je de interieur moet inrichten en het eten etc.te verbeteren.In elk geval hij houdt de gemoederen bezig.


  Maak melding

 22. Wat gebeurt er met de oproerkraaiers,wie heeft wie vermoord?Geen vooroordelen geven als je geen getuige was.Het recht zal zegevieren!Waarom steken we elkaar het mes in de rug?Mocht dhr.Bouterse aan de macht komen met zijn frisse ideeen,dan willen we allemaal ervan genieten!Think about it,holland is geen paradijs.
  Flower


  Maak melding

 23. Een vonnis uitspreken om hem op te sluiten is een maar deze vonnis uitvoeren zal een andere koek zijn !!
  Bouterse hoeft echt niets te vrezen,want er is GEEN levende wezen die de ballen heeft om hem op te halen . Waarom denk je dat het zolang duurt om die man in een rechtzaal te krijgen? Deze zaak gaat men zolang mogelijk uitstellen omdat men het volk hierdoor bezig houd en in de spanning laat en ondertussen maken ze hun 5 jaren vol met alle gevolgen vandien


  Maak melding

 24. Ik daag alle negatievelingen uit om Dhr.Bouterse op te pakken en op te sluiten zoals jullie dromen.
  Op 28 Februari 1980, zag ik vele van die negatievelingen juichen en dansen en de man omhelsen.
  Nu 27 jaar later is de drogreden om de man te verketteren de grootste verliezer en het volk die geen zoutvlees en Bakkeljauw van de NPS meer krijgt.
  Ware het zo dat NPS/NF, huizen bouwde en werkgelegenheid het volk gaf, dan zou ik in stilte afwachten.
  Pas op voor Guyanese toestanden, ook het zogenaamde Bevrijdingsfront werd in Nederland opgezet, maar ook 28 februari 1980.
  Wie heeft Anton de Kom verraden, wie heeft Louie Doedel gek laten verklaren.
  A tang so brada nanga sa


  Maak melding

 25. ik ben het eens met nr 22, er zitten te veel opkraaiers op deze site , ze lezen de naam bouta . de rest is niet belangrijk meer, ze willen dan gelijk reageren , met alle gevolgen van dien , hun reactie is gewoon waardeloos , hun eigen fantasie neemt de overhand, hun frustratie komt gelijk op de voorgrond beter gezegd , ze laten zelf doorschemeren hoe ziek en gestoord ze zijn , siekie mang lai, sari , torie ,oja om te zien hoe het systeem in sur te werk gaat , zelfs parlementariers wordt het moeilijk gemaakt om hun werk uit te voeren , wat verbergt onze lieve santokhi


  Maak melding

 26. Een verkapte democratie, dat is het en niets anders en vandaar dat de vrouwen het land ontvluchten.
  En maar zeuren over alles en nog wat, behalve luisteren naar het volk en de oude mensen hun AOV te laat storten of helemaal niet.
  Het is onbegrijpelijk dat juist Nederland zaken met deze regering blijft doen, maar hoelang nog.


  Maak melding

 27. Hey ‘Tek yu ai luku’ en ‘Akuba’, hartelijk dank voor de kwalificatie: monster en domkop. Nogmaals thanks. Sorry dat ik jullie baas heb beledigd stelletje hielelikkers. I’m so sorry. Ik hoop echt dat jullie baas de Kerst buiten Santa Boma mag meemaken. Maar dit monster en deze domkop zal het wel mis hebben. Jullie mogen by the way nog meer benamingen (monster, etc.)voor mij en gelijkgestemden bedenken. Ik vind het leuk.


  Maak melding

 28. Als het net begint te sluiten moet je wel even weten wie jou voorgegaan zijn en waar ze worden opgesloten.

  Voor familie vrienden en kennisssen is het altijd mogelijk om iemand die al veroordeeld is te bezoeken en zelfs fruit etc. te geven. Een veroordeelde is niet zomaar opgesloten.

  Maar iemand die nog op veroordeling wacht kan alleen door zijn of haar advocaat worden bezocht.

  Het lijkt net alsof de NDP’rs nu allemaal advocaten zijn geworden om een gedetineerde te bezoeken.
  Wat willen ze in de gevangenis zien.

  Denkt Bouterse nog steeds dat je zo met een YP de gevangenis in kan rijden en een veroordeelde op kan halen en die vervolgens door onverklaarbare redenen komt te overlijden.

  Hij heeft het vaker gedaan.

  Vraag maar aan sgt Ganpat toen hij post tammenga had omsingeld om een paar “eigen” jongens die waren opgesloten met harde hand te bevrijden.

  Die tijden zijn al lang voorbij.

  Rambocus zei.

  Lees maar in de Stem en de Ware tijd van toendertijd voordat hij is afgeslacht.

  Na mij zullen nog meer Rambocussen geboren worden.

  Door mij af te maken is het einde nog niet bereikt.

  Barca


  Maak melding

 29. Djo nr 30. Men hoeft geen Baas te hebben maar gewoon je kop gebruiken en de ogen niet vergeten (gebruiken).
  Echt jammer voor jouw Djo, ben je blind of zo of er is meer aan de hand met je.


  Maak melding

 30. @nummer 21 jij ben echt een van de meest achterlijke hier op deze site waarom reageer jij niet met een tegen argument met inhoud maar jij word persoonlijk dat zeg meer over jou zelf dan over de andere iedereen mag een mening hebben en als je er niet mee eens ben zet een tegen reaktie zo hoor het, ik vraag me af of jij een surinamer ben stomme klootzak


  Maak melding

 31. Aan mij hoef je geen sorry te zeggen @30,doe dat tegen jezelf. Alles wat je hebt neer getypt ben jezelf bokito, wat ik nu door krijgt, bent jij gewoon een zakkenwasser ,een pimba dealer ,Let maarop mijn naam petjel,

  Akuba


  Maak melding

 32. heer bouterse niet zo haastig niet voordringen je komt er toch wel hoe je wendt of keert. De ambtelijke molen in suriname draait heel erg langzaam zeker 25 jaar lang maar er komt gerechtigheid.
  Dan mag je pas genieten in een 5 sterren hotel te santa boma, ik wens je een prettig verblijf mede namens raad van bestuur, de assemblee en de ndp.


  Maak melding

 33. @ akuba ik heb meermalen verteld waarom ik niets van bouterse moet hebben en jou ook met feiten om jou oor geslagen , feiten waar jij niet om heen kan ik zal voor de laaste keer een aantal dingens voor jou opsommen dan ik hoop ik dat jij met goede argumenten mijn tegespreek en a.u.b niet persoonlijk zoals jij altijd doe. bouterse is de gene die de harde surinaamse gulden heeft laten devaleuren hij is de gene die het moreel verval in suriname teweeg heeft gebracht hij is de gene die suriname als narco staat bekend heeft gemaak , hij heeft op brute wijsen tegestanders vermoord of afgeslacht , hij is de gene die met zijn bandieten de staakast heeft geplundert en suriname met toren hoge schuld heeft achter gelaten .


  Maak melding

 34. @Akuba, je voelt je wel heel wat he. Wat krijg je nog meer door? Ik heb je al gezegd dat je nog meer scheldwoorden mag bedenken. Ik zit er niet mee, omdat jij zo zielig bent. Je verdedigt de hoofdverantwoordelijke van de 8-decembermoorden. Ie mofo ne befi of heb je ook van hem meegegeten? Groeten van de zakkenwasser, tevens bokito (leuke naam trouwens; volgende keer wel wat origineler zijn hoor). En lees ook wat Du schrijft. Hij slaat je om de oren met feiten en het enige wat jij kan is persoonlijk worden. Poti.


  Maak melding

 35. wat ik had neer getypt @djo zowel aan die andere dombo,hebben jullie te danken aan de redaktie,die zijn zeker jullie aanhang.wat jullie hebben neer getypt deert mij niet.klootzakken.

  Akuba


  Maak melding

 36. ai bajaaaaaaa Du,alles wat je daar neertypt komt ook op het conto van NPS en zeker op dat ván die klojo Brunswijk,of wil je beweren dat hij een heilige boontje is?Mooi niet het is Brunswijk die Suriname tot een narcoticastaat heeft gemaak niet doen als je neus bloed DOMBO.
  Heeft Bouta de staatskas leeggeplunderd?Jeetje was er dan geld toen?Als je ,je geschiedenis kende had je dat nooit getypt zelfs een kind weet dat Bouta toen geboycot werd ja door de guldens uit Nederland,het waren China,Cuba en Libie die hem steunde en Bouta heeft heel wat gepresteerd door de criminelen toen zonder pardon achter de tralies te krijgen.Wat doet Brunswijk tegen de hoge criminaliteit in het Marowijne gebied?Niets en dan ook niets.Neen het zijn ,zijn mensen die Suriname onveilig maken op dit moment,ga kijken naar de Surinaamse politiesite,99% zijn Brunswijk zijn soort.
  Dus geef niet Bouta de schuld,hier lees:Wie in Zijn Eigen Tuintje Wied,Ziet Het Onkruid Van een ander Niet.Nog 1 Steek je handen in je eigen boezem,zal je zien dat het roetzwart uitkomt DOMBO joe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES