maandag, december 4, 2023
HomeNieuws uit Suriname“President Venetiaan ontkent armoede in Suriname”

“President Venetiaan ontkent armoede in Suriname”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 sep – President Venetiaan ontkent tegen beter weten in dat er armoede heerst in Suriname. Dit zegt oppositieparlementariër Theo Vishnudatt. Recente uitspraken van Venetiaan over vorderingen op economisch en sociaal gebied, duiden op bewuste ontkenning.

“Ik vind het vreselijk dat de president ontkent dat er armoede heerst in ons land”, zegt Vishnudatt tegenover Dagblad Suriname. Helemaal uit den boze is de vergelijking met situaties in arme landen om de Surinaamse leefomstandigheden te vergoelijken. De president van Suriname moet zich bezighouden met Suriname. Ook in politiek opzicht zijn de uitspraken nauwelijks te begrijpen.

“Nauwelijks zeven jaren geleden terwijl er wezenlijk niets is veranderd wat betreft koopkracht en kwaliteit van het leven, vond deze zelfde president toen hij in de oppositie zat, wel dat het volk in armoede leefde. Er is niets veranderd. Integendeel vind ik dat alles is verslechterd”, aldus Vishnudatt. “Het is deze zelfde president geweest die toen op de straten liep en aangaf dat het volk in armoede leefde.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

43 REACTIES
 1. Kun je beter aan Venetiaan vragen wat de NPS voor het volk gedaan de 1fgeloepen 50 jaar.

  Wabt die 2 bruggen heeft NDP met als Pres. Wijdenbosch gerealiseerd. En nu Zit de NPS/VHP achter de vodden van Boschje aan om zoveel mijoenen terug te betalen. Omdat Boschje teveel geld zou uitgegeven hebben.

  Wel , die 2 bruggen zijn het wel waard geweest, ten opzichte van wat de NPS/VHP voor het volk heeft gerealiseerd: niets dan armoede.

  Vene is aan het seniel worden, die demo’s op straat georganiseerd door Fred Derby is hij vergeten, door 1 wint-wassi is hij het gewoon vergeten.

  Of zal het komen omdat deze me neer Vene nog steeds tot de 1-cellige dieren behoort.
  Kan ook nog komen van het feit dat hij in weelde en rijkdom leeft , en van derest van het volk dan ook in weelde en rijkdom leeft, zal ie denke….

  man man , wat 1 man , om zo te denke…,
  hoe het ook zij , er heerst grote armoede , prijsbeleid is nihill.
  Vriendelijke Groeten,………..


  Maak melding

 2. Het land is evident slechter geworden onder deze president nps-er. SMl failliet, mariënburg failliet, surland failliet, Bruynzeel op sterven na dood.
  venetiaan ontkent armoede voor zichzelf en zijn familie!!!!!!!!!!!!
  Hij heeft het land verkocht aan multinationals denk aan de zovelen chinezen die onder zijn bewind surinaamse burgers zijn geworden.
  De soortgenoten van venetiaan zijn de grootste criminelen, moordenaars, verkrachters deze excessen zin enkel maar toegenomen onder zijn bewind.
  Het binnenland heeft enkel geprofiteerd maar zijn beleid.
  Als somohardjo of een ander zijn/haar volk ook had gesteund worden ze uitgemaakt voor racisten dit is algemeen bekend in suriname.
  Wordt niet tijd dat deze vervloekte bejaarde president het bejaardehuis gaat bevolken.


  Maak melding

 3. Natuurlijk merkt vene het ,niet dat zijn volk in armoede leeft,als hij daagelijks zijn bordje met Biefstuk op tafel heeft, met alles de erop en eraan, ze mond daarna netjes afveegt mag derest het bekijken. Het is een Levensles voor het volk van Suriname ,dat ze voortaan met hun gezondverstand naar de stembus gaan,dankzij hem,Moet men achter hekken leven,vanwegen de stijgende roofmoorden ook ,een van zijn zegeningen.

  akuba


  Maak melding

 4. NPS is altijdt een grapenmaker geweest. Daarom weten ze niet veel, ze kennen alleen groenjari. Ja groene partij en blijven altijd groen. Wanneer worden ze eens rijp.


  Maak melding

 5. het is goed bedoeld, maar in een banana repebluk kan het niet anders gaan. wat nu is is normaal voor een banana repebluk.
  wie te veel praat word afgemaakt.


  Maak melding

 6. de armoede grens meet je niet met bruggen , of bedrijven die failliet zijn gegaan, ik vind dit een goede vraag voor deskundigen om te kijken of suriname of de bevolking armer is geworden de afgelopen jaren , een aantal dingens vallen me wel op is dat bijna iedereen in suriname een mobiel fone heeft je zie dat meer surinamers een auto hebben en geen oude bakken dus ja dus ja waar klagen we over en nog iets je heb een aantal mensen in suriname die echt lui zijn no wanie wroko hande uit je mouw steken dang jou no pina niet wachten on mensen uit holland .


  Maak melding

 7. Wat wordt eigenlijk verstaan onder armoede?:
  Ik heb met leden ogen gezien waar men zijn of haar toekomst heeft verpest en niet meer naar school wilde gaan.
  Ma en pa konden toen maar door gaan met het betalen van een onderdak en eten. Nu daar zij zijn overleden, leven dezelfde mensen in armoede. Geen geld, uit huis gezet en maar kinderen blijven maken die nooit verzorgd worden en de vaders uit beeld zijn.

  Moet de REGERING nou voor deze mensen gaan opdraaien? vergeet niet het is U en MIJ belastinggeld.

  Janny


  Maak melding

 8. Dit is nu de beloning voor de mensen die op het Nieuwfront hebben gestemd.Suriname heeft een regeringsleider die helemaal uitgeblust is. Deze man denkt dat hij het land Suriname op het allerhoogste welzijnsniveau heeft gebracht. Deze kijk van Venetiaan naar de situatie in het land is een klap in het gezicht van de armen. Ook de vakbondsleider Ronald Hooghart, die rondrijdt in een grote terreinwagen heeft zich ook in soortgelijke bewoordingen als Venetiaan geuit. Volgens deze heren gaat het goed economisch goed met Suriname.

  De armoede in Suriname heeft verschillende vormen en deze kunnen we typeren als generatiearmoede. Door de zeer hoge werkloosheid gebrek aan inkomsten door vele inwoners, en gebrek aan voldoende productiemiddelen om blijvend in eigen onderhoud te voorzien, slechte gezondheidszorg omdat de meerderheid van de bevolking geen toegang heeft tot de betere gezondheidszorg, zeer hoge schooluitval,gigantische huisvestingsproblemen en onveilige leefomstandigheden door de uitzichtloze toestand waarin vele jongeren moeten leven.

  Het is de hoogste tijd dat deze regering wordt verjaagd, desnoods door een volksopstand.


  Maak melding

 9. Venetiaan zijn lippen zitten in zijn ogen vandaar dat hij zo blind is om te zien dat er armoede is in suriname.Venetiaan en al zijn regerings leiders staren zich gewoon blind in deze armoede situatie.Zei die in de regering zitten kunnen gewoon met het geld uit staatskast strooien,stelen en elkaar verrijken.De arme bevolking heeft het nakijken.


  Maak melding

 10. Natuurlijk is het armoe in suriname, maar waar in de wereld is er geen armoe kan je mij dat vertellen.
  Zelfs hier in Ned is er ook armoede, en het wordt nog erger ook hier. Het is alleen jammer dat de president het ontkent heeft, maar toch zijn de meeste Surinamer gelukkiger dan de meeste surined hier in ned.
  Vindt je dat niet of is het maar een sprookje.
  Groeten


  Maak melding

 11. No problems als hij al die politieke NVtjes zal weten te beheren.
  Het lijkt mij geen simpele opgave om een land als het onze eerlijk, onpartijdig en oprecht te runnen.


  Maak melding

 12. Deze man moet opgenomen worden in de LPI.Want daar horen deze soort gekken thuis.Hij vreet 3x daags van het volk.Dus heeft geen last van de armoede.Ik zou me dood schamen.Want een Polanen zonder – NEN


  Maak melding

 13. IK word de eerste President, die wel weet wat de burger nodig heeft of anders kan Mr. Parmissar president worden, want hij was meer ervaring dan ik, ondanks dat hij slechts 5 dagen later dan ik, landen op zanderij; 2 jaar geleden(4 sept 2004). Rodgers heeft hem tegen gehouden, want rodgers niet vertelt dat hij erfpacht grond in canawapibo van mensen op zijn eigennaam heeft laten overschrijven….


  Maak melding

 14. De bevolking van Suriname moet behoorlijk debiel zijn om deze onzin van Venetiaan voor waar aan te nemen.Dit laat duidelijk zien hoe eng vernauwd deze man zijn verstand is.Er is grote werkeloosheid,een gigantische schooluitval,kinderen die niet naar school gaan omdat ze op straat kranten,fruit en snoepjes verkopen,veel jongeren zitten in gevangenissen,het onderwijs is behoorlijk slecht omdat het niet is aangepast aan de moderne tijd, de meerderheid van de bevolking moet het doen met marginale medische en sociale voorzieningen,veel kinderen gaan s’morgens met onvoldoende eten in hun maag naar school,een te grote moeder en kind sterfte bij de geboorte,het hoogste aantal zelfdodingen en pogingen daartoe in de wereld,het inkomen per hoofd van de bevolking is aan de lage kant.Hoe durft deze idioot te beweren dat hij het goed heeft gedaan en dat er in Suriname geen armoede is.
  Schandelijk,schandelijk,schandelijk.


  Maak melding

 15. Als vene een keer uit zijn ivoren-toren zou komen dan zou hij met eigen ogen aanschouwen wat met het volk gebeurd.Hij rijdt met z’n getinte auto naar zijn kabinet en is dus van elke realiteit gespeend!Deze wereldvreemde man kan geeneens een goede redevoering uit het hoofd afsteken!
  Dat Suriname maar niet vooruit komt ligt aan het feit dat een koelie geen president mag zijn! In Guyana is deze hebie doorbroken en zie welke vorderingen dat land maakt!
  Vene’s beleid zou goed passen in Liberia, Tjaad, Sierra Leon etc.,daar zullen ze onder de indruk zijn van wat hij beleid noemt!


  Maak melding

 16. Santokhi heeft absoluut geen daadkracht en is eveneens het produkt van Sardjoe en de waardeloze VHP consorten. Het enige woord dat Santokhi kent en uitspreekt is: repressie ! Noem mij nou eens iets goeds dat uit Santokhie z’n koker is geweest ? Het enige dat ik weet is alleen aan hoop bla bla bla ! Verder geen ene mo.r.

  Venetiaan zou zich eens op een rustige vroege zondagmorgen moeten laten rondrijden in de wijken, Rangoe, Eprahaim, Wintiwai, Balona, Vlijt en ook in de marge van de distrikten Wanica, Commewijne, Saramacca, etc. etc.
  Ik denk dat deze ‘vent’ Venetiaan (samen met z’n noodgedwongen partner; Ram) out of this world leeft en dus niet weten wat er in het land gebeurd. Maar het is goed zo want wanneer de volgende revolutie daar is, niet de militairen, maar het volk direct en zelf met Vene zal afrekenen.
  Let’s just wait and see !


  Maak melding

 17. die venetiaan weet niet dat armoede in sur is. hij zou een keertje naar de hoeren moeten gaan. kijken hoe goedkoop ze zijn. en hoe veel. zeker heel veel. volgens mijn doen mensen zo iets heel goedkoop omdat er niks anders is om te overleven. ieder voor zich god voor ons allen. ieder voor zich. dat zouden mensen bij mensen niet moeten doen.het is gemeen.


  Maak melding

 18. Venetiaan is een daadkrachtig en kundige president hoor. Ik vind dat hij echt zijn best heeft gedaan in Suriname, kijk bv naar de wisselkoers die is jaaaren stabiel nu, niemand heeft dat gekund, en het gaat elke dag beter met Suriname hoor, geen kapotte auto’s te zien op de weg enzovoorts, dus geloof me joh, alles gaat op zn gesmeerde groene wielletjes hierzo, jullie blazen het gewoon op ik heb die man weer voor een tien jaar desnoods. Ik heb gesproken, Mahinderwa.


  Maak melding

 19. Kan de president niet goed rekenen, of heeft ze geen ontwikkeld geweten of inlevingsvermogen denk ik dan wel eens.
  Oow oow Vene en sardjoe,Geld en hebzucht maken jullie blind..
  Ik verbaas mij erover dat de mensheid nog steeds niets heeft geleerd van de geschiedenis en dus ook niets wezenlijks verandert.
  Ik begrijp niet dat regeringen en overheidsorganen bezig zijn met macht, status, geld en hebzucht terwijl het grootste gedeelte van de bevolking in armoede en ellende leeft.
  Waarom wordt de koek niet eerlijk verdeelt?


  Maak melding

 20. venetiaan heeft van suriname een afrikaanse mogendheid gemaakt knappe prestatie van deze president. Hij mag in suriname niet harder dan 50 km per uur op de brommer, weet u waarom?¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿


  Maak melding

 21. Nou Venetiaan, no wordt het mooi dat juist een creool en black power sympatisant niet over armoede wil praten.
  Je bent de zeventiger jaren vergeten en ook je mars in 2000 om Wijdenbosch te verdrijven, maar komt tijd, komt ook voor jou de raad aan te pas.
  Vreselijke vent!!!!!!!!!!!!!!
  Al die oudjes die hun kinderen chanteren om voor de NPS te stemmen zijn ook deoorzaak, weg met de nps.


  Maak melding

 22. Nr. 13 . Ik ben het met jou eens. Het negatieve zal ik niet goed keuren, maar als de Sur/Ned. hier GEEN UITKERING meer zullen ontvangen, ben ik benieuwd wat van hen terecht zullen komen.
  Armoede is een wereld probleem. Bouterse en Wijdenbosch zouden het ook nooit kunnen oplossen. Dit omdat je mensen niet kan gaan slepen en verplichten om te gaan werken in Sur. Sommige kiezen er zelf voor hun toekomst te verpesten. Dan maar zeggen dat ze onder de armoede grens leven.

  Ned. met allerei voorzieningen: hoeveel Sur. hier hebben het goed en leven onder de armoede grens? Ik weet waarover ik het heb, dit vanwege de huisbezoekjes bij de Sur. thuis. Triest om het allemaat te zien.

  Succes over een paar jaar in Ned. Nr. 13 blijf positief over je roots en land.

  Janny.


  Maak melding

 23. Hoe willen we hebben dat Vene moet onderkennen dat er armoede heerst in Suriname. De man kent maar een route in de stad en die is van zijn huis naar zijn Kabinet. Hij gaat eens per jaar zijn voorouders eren in Para en gaat vervolgens enkele keren naar het buitenland op kosten van de belastingbetalers. Alleen zij die weten hoe het gesteld is met de mensen van Latour, Winti Wai, Santo Boma, de Polders in Nickerie etc… weten hoe het gesteld is met de armoede van het surinaamse volk.

  Vene weet alleen maar hoe het is om rijk te zijn.


  Maak melding

 24. Goedendag,

  Ik wil heel graag op dit artikel reageren.

  Ik ben net terug van mijn vakantie in Suriname, heb zoals altijd een TOP vakantie gehad en zou zo terug willen.
  Maar inderdaad dit soort “mensen” (President) maken het moeilijk voor de bevolking om vooruit te komen in Suriname. De “hoge pieten” praten over GEEN ARMOEDE in het land, ZWAAR ONZIN natuurlijk. Praten over vooruitgang, ontwikkeling blablabla… Zo een mooi land en niemand die er wat aan doet.. Suriname krijgt geld van Nederland/China etc en wat doen ze ermee???? Ze besteden alles aan die djoeka’s in het binnenland, die krijgen ALLES gratis. Dan praat ik over GRATIS medische zorg (ELKE DAG BUSSEN VOL), geld voor alles… En de bevolking van Paramaribo en omstreken werken KEIHARD voor hun geld en die sterven nog aan armoede omdathet niet makkelijk is om te leven in Suriname met een salaris onder het minimumloon… Belachlijk dat de overheid het slechts betaald… Een secretaresse in Nederland die verdiend 1200 euro p.m. voor 40 uur werk en een secretaresse in Suriname verdiend max maar 300 euro p.m. voor net zoveel werk (waarschijnlijk), dat noem ik nou SCHANDELIK..

  Nederland of Amerika zou eens een keer de regering daar in Suriname moeten opschonen en zorgen dat er mensen aan de macht komen die wel wat kunnen betekenen voor de bevolking:
  -die wel ervoor kunnen zorgen dat er GEEN ARMOEDE meer zal zijn
  -betere werkgelegenheid
  -betere educatie voor kinderen
  -betere (openbare) sanitaire voorzieningen
  -betere medische voorzieningen
  En zo kan ik nog laaaaaaaaaaaaaang doorgaan.

  Men heeft van een stukje paradijs op aarde een ware hel gemaakt!.

  gr
  SweetSranang


  Maak melding

 25. In Suriname komt heel veel schijnwelvaart voor. Venetiaan kijkt naar de mensen die bijv. een broodje hamburger kopen bij Mac Donalds.Maar hij weet ookdat veel mensen in Suriname niet voor hun armoede durven uit te komen. Er is veel armoede en ook heel veel verdriet in het land. Vrouwen prostitueren zich in grote aantallen o.a. aan vakantiegangers uit Nederland.


  Maak melding

 26. Beste mensen,

  Meneer Vishnudath zit in de oppositie.
  Geen enkel President van welk land dan ook,
  kan zeggen dat er geen armoede heerst in zijn/haar land, dus meneer Venetiaan ook niet.
  Meneer Vishnudath heeft door uitspraken van President Venetian bewust verkeerde conclusies getrokken,politiek gezien een goede zet.
  Mocht blijken dat de President het wel zo bedoelt heeft,dan is hij een President niet waardig.Ik vind dat er wel degelijk iets in positieve zin is veranderd in suriname.
  Ik ben voor Suriname, het maakt niet uit wie er in de regering zit, als men maar aan het belang van Suriname denkt en niet bezig zijn met zelfverrijking.Meneer Vishnudath het is je bijna gelukt, maar helaas………….


  Maak melding

 27. Venetiaan en Sardjoe, zijn de grootste armoe zaaiers aller tijden. wat gaan ze voor een ander doen. die lafaardsssss.
  ze zijn bereid voor geld alles te doen.
  het enige wat men niet begrijpt is waarom blijven ze zo lang aan de macht. hebben de surinamers pech.


  Maak melding

 28. sweet sranang , ik vind het jammer dat je zo reageerd over de djoeka’s die ook onder de markt te vinden zijn,en dehele dag moeten stroggelen om gezien te kunnen worden, zij kwamen alleen uit afrika en vluchten de bossen in,omdat ze de slavernij niet konden accepteren.de negers echter bleven in de stad en lieten zich misbruiken door de blanke baas die lekker onder genot ook nog die mooie meidens,, kind na kind lieten baren en wat, de basin die werd boos en liet al deze schoonheden verminken. ik ben gelukkig niet een djoeka. er is in elk ras een slechte of rotte appel ook de blanke hebben dat (al zien of willen ze dat niet onder ogen zien) maar deze regering die nu aan de m8 in sur. zit zou het echt wel beter moeten doen.
  de negers zijn niet gek als ze een hind.aan de macht zetten word het als guyana dus is er niet veel meer over stem op el vene dan word het gecompenseerd dus deze heilige man zou wel wat betere voorzienig kunnen regelen, suriname is 5x zo groot als gouden nederland geef toch wat gronden uit, stel regels een kant landbouw de andere kant veeteelt en dan nog huisvesting en geen vriendjes politiek. de neger mag best wel wat grond hoor en niet dat ze via de achter deur nog wat xtra moeten betalen.waar blijf de indian is dat alleen bigie poika en satie grong die goed voor hen is.laat toch de huisvesting zelfstandig staan en gun iemand toch eenkans om zich beter te ontwikkelen. waarom moet je mensen weg halen van gronden die ze jaren lang ontgind hebben dat hoef niet geef ze want dat zal maken dat een ieder een dak boven het hoofd heeft of ben je donker\blond\blind of doe je alsof.


  Maak melding

 29. Sweet sranang ik ben het helemaal met je eens.
  Weet je dat die djuka’s gratis medische zorg krijgen in het diaconessenhuis?
  Terwijl die arme boeren cash moeten betalen voor medische zorg.
  Het enige volk dat geprofiteerd heeft van de periode venetiaan zijn die djuka’s.


  Maak melding

 30. sardjoe en zijn vrienden hebben bijna alle grondengepikt , sommige gronden van sardjoe heb je een verrekijker nodig, om te zien hoe groot het is, zelf met dat lukt het niet.
  kijk even naar gronden te koop op waterkant, dan zal je zien domeingrond te koop, van 100,tot 300 hect, hoe is dat mogelijk dat een persoon zulke grootte grond kan krijgen, wie kan het mij vertellen?


  Maak melding

 31. vraag het maar aan vene. hij zal het toch betre kunnen zeggen het is alleen jammer dat het in andere landen kan dat alles geregeld word maarin rijk sur. aan grondstoffen aardolie end. niet kant spit de grond goed om ga bij de boeroe vraag wat koeie mest en plant wat dan zal je zien of die niet groeit.


  Maak melding

 32. Al lekt het hele dak wanneer het regent,
  Al leid men honger,

  maar surinamers zijn tof.

  Ze hebben een mobieltje in hun hand.
  ze kopen kaart om te bellen maar zeggen geen geld te hebben om te leven of leven in armoede.

  vene heeft gelijk.

  het is de grootste onzin dat surinamers in armoede leven.

  ze moeten gewoon hun handen uit de mouwen steken.

  De mensen in het binneland lopen met een mobiel. eten een beetje kwak met een gebakken vis en bellen lukraak overal rond.

  Het is echt lachen man.

  We moeten goed relativeren en de dingens op de juiste waarde meten en aangeven.

  Als vene zegt er is geen armoede geef ik hem groot gelijk.

  Barca


  Maak melding

 33. Het is jammer maar Front zit op een ding te wachten, en dat is “Volksopstand”.

  Alleen dat zullen zij begrijpen voor de rest is het verdeel en heers als een koloniale heersers.
  Liegen,bedriegen,bestelen,grootgrond- bezitter..alles dat bij God en Wet&Gebod verboden is,dat gevoel krijg ik van Front.

  Het is jammer dat het voor ons allen een vloek begint te worden.(Front)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES