zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVervoersbedrijven Suriname op les bij Connexxion

Vervoersbedrijven Suriname op les bij Connexxion

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – Het bezoek van vier vervoersorganisaties aan Nederland se België is vooral gericht op het opdoen van organisatiekennis. Dit zegt missieleider Romeo Simons,, directeur van het Nationaal Vervoersbedrijf, NVB. De gasten van vervoersbedrijf Connexxion hebben hoge verwachtingen.

Onder meer moet de basis worden gelegd voor duurzame samenwerking. De nu nog chaotische en haast onoverzichtelijke vervoerssituatie thuis moet er aanzienlijk door gaan verbeteren. Professionalisering en modernisering gelden als sleutelwoorden. “Het openbaar vervoer is een manier om productie te leveren. De oude wijze gaat niet meer”, zegt Simons.

Suriname is aan een omslag toe. De core business en randfaciliteiten moeten samen worden aangepakt. “Het hoeft dan niet meteen subsidie te zijn. We hebben veel te doen, zonder faciliteiten, zonder dat mensen kunnen zitten of naar het toilet kunnen gaan als ze op de bus moeten wachten, kan niet meer. Op deze manier doorgaan is het laten doodbloeden van het openbaar vervoer”, aldus Simons.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Het is te hopen dat de voorzitters van de gezamenlijke Surinaamse vervoersbedrijven de lessen van Conexxion zeer ter harte nemen en in de praktijk toepassen in Suriname om de vervoerschaos daar tot het verleden te laten behoren. Als dat niet lukt, dan mag voor mijn part Conexxion het openbaar vervoer in Suriname verzorgen en dan mogen de particuliere busbonden en de staatsbusdienst opgedoekt worden.


  Maak melding
 2. simmons laat zich graag voor een domme oelewapper uitgangen, het is logisch dat surinamers aan de top, zich verder niet bekommeren om hun onderdanen, hun hachje is inmiddels veilig gesteld. als een malloot met een idee komt dan wordt het toch niet serieus genomen..behalve het openbaar vervoer in suriname, maar ook de boot verbinding tussen waterkant en meerzorg is ook zo,n geval. houten bootjes die benzine slurpend zijn. in plaats daarvan kunnen beter lichter polyester bootje gebruikt worden, wat lichter is en tevens minder brandstof kost, bovendien zijn de tijd dat iemand wacht op een volleboot, ook nog minder..
  als je dit idee alleen al oppert in suriname, wordt je voor gek uitgemaakt, maar als een blanke daarmee komt, dan nemen ze dat klakkeloos over…
  het verstand in de tropen en met name in suriname lijkt niet te functioneren en men hoopt alleen dat de leiders van het land met oplossingen komen, maar zelf participeren en de handen in een slaan in suriname komt er nooit van terecht…Het is mooi dat kortenhorst de les in suriname komt lezen, echter denk ik niet dat connexxion er aan zal verdienen, want alleen dan zijn ze serieus geintresseerd…hij is niet eens in staat om zijn eigen persoon van 13.000 man in nederland een behoorlijke salaris te geven..maar zichzelf verrijkt hij wel met 3 maal het salaris van het president van het land(balkenende).


  Maak melding
 3. Connexxion heeft een slechte reputatie voorwat betreft het goed onderhouden van de lijnbussen.70 % is door de inspectie afgekeurd!In ons paramaribo is ook slecht gesteld met auto-keuringen, Veel toekoes kom je door de keuring heen.Soso kroka..!


  Maak melding
 4. Unu luku bun…a tori no smeer boeng….die mannen gaan op kort termijn..de vleugels van de hosselaar breken.

  Geen bus of busje van een hosselaar meer op straat.
  Beleid hier beleid daar Front zet zijn mannetjes… klaar de Kapitalist.

  De kapitalist zal flink feest vieren….tik yu ai en tan luku bun.
  Wat een Front…wat een Front.

  Land en volk klaar zetten om door kapitalisten overrompeld te worden.

  List & Bedrog Front gaan wij richting KATIBO.


  Maak melding
 5. Het vervoeren van personen en goederen is meer dan het hebben van een bus en of truck alleen. Ik zou niet weten wat de heren op die foto’s allemaal in hun kalebas hebben om te vatten wat Connexxion voor ze in petto heeft.

  Als je van goede wil en serieus bent is het allemaal in allerlei kleuren en geuren te vinden op het internet. Uitgaande van de disciplines van de heren is dit gewoon een leuk spoepreisje ala Suriname! Come on.


  Maak melding
 6. negativo’s slapen niet. moe wordt je van al die stuurlui die aan wal staan. ik vraag me af hoe hun eigen prive eruit ziet. damn worden jullie niet moe van je zelf. ik wel


  Maak melding
 7. Waarom?

  Kunnen ze zelf niet nadenken? Of moet men zo nodig op kosten van de Staat met een hele vliegtuig met vrienden/kennissen zogenaamd een delegatie vormen?


  Maak melding
 8. “de dommen leidt de stommen”
  Ik kom nooit te laat op mn werk met ons vervoersysteem,waarom moeilijk doen?De bushouders hebben het al moeilijk ,en nu nog moeilijker maken?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES