zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse president ziet minister wel zitten

Surinaamse president ziet minister wel zitten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 sep – Minister Humphrey Hildenberg van Financiën mag rustig op zijn post blijven, omdat hem niets te verwijten valt. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Wie beweert dat de jarenlange fraude op Financiën met rekeningen op één of andere manier had moeten opvallen, heeft het beslist aan het verkeerde eind.

Hildenberg mag niets verweten worden. Het zijn immers ambtenaren en handelaren die geknoeid hebben. “Als de minister zou zeggen: het geld is op mijn rekening gestort, dan is het over en uit”, zegt Venetiaan. Nu dat niet is gebeurd, is het onredelijk en onrechtvaardig te schreeuwen dat de man weg moet. De zaak is overgedragen aan de justitie met het vertrouwen dat de juiste personen gestraft zullen worden.

“Het is verbazingwekkend dat er nauwelijks aandacht is voor de rekeninghouders die dit volk bestolen hebben. We willen niet dat criminaliteit een vrijbrief wordt om bewindslieden naar huis te sturen”, aldus Venetiaan. Onredelijk is ook de bewering dat met twee maten gemeten wordt. Andere ministers moesten afhaken om “hen de gelegenheid te geven hun problemen met de justitie op te lossen.” Het regeringswerk mocht er niet onder lijden.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Beste Sranangmans,

  Wat is er in Suriname aan de hand. President Venitiaan heeft gelijk, maar ook weer niet. Aan de ene kant is de minister niet betrokken aan de fraude praktijken, maar aan de andere kant is hij eindverantwoordelijk voor deze praktijken op zijn ministerie. Dat tekent dat hij als verantwoordelijk mag worden beschouwd. Dan is er maar een redelijke beslissing, namelijk af te treden. Zo gaat het nou eenmaal als je zo een positie bekleed, je bent de haas. Omdat je als minister beschikt over de middelen/bevoegdheden om ervoor te zorgen dat dit soort zaken niet kunnen plaatsvinden. Bij deze minister ging het mis op zijn ministerie ondanks zijn middelen/ bevoegdheden en dat kan of duidt op slecht leiderschap. Ik begrijp onze president, maar hij moest deze minister ontslaan omaan de maatschappij, maar zeker ook andere eindverantwoordelijken te laten zien wat hen te wachten staat als ze geen leiderschap tonen. Onze president kiest dus voor de goede vrede en dat kan hem en ons land op de lange termijn opbreken.

  Sranangmans,
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. A man dringi wan lo jorkasupu, pi yu dinki a kan go…rest een ding gerontofiel, voor de jeugd..straks lopen alleen necrofielen daar, dank je wel FRONT.(God!!!! welke God dan ook behoede ons van dit alles).

  De grootste bedrieger bende aller tijden FRONT.
  Welke Suri. wil achter bedriegers-leugenaars staan.
  Dan moet er echt iets in de bovenkamer los zitten.


  Maak melding
 3. vene je heb gelijk de surinamers die hun eigen land bestelen moet je aan de hoogste boom ophangen tegenwoordig kan je alles en iedereen omkopen in suriname ,ik zeg een ding jaren geleden was er coruptie in suriname maar wat er nu gebeurt gaat grensen te boven, is de vraag die wij ons moeten stellen hoe komt het dat de laaste 20 jaren suriname zo verandert is ik kan mij herinneren als klein jongen was er een dokter vermoord in suriname van leesden of zo was een roofmoord het land was op zij kop maar nu er roofmoord daar aanrijding daar bijna iedereen heeft een vuurwapen lijk als men die dingens ja gewoon vinden niet iedereen natuurlijk , ik ben geen geleerde maar ik durf hier te zeggen dat de staatsgreep de voorzet ie geweest voor het moreel verval in suriname , ik zal een paar voorbeelden geven een leider die als hij niet met jou eens is jou radio station met een tank laat kapot schieten mensen die worden opgepakt en vermoord een leider die openlijk drugs gebruikt en in handeld politie station aan de waterkant in puin schieten , al deze dingen zijn verkeerde voorbeelde voor een sameleving ik vergeet nog een ding het land achter laten met toren hoge schuld niemand weet waar dat geld is gebleven ,ik vind dat surinamers blij moeten zijn dat vene probeert met alle middelen die hij heeft de zaken bij elkaar te houden zodat die schurken die op de loer zijn niet weer een grai gaan doen in de staatskast en suriname bangkroet achter laten , en tog loop deze man vrij rond in suriname en word hij door een groot deel op
  handen gedragen waar moet het heen met mij geliefde sranang wie het weet mag het zeggen , en is wel een licht in de tunnel ik hoor nu om mij heen dat vele landgenoten nu terug naar suriname willen om te gaan helpe bouwen aan een mooie suriname ik denk aan de woorden van martin luther king een droom ?


  Maak melding
 4. Echt waar het was een frobelklas persmeeting,schande,schande voor de pers jullie hebben de boel ten schande gezet.

  Niemand is er iets van wijzer geworden,maar pres. moet niet denken dat hij slim of sluw is.

  Hij moet gewoon zeggen dat hij achter onbetrouwbare: (schurken,boeven,liegers,bedriegers)blijft staan dat is “”duidelijke taal””.


  Maak melding
 5. Zo corrupt als de pest deze regering. Check die set die ze met Chiragally hebben gedaan. Chiragally krijgt heel wat domeingronden van de staat. Hij maakt er vervolgens een ringweg door om de zaak te verkavelen(de ringweg doet de gronden enorm in waarde stijgen) De kosten voor de eigen ringweg presenteert hij aan de regering. Rara!!! 1)hoeveel geld heeft hij zo gemaakt???(tip! he gaat om een bedrag met 7 nullen in Euro!)

  2)Hoeveel geld stort hij op buitenlandse rekeningen van politici??

  3)Hoeveel hebben politici i.s.m. Chiragally jou en mij genaaid????

  De winnaar ontvangt een stembiljet.


  Maak melding
 6. Hoezo? “Hildenberg mag niets verweten worden. Het zijn immers ambtenaren en handelaren die geknoeid hebben.” Ooit gehoord van politieke verantwoording!


  Maak melding
 7. Graman Vene…
  De stamhoofden blijven de baas.
  ik vind het gewoon schaamteloos.
  Surinamers zijn bezig af te glijden naar Surinams afrikaanse mugabe toestanden…..
  waar alles mogelijk is als je over kapitaal beschikt en op je eigen mensen lijkt en bepaalde personen achter je hebt staan,terwijl 70% het volk krepeert.


  Maak melding
 8. Ik ben het voor een belangrijk deel eens met de schrijver/ster EIGENWAARDE. Ik wil eer echter op wijzen dat, het minste wat er zou moeten gebeuren is dat men moet open staan voor zelfkritiek en toegeven dat, hoewel de minister voorshands niet kan worden beschuldigd betrokken te zijn geweest bij de malversaties, er op het minsierie (en misschien ook op vele anderen), sprake is c.q is geweest van een ondeugdelijke administratieve organisatie, welke de deur open laat (liet) voor boeven (ambtenaren en zakenlieden buiten de mnisteries) om zich te vergrijpen aan staatseigendommen.
  Voor deze wan-organisatie is de minister cq de leiding van het ministerie wel verantwoordelijk.
  Schrijver hiervan vraagt zich af of de minister helemaal wars is van zelfkritiek, Zo niet dan zou hij zich wel eens moeten afvragen of het een en ander niet zou kunnen zijn voorkomen als hij meer aandacht had besteed aan de organisatie (in deze specifiek de financiële) administratie op het departement. Immers hoort iemand die verantwoordelijkheid op zich neemt, er namelijk er voor te zorgen dat hetgeen waarover hij het bewind voert goed is georganiseerd, waardoor dergelijke malversaties kunnen worden voorkomen.
  Iets waar door neimand aandacht is besteed is de vraag, welke de betrokkenheid van de Rekenkamer is bij de beoordeling van de financiële administratieve organisatie op de verschillende departementen. Behoort het namelijk ook niet tot de taak van dit instituut om de adminsitratieve organisatie op de departementen door te lichten en bij aanwezigheid van tekortkomingen daarin de aandacht daarvoor te vragen.
  Tenslotte zouden wij ons moeten afvragen, welke de gevolgen zouden zijn geweest voor het bestuur van de leiding/direkteur van een particulier bedrijf, indien iets dergelijks
  had plaatsgevonden.


  Maak melding
 9. Ik heb het nog niet meegemaakt dat een minister naar huis is gestuurd omdat zijn ambtenaren heben gefraudeerd. Eerder lijkt mij gerchtvaardigd een minister heen te zenden indien hij moedwillig onjuist is ingelicht door zijn ambtenarenb en had kunnen danwel behoren te weten dat die informatie onjuist was en juist dat lijkt mij thans niet aan de orde. In Nederland hebben ambtenaren en particulieren toendertijd middels de bouwfraude de hele boel besodemieterd. Ik kan mij niet herinneren dat de minister toen weg moest. Eerder lijkt mij tegen de betreffende ambtenaren en hun eventuele meerdere de nodige maatregelen te nemen. Deze gang van zaken zal immers al langer bekend zijn geweest en intern zullen bepaalde loeden en hun meerderen hiervan moeten hebben geweten. Gelooft U mij, de administratie van een ministerie is veel machtiger dan welke minister danook. Zij kunnen een minister maken of breken. Wie herinnert zich niet de kwestie tussen minister Zorgdrager en haar rechterhand Doctors van Leeuwen. Ze zond hem wel heen, maar was politiek dusdanig beschadigd dat ze zelfs geen waterkoker meer aan de praat kreeg. Een ieder die roept dat de minister weg moet doet er goed an de situatie op zichzelf te projecteren, voor het geval het individuele verstandelijk vermogen dit toelaat. En dan hoort U nog eerlijk te zijn tegen uw zelf. Sterkte.


  Maak melding
 10. wat een zoete kletskous voor frauderende ministers. de andere ministers moesten afhaken om hun de gelenheid te geven om hun problemen met justitie op te lossen. Vene doet alsof hij dus deze ministers een grote gunst doet. De deur staat dus wagenwijd open namens onze president om maar raak te roven. De ministers hun problemen, alsof dat door extern komt en niet door hun roofzucht, moeten opgelost worden en niet dat ze opgsloten moeten worden.
  Dat verklaart dus waarom Balesar en Gilds nog steeds rondlopen. Bah, Baviaan en co.
  Go home


  Maak melding
 11. Ben het helemaal eens met nr. 8 kwassie.
  De internationale luchthaven johan adolf pengel oogt afrikaans. Het personeel aldaar oogt afrikaans. De behandeling aldaar is ook op zijn afrikaans, De vlag oogt afrikaans, de stad paramaribo met zijn bosnegroide invasie oogt afrikaans, de beleidsmakers hebben afrikaanse visie. Het onderwijs oogt afrikaans, De medische zorg oogt afrikaans, het wegennet oogt afrikaans, het volkslied oogt afrikaans, de wet en regelgeving oogt afrikaans, de president oogt afrikaans,
  Het beleid is gebasseerd naar een verkapte afrikaanse samenleving anno stenen tijdperk.


  Maak melding
 12. Een mini-ster in Suriname krijgt een goddelijk salaris en een boven gods verheven status…..dus is het meer dan billijk dat we mogen verwachten dat er niet “zomaar” kan worden gefraudeerd met bonnetjes….

  Dat beteent dat deze mini-ster, zijn interne organisatie niet op orde heeft en dat betekent dat er daar best consequenties aan verbonden mogen worden.

  Deze mini-ster met man en macht verdedigen riekt naar een schrome minachting van het Surinaams belastinggeld.


  Maak melding
 13. hai baja vene
  je heb lef om je minister aan te houden op z’n post.wat je met amafo heb gedaan moet je ook toepassen bij deze.By the way jullie NPSér kletsen over bouterse dat hij mensen heeft neergeknald maar zijn jullie wel zeker dat hij het heeft gedaan was toen ook onder zijn bewind.Niemand die ons wat kan vertellen daarover als het waar is of niet .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES