Suriname werkt mee aan regionaal arrestatiebevel

0

PARAMARIBO, 6 sep – Suriname heeft in principe meegewerkt aan de contouren van een arrestatiebevel voor de Caribische regio. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Hij heeft met collega’s van de Caricom overleg gevoerd op het eiland Antigua.

De bedoeling is de uitlevering van verdachten onderling te vereenvoudigen tussen de lidstaten. Nu zijn procedures nog te veel geboden aan bureaucratische rompslomp. Als het plan goedgekeurd wordt door de staatshoofden, kunnen verdachten makkelijker worden uitgeleverd. Volgens Santokhi past het idee in het streven naar indamming van grensoverschrijdende criminaliteit.

In hetzelfde licht is een maritieme overeenkomst voorbereid voor het surveilleren in elkaars territoriale wateren. Vervolging van verdachten en het aanhouden van verdachte schepen en vliegtuigen kan zo een stuk makkelijker geschieden. De overeenkomst moet ook terrorisme en milieuvervuiling helpen bestrijden. Suriname heeft wel het voorbehoud gemaakt dat interne wateren, zoals rivieren, buiten de overeenkomst gehouden dienen te worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.