EU helpt projectuitvoering Suriname zeker stellen

0

PARAMARIBO, 6 sep – Projecten van de Europese Unie in Suriname zullen ook technisch ondersteund worden. Onder meer wordt gegarandeerd dat activiteiten gericht op uitvoering van het ontwikkelingsprogramma van het negende Europees Ontwikkelingsfonds, ongestoord voortgang vinden.

Het gaat om onder andere technische assistentie, trainingen, seminars en conferenties in de periode tot 2008. Er is ruim achthonderdduizend euro beschikbaar gesteld. “Het is geen nieuwe, maar wel een goede mogelijkheid”, zegt Van Ravenswaay. Suriname heeft er gebruik van gemaakt om vooral zeker te spelen. Projecten als modernisering van de Nieuwe Haven moeten zo min mogelijk stagnatie ondervinden.

Dat geldt ook de rehabilitatie van de Oost-Westverbinding naar de oostgrens. Dit project moet in 2008 van start gaan. de financiering komt behalve van de EU ook van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en het Franse ontwikkelingsprogramma, AFD. De EU behoort tot de belangrijkere ontwikkelingsdonoren van Suriname. De bananenindustrie is de afgelopen jaren voor miljoenen euro’s opgekrikt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.