dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBinnenland Suriname treedt telecomtijdperk binnen

Binnenland Suriname treedt telecomtijdperk binnen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 sep – Gemeenschappen in het binnenland zullen binnen afzienbare tijd eindelijk de geneugten van de moderne technologie thuis mogen ervaren. Mobiele telefonie, televisie en radio komen binnen handbereik. Telecommunicatiebedrijf Digicel Suriname heeft de technologische ontsluiting tot missie verheven.

Te Asindohopo, in het Boven-Surinamegebied, is de eerste mast geplaatst. Deze wordt een van de centra die het hele binnenland zullen bestrijken. Bellen via GSM is dan niet langer het alleenrecht van het kustgebied. “Digicel heeft vanaf het begin beloofd speciale aandacht te besteden aan de ontsluiting van het binnenland en dat doen we ook”, zegt Digicel-directeur Philip van Dalsen.

De aanleg van masten in andere centra is een kwestie van tijd. Het is nog wel even wachten op de connectie met staatsbedrijf Telesur. Van Dalsen heeft eerder gezegd te vermoeden dat de aanleg van de connectie opzettelijk wordt vertraagd. Angst voor concurrentie zou de voornaamste reden zijn. Digicel Suriname zegt klaar te zijn. Telesur wil eerst geld zien, want “de aanvrager betaalt.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Zolang de telecom wet is nog steeds niet niet aangepast in suriname. Daarvoor is de regering verandwoordelijk.

  Digicel moet geen cent betalen. Want bij de rechter worden ze niet in het gelijk gesteld.

  Telesur mag nu zelf bepalen hoever ze gaan. Omdat ze zeggen dat ze zich aan de wet houden.

  Ik vind deze ( o.a digicel) bedijven wel voorbarig om niet eerst op de aanpassing van de wet te wachten.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 2. Wat een toestand Granman, met zijn Ipod and Iphone.
  soso lobie: ma dat na wan libie soso probleem… lux ..lux…lux bruja na herie tapsee kamra.(incl Kaptin)


  Maak melding
 3. digitale revolutie moet nog op gang komen,als iedere huishouden via de electrische stroom net;(de techniek is aanwezig) straks ook internet kan verkrijgen voor een laag bedrag met een snelle verbinding, computer units van rond de 500 srd te koop stellen, zodat het voor elk indivudi toegangkelijk wordt, dan mogen we spreken van een “eventuele revolutie”.
  in canawapibo is gsm bereik alleen mogelijk voor mensen die een hoge neuten woning hebben. op de grond valt de verbinding met regelmaat weg…het bereik is net zo ver als BEN(t-mobile) in 2000, nog een slecht bereik had in den haag en omstreken…moge het zo zijn dat over 5 jaar eindelijk alles zover is als in surned_land.


  Maak melding
 4. Ik vind dat het openbaar ministerie met deze moderne technologie gauw de misdadigers in het binnenland kan oppakken. Daar de bosnegers niet met ga-avanceerde technologie kunnen omgaan. Onder SMS verstaan sen money snel ( stuur geld snel)


  Maak melding
 5. Het is eindelijk zover, het is typisch pas wanneer binnelandse bewoners goed vertegenwoordigd zijn in de regering van suriname kan er daadwerkelijk wat gedaan worden in de ontwikkeling v/h binnenland. Het is een product van A kombinatie toch.Al tientallen jaren worden de binnelandse bewoners voor de gek gehouden dat weten zij ook. Sinds zij bewuster zijn gaan worden zullen wij zien dat,dat dit mooi gedeelte van suriname ook tot ontwikkeling zal komen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES