woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVals verblijf voor Chinezen te koop in Suriname

Vals verblijf voor Chinezen te koop in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 sep – De politie is een bende op het spoor gekomen die handelde in valse verblijfsvergunningen voor Chinezen. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Zowel Surinamers als Chinezen zijn aangehouden. De ‘vergunningen’ werden opgemaakt in een internetcafé, inclusief handtekening van minister Santokhi van Justitie & Politie.

Op de documenten waren ook stempels aangebracht van de Vreemdelingendienst en het Centraal Bureau voor Burgerzaken. De prijs per stuk: minimaal vijftienhonderd dollar. Onder de aangehoudenen bevindt zich hoofdverdachte Florian Daniels. “Het is prematuur om aantallen te geven, omdat we nog meer mensen in het vizier hebben”, zegt politiewoordvoerder John Jones tegenover de Ware Tijd.

Tegen Daniels was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. De fraude is ontdekt na de opvoering van de controle. “Hierdoor kwam een organisatie in beeld die zich bezighield met deze zaken”, aldus Jones. Suriname is eerder door de Verenigde Staten op de vingers getikt vanwege de vrij tolerante houding tegenover mensensmokkel. Sindsdien zijn verscherpte maatregelen getroffen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Jammer zeker voor de politici en corrupte ambtenaren, zij hadden liever eerder echte paspoorten gegeven aan de Chinezen in ruil voor steekpenningen


  Maak melding
 2. Alsof de verenigde staten het surinaamse volk voed. Maar toch blijft sandoppie gehoor geven aan internationale opdrachten. Hiermee maakt hij zich populair maar concreet betekent hij niks voor het surinaamse volk.

  Die slijmbal probeert een schouderklopje weer te krijgen.

  Heel de wereld handelt in chinezen, maar als suriname dat doet dan worden ze op de vingers getikt.

  Met andere woorden alleen westerse landen mogen gebruik maken van deze goedkope kippensoep.

  Deng witmang konie. Deng chupoe sandoppie leki kakafowru nanga monie.


  Maak melding
 3. Meer dan vijftienhonderd dollar en een Surinaamse paspoort. Dus meer dan 5000 dollar. Waarom moeilijk doen, de regering verdient ook aan. Ambasadeur number 1.


  Maak melding
 4. opsluiten de boel.de chinezen laten oprotten ,hun winkels in beslag nemen,en nooit meer het land in latenkomen.allemaal moeten ze vertrekken.en de gene die dat geflikt heeftin een ton met poep gooien .vieze vuile smeerlap.


  Maak melding
 5. mijn verblijfs aanvraag in suriname dato september 2004, werd door de jonge vrouwelijke beambte afgedaan met de excuses dat mijn dossiers zoek is geraakt…het dossiers was niet zoek, maar zo probeerde de ambtenaren de aanvraagers te duperen..terwijl er daar een persoon stond die tientallen aanvragen van chinezen stond in te vullen en af te geven aan de beambte…hun aanvragen werden wel goed gekeurd… terwijl ik als surned er naar kon fluiten. bij terugkeer op Zanderij zei een MP, dat ik niet zomaar in suriname kon verblijven, zonder een stempel in mijn paspoort…hij kon naar mij niets uithalen, omdat ik een officieel document had gekregen van buitenlandse zaken, dat ik daar was aangemeld…alle ambtenaren die op de grote combeweg 3 werkzaam zijn, zijn corrupt, en mogen van mij op de lijst van 8 december bij geplaats te worden.. zij dienen niet hun land en onderdanen, maar maken misbruik van hun positie op een departement. ik was 8 maanden illegaal in suriname. niemand kraaide ernaar…100- den surneds zijn mogelijk hetzelfde lot overkomen, maar zij zwijgen liever uit schaamte.. ik niet…surinaamse ambtenaren gunnen de surneds niet om in hun geboorte land te kunnen verblijven, zijn ze soms jaloers op ons, omdat ze nooit die overstap hebben kunnen maken????????????????????????


  Maak melding
 6. Het is leuk en aardig om te reageren, maar overal op de wereld wordt een uitweg gezocht om geld te verdienen. En alleen mensen met grooooooooot geheugen kunnen het doen.Dus ook Surinamers hahahahah


  Maak melding
 7. In een land waar het ambtelijke topkader al enige tijd marktconform is ingepast en de rest het maar moet zien te rooien ligt oneerlijk handelen nogal voor de hand. Waneer mensen geen talenten hebben om voor en of nawerkse activiteiten te ontplooien wordt het of stelen, bedelen of keihard pinaren.
  Let wel “het is niet mijn idee”, het is de praktijk van alle dag.

  U begrijpt wel dat grote goepen ambtenaren door vermoeidheid niet in staat zijn hun feitelijke werk uit te voeren.


  Maak melding
 8. die indase en afrikaanse mensen wanneer zij ergens de leiding krijgen dan doen ze altijd,altijd het zelfde wat hun voor ouders hebben gedaan….ze veranderen niet, en zijn ook niet bereid om het te doen. zwak zinnig zijn dat, zwakzinnige die eeuwig ziek blijven. en ze zeggen nog dat ze hoog zijn.
  in india zijn de rijke mensen die armen bloed drinken. die noemen zich zelf. van hoge kasten. dom.geen vriendschap sluiten met zo iemand. anders ga je ook als hun doen. probeer je zelf te blijven. die zijn erg besmettelijk, omdat geld erg belangerijk is. maar toch. probeer je zelf niet te verkopen.


  Maak melding
 9. Als ik de eerste regels van tjauwmin lees, weet ik al de rest van de tekst en wie de auteur is zonder zijn naam gelezen te hebben.
  Tjauwmin je bent gestoord en crimineel of hebt banden met criminelen, jij bent de nsbér en probeert anderen een masker voor te houden.
  Ja wat heeft Santhoki gedaan, alleen maar ellende voor de criminele circuit en daar voel je je uiteraard niet prettig bij, getuige je teksten.
  Hoe zou suriname vandaag zijn zonder Santhoki, jij zou je blijkbaar wel goed bij voelen tussen de weeldige criminaliteit, vuile crimineel.


  Maak melding
 10. booster ik vind het heel erg voor jou. Surinamers zijn geen buitenlander en horen ook een Surinaamse paspoort bij te krijgen en het maakt niet uit in welke land je woont.


  Maak melding
 11. Schurken bende allemaal in het bijzonder Front.
  Kosten wat het moge kosten: Serie na kondre.

  Met jullie Democratie gezicht…binnen 3 tot 7 jaar.
  Unu alla-mala na minderheid..dan democratie za miki unu buba ferrie san din kari KATIBO.


  Maak melding
 12. Toevallig is dit iets onwettigs dat men heeft ontdekt ,maar ik heb het vermoeden dat veel Chinezen op “legale” wijze hun verblijfsvergunning komen ,terwijl in ons land geboren personen ,die geen Surinaams paspoort meer hebben maanden en soms jaren moeten wachten .


  Maak melding
 13. Het is vrij duidelijk waarom ze naar een visum vragen voor alle ex surinamers. Zodat ze kunnen gaan knoeien…En wij als mensen die daar geboren zijn en miljarden naar dat bacoven land sturen proberen ze af te persen want ze denken dat geld uit onze naad vloeit.


  Maak melding
 14. Eerder hoor je nooit van de hierboven commentaren.Nu kakelt iedereen over chinezen.Zonder die chinezen : Geen winkels/supermarkt in ons para-stad.
  NO 6..je hebt geen balverstand van zaken..dus hou je je vette-klep dicht!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES