Surinam Airways schaft Canadian Regional Jets aan

10

PARAMARIBO, 5 sep – De SLM gaat twee Canadian Regional Jets, CRJ, huren. Dit meldt de Ware Tijd. De toestellen dienen ter vervanging van de McDonnel Douglas 82 en zullen worden ingezet op regionale routes.

Per keer kunnen maximaal negentig personen vervoerd worden. Ook kan het aantal vliegfrequenties worden opgevoerd en kunnen meer bestemmingen worden aangedaan. Dit past in het beleid om het aantal bestemmingen uit te breiden. Momenteel wordt onderhandeld over landingsrechten op Barbados en Guyana. Eerder werd de aanschaf overwogen van een Braziliaans Embraer-toestel.

De CRJ’s bleken achteraf eerder geschikt. Het regionale vliegschema is enigszins aangepast vanwege het recente uitvallen van de MD 82. De routes worden voorlopig onderhouden met een toestel van Inselair. Ook zal de Boeing 747-300 worden ingezet voor Port of Spain en Willemstad. Dit heeft zijn weerslag op de Mid-Atlantische route, waar de vertrektijden enigszins zijn aangepast.


10 REACTIES

 1. Goed idee, maar ze konden ook met Fokkers gaan vliegen, zijn betrouwbaar en hebben een hele goeie reputatie en zijn relatief goed koop in onderhoud, hebben een perfecte performens en snel inzetbaar.Maar zijn wel en Nederlans product zou toch over na denken F-100 of F-70


  Maak melding

 2. Wat een onzin…De SLM doet goed zijn best. Wees een keer trots man en steun een Surinaamse onderneming. We schelden op die mensen daar omdat ze zogenaamd incompetent zijn en niets goed doen, maar er zijn bedrijven die het wel goed doen, Sari, laat je informeren en zeg dan iets. Ik vlieg naar Su altijd met de SLM en ik ben nooit gedist door een stel nep Beas, zoals veel mensen die kozen om met Martinair naar Su te gaan en 9 uur lang in te krappe stoeltjes zaten opgesloten.


  Maak melding

 3. Mijn ervaring met SLM is niet zo best. De heenweg KLM tot Curacao en daarna via SLM naar Suriname was geen probleem. De terugweg was een drama 1dag van tevoren werden we gebeld dat we dezelfde nacht moeten vertrekken want anders zou het 4 dagen later worden daar alle vliegtuigen aan de grond zijn.Het was een ramp hoor, we hadden een feestje willen geven fruit, groente enz.willen kopen voor vertrek. Lekker zeg we konden niks meer doen, onze plannen vielen in duigen .Wat kan ik hier tegen doen wie geeft mij een goed advies????
  Lekker met je eigen maatschappij.(dus niet).


  Maak melding

 4. Nr:4 Booster waar lul jij nou over man!!!
  Dat gat onder je neus dat is pas een krot
  Reageer dan toch niet als je niet weet waarover je lult.Zulk soort als jij zijn zo deskundig,jullie weten en kunnen alles beter.
  Ga dan naar suriname en geef het goede voorbeeld,anders je smoel houden.alsmaar door zo negatief man.


  Maak melding

 5. SLM doet er goed aan om haar vloot te vernieuwen.F-70 en of F100?? Neen,liever niet.Deze type toestellen rollen reeds jaren niet meer uit de fabriek.Momenteel heb je en klein groepje technische specialisten die de F-70’s en F-100’s in de lucht houden.De embraer is van Braziliaans makelij.Deze doen het goed op de markt.Als SLM een goede leasecontract sluit met een gerenomeerde leasemaatschappij kan het wel heel aantrekkelijk zijn.Eigen toestel aanschaffen is geen optie.TE DUUR.


  Maak melding

 6. Murry, ik denk het nieeeeeeeeeeeetttt.
  The f100? Wordt niet meer gemaakt. Dat vliegtuig is een en al hoofdpijn.Spareparts nergens te vinden. Een totale hoofdpijn in maintenance trouwens.Kijk maar naar alle slimme airlines wereldwijd .Die doen dat troep weg. haha you got to be kidding me!!
  De dommere airlines schaffen dat type aan en hebben een en al hoofdpijn met dat ding.

  De CRJ is misschien goedkoper in lease dan embrear, maaree heren in Suri. Die embrear is gemaakt om 1 operationele/ maintenance kosten te drukken 2 minder fuel verbruik, en veel maar ok veeeelll meer baggage me te nemen dan de slanke CRJ.De embrear is gemaakt om ouwe troep zoals de f100, en dergelijke 100 seaters te v e r v a n gen. Als de SLM moderniseert doe het dan met Embrear, jullie buren.Dat vliegtuig wordt niet voor niets als een gek verkocht , wereld wijd, omdat ie zo efficient en goed is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.