Levenslange celstraf voor Metselmoorden

20

De rechtbank in Den Haag heeft een van de verdachten in de zogeheten Metselmoordenzaak in Den Haag dinsdag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Soenil D. heeft bekend in augustus 2004 de 24-jarige Jeroen Dekkers en de 25-jarige Rob Mahabier te hebben gedood. Zijn vader Bidjaipersad D. kreeg 20 jaar cel voor het medeplegen van de moorden.

Twee andere mannen, Taras K. en Angierpersad G. , kregen respectievelijk 231 en 179 dagen cel. Zij waren zijdelings bij de zaak betrokken. Het OM wilde vader en zoon twintig jaar achter de tralies hebben. Maar de rechtbank vond dat voor Soenil nog niet genoeg. ,,Het is absoluut noodzakelijk dat hij definitief uit de samenleving verwijderd wordt”, aldus de rechter, die de kans op herhaling erg groot acht.

De advocaten van vader en zoon D. lieten weten in hoger beroep te gaan. ,,De rechtbank heeft geen enkel argument gegeven waaruit blijkt dat de vader direct bij de moord betrokken is geweest”, aldus Frank van Ardenne, raadsman van de vader.


20 REACTIES

 1. het is eindelijk zover na 3jaar
  vol stress en spanning kan de fam. rustig hun leven weer opbouwen ik ben zeer tevreden met de uitspraak het is jammer dat ze hier in nederland geen doodstraf uitvoeren


  Maak melding

 2. Goed voor die vuile klootzakken! Wat denken ze wel, dat ze alles kunnen maken?

  Ik hoop dat je zelf vermoord worden in de bak!

  Klootzakken!!!!!!!!! Sterkte fam. Mahabier šŸ˜‰


  Maak melding

 3. soenil en vader dachten
  wij zijn slim
  maar misdaad en papieren hebben nog meer geduld.
  wees gerust.
  ook de hele fam. heeft levenlang ,ja levenslang deze misdadigers te gaan bezoeken…dag na dag…
  hou ze in de gaten…
  wie niet horen wil moet voelen…
  hoop dat ze snel …in de gev. dood gaan…


  Maak melding

 4. wat is eigenlijk de aanleiding voor de moorden?

  ben

  Was meer een afrekening in het crimminele circuit. Slachtoffers hadden flink wat geld te goed van de daders, met dit als gevolg!!!!


  Maak melding

 5. Ben ,daarom moet je naar het nieuws luisteren als je tenminste in Nederland woont,In Su is dat toch ook tevolgen/ Ned.nieuws om 5u.

  het gaat om Geld, houdt mij ten goede, dat terug betaald moest worden,ik weet niet meer als het aan de tegenpartij moest. hoop je voeldoende te hebben ingelicht.


  Maak melding

 6. Enne waarom moet hun straf met een blanke misdadiger vergeleken worden.
  Word toch wakker het is mooooooord.
  en nog wel een dubbele.
  Wegrotten in de cel zou ik zeggen.


  Maak melding

 7. Mujer,

  En wanneer wordt een blanke voor moord 20 jaar de gevangenis in gestuurd?

  Praat het niet goed wat er gebeurd is.
  Wie een moord begaat, moet gestraft worden, alleen het maakt wel degelijk uit of die moordenaar een witte of een kleurling is en de huidskleur bepaalt in Nederland het aantal jaren dat iemand het gevang ingaat.


  Maak melding

 8. Mensen het is waar,als het een blanke was zou die nooit levenslang krijgen echt waar.De rechtbank wilt laten zien dat ze het niet pikken van buitenlanders wat ze allemaal in Nederland doet.Kijk maar eens naar de Blanke moordenaars die rondlopen na een paar jaartjes gevangenis.Het is puur discriminatie.Het moet voor iedereen gelden moord is moord blank of zwart maakt niets uit.Niet de ene 10 jaar en de andere levenslang waarom moet het zo ? Moord is moord Nederland word eens wakker joh bey………………………………Waar gaat het naar toe met dit land ?????

  Ze oordelen naar aanleding van de ras en kleur in Nederland.


  Maak melding

 9. De hoofd veroordeelde heeft verklaard uit zelfverdediging deze daad te hebben begaan en dat er sprake was van noodweer exces.
  De situatie was zodanig van aard dat tijd van redelijk denken en handelen niet meer mogelijk was.

  Deze daad kan de hoofd veroordeelde dan ook niet toegerekend worden en heeft hij dan een schuld /strafuitsluitingsgrond.

  Hij zou wel alleen toegerekend kunnen worden voor de volgende feiten: het niet inschakelen van een dokter en de politie na de trieste gebeurtenis en wat daarna met de twee belagers is gebeurd.
  Strafmaat is dan ook schokkend en onredelijk en biedt geen rechtszekerheid.

  De hoofveroordeelde wordt door bekenden gezien als een voorbeeldige en eenvoudige jonge man met een klein gezin.

  Mens


  Maak melding

 10. Surinamers MOETEN hogere straffen krijgen in Nl voor wandaden en vooral voor moorden. Ja ik ben hier voor ook al was het mijn familie.
  Ooit waren handen van surinamers schoon, wat moorden betreft in Nl. Nu komt het steeds vaker voor. Dat legt een smet op alle surinamers in Nl. daarom moeten ze extra straf krijgen. En als pa nog gaan meewerken aan een moord door je zoon en nog es alle tijd nemen om de overleden dicht te metselen. Ik zou als rechter de vader zelfs zwaarder straffen dan de zoon. Maximale straf en noges in surinaamse gevangenis stoppen en niet in de luxe hotels in Nl.
  vuile rotsooi, iedereen die positief tegenover deze flikkers reageert is zeker familie.


  Maak melding

 11. Aan Mens

  Je moet solliciteren voor psychiater bij de rechtbank. lukt het niet solliciteer dan voor rechter. de studie hoef je niet te doen, je beschikt over meer kennis dan de bestaande deskundigen zie ik.


  Maak melding

 12. Aan Al die mensen die hier gereageerd hebben.

  Jullie reageren zonder iets van die zaak te weten.Begin nu een op het internet te zoeken op “Metselmoorden” print dit allemaal uit.
  Dan kun je lezen dat er veel dingen niet kloppen.o.a. dat Anil D. gevlucht zou zijn,op 4 aug. deed hij aangifte en kreeg te horen dat hij moest onderduiken of naar het buitenland moest gaan.Zo heb ik ook de wetenschap dat de fam.D geen schuld had aan de slachtoffers( is er uberhaupt wel een schuld geweest?)HIER IS HEEL WAT ANDERS AAN DE HAND maar ik ben er zeker van dat dit boven komt.
  Want ook de fam. D is slachtoffer,het moet alleen uitgezocht worden van WIE.

  En BEN jij doet het goed,vragen stellen zoveel mogelijk,en dan reageren.


  Maak melding

 13. Het is inderdaad makkelijk om bij moord meteen de schuld te geven aan de beschuldigde, omdat medelijden een natuurlijke effect is en gaat uit naar de slachtoffers. maar laat me zeggen dat de slachtoffers in deze de fam debi zijn. lees de krant maar beter. in de telegraaf staat dat de fam debi al 6 keren aangifte had gedaan van ontvoering, mishandeling enz, maar de politie deed er niks aan. de politie heeft heel wat niet publiekelijk gemaakt. de slachtoffers waren criminelen, ze hadden en strafblad, afpersing, dealen in drugs, bezit van wapens, lees politierapport. de fam van de slachtoffers hebben een pistool vernietigd, daarvan hoor je niks. is het niet meer strafbaar in nederland om bewijsmateriaal opzettelijk te vernietigen? en wie gaat iemand vermoorden en neemt een gestoorde neef naar de plek en een klant met twee kinderen??? de rechter is racist want hij heeft een emotionele uitspraak gedaan. dan nog een bewijs dat het geen moord is. de slachtoffers hebben de fam Debi in de luren willen leggen. mahabier heeft 1 dag van te voren door de buurman van anil, hem dus anil laten bellen om anil met een smoes te lokken. dat gesprek heeft de politie in eerste instantie verkeerd in het onderzoek vermeld. gelukkig was er een gewetensvolle politie agent die de opzettelijke fout van justitie merkte en later de juiste versie ervan gaf door weer naar de band te luisteren van het telefoongesprek wat de politie had opgenomen. nadat dus de politie had gehoord dat mahabier anil wilde lokken om hem kwaad te doen, heeft de politie niet gereageerd. dus van de politie mochten de bendeleden gewoon hun gang gaan zonder enig strobreed. het is leugen dat de fam debi geld schuldig was, want de bende had een autohandelaar al afgeperst en ook bridjmohan ontvoerd. die mensen waren gewoon criminelen en de fam debi heeft zichzelf verdedigd. wat moesten ze als de politie dat niet deed na zoveel aangiftes door verschillende mensen. en rara de politie onderzoekt de auto van mahabier en vindt daarin geen pistool, maar de vriendin van mahabier die vindt dat wel als de auto wordt teruggeven aan haar. en zij laat het pistool dan vernietigen. voordat je een oordeel velt, vraag het opsporingsrapport van de politie maar, ga je zelf zien wat voor ellende de bende bij verschillende mensen hadden veroorzaakt.
  stev


  Maak melding

 14. Beste Stevano,

  Ook ik ben er van overtuigd(voor 1000 %,en dit is geen tikfout)dat de fam. Debi slachtoffer is,hier spelen okk hogere belangen mee.Kortgeleden een gesprek gehad met de politie.Hun uitgangspunt was en is
  “er zijn 2 mensen vermoord ,we hebben de daders en wat zich daarvoor heeft afgespeeld
  intereseerd ons(nog?) niet.
  Ik heb nog vele vragen in deze zaak,maar krijg ze ook niet.
  Ik zou graag inzage hebben in het pol.Rapport
  Want ook Anil gaat veroordeeld worden let maar op.
  Ja Rab. ze zeggen we leven in een rechtstaat.
  Maarja dat zei men ook in Duitsland in de jaren 1933-45.
  Roberto la verita


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.