Rol Surinaams parlement wordt slecht gespeeld

4

PARAMARIBO, 4 sep – Het parlement wordt niet in staat gesteld zijn controlerende taken te vervullen. Dit stelt parlementariër Rabin Parmessar van de Nationale Democratische Partij, NDP. De coalitie doet niets meer dan zich vierkant achter de regering te plaatsen. Van goed bestuur kan dan ook geen sprake zijn.

De regering kan zich houding en gedrag aanmeten, die onder normale omstandigheden uit den boze zouden zijn. “Op tal van brieven en vragen in het parlement gaat de regering gewoon niet in. En dit is een heel kwalijke zaak. Waar wij informatie vragen om onze taak naar behoren te kunnen doen, wordt die niet gegeven”, zegt Parmessar tegenover Dagblad Suriname.

Parlementariërs voelen zich dan ook aan handen en voeten gebonden. Voor een ommekeer zal onder andere het Huishoudelijk Reglement meer in overeenstemming moeten worden gebracht met de democratie binnen eenvoudiger organisaties als verenigingen. “Wanneer het de voorzitter van pas komt, agendeert hij. Dat is niet goed een bepaald onderwerp moet geagendeerd worden binnen een bepaalde termijn wanneer minimaal vijf mensen dit aanvragen.”


4 REACTIES

 1. alsof de opositie het zo goed doet meneer parmesar. begint echt met objectieve opositie voering in het voordeel van het land. en niet steeds maat NJET NJET omdat u niet van de regering bent. hoe dan ook is er tijdens deze regerings periode heel veel vooruitgang ten goede geboekt. maar dan willen sommigen niet zien, omdat hun politieke kleur niet aan de macht is. kritiek is goed maar moet wel constructief zijn en in voordeel van het land. stop met partij politiek.


  Maak melding

 2. Meneer Parmessar,hebt je het nog niet door dat je in circusTent zit ???,anderen durven,het over objectiviteit te hebben

  Rotzooi!!!!!,dat lukt nooit onder deze regering.Vooruitgang waar het volk,voor een goede onderdak smeekt,en eigen perceel.
  vooruitgang voor buitenlanders die binnen een

  dag over vergunningen of verblijfvergunningen beschikken,vooruitgang voor hongere magen,pina,incest, @krassi!!!!,vooruitgang voor fraude op ministerie,s,vooruitgang voor hen,die om de haverklap op reis gaan. het is vooruitgang ja ……..alles wordt politiek bekeken in jouw partij.


  Maak melding

 3. ik las laast hier een stuk ging over armoede in suriname , en nu gaat het over de rol van het parlement nou die rol word inderdaad niet goed ingevuld maar om deze regering de schuld van incest en moreel verval te geven vind ik echt te ver gaan maar nogmaals licht eraan wie er na kijkt en hoe, ik vind dat deze regering de voordeel van de twijfel moet krijgen het is waar dat er sommige mensen verkeerde post bekleden , maar ik weet ook dat deze regering met toren hoge schuld is achter gelaten de vraag is waar is dat geld gebleven wat hebben ze ermee gedaan maar wij surinamers vergeten een ding dat waar wij nu zijn allemaal temaken heeft met de zogenaamde revo en om die jaren in te halen zal veel van de surinamers vragen ik vrees of zij dat kunnen .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.