Parijs praat over brug grensrivier met Suriname

31

PARAMARIBO, 4 sep – Een Franse delegatie arriveert binnenkort in Paramaribo voor besprekingen over de aanleg van een brug over de Marowijne. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. De aanzet is door Suriname gegeven.

Nu plannen op tafel liggen voor verbetering van de wegverbinding naar de grensplaats Albina, kunnen concretere afspraken gemaakt worden. “De besprekingen zijn een gevolg van ons voornemen om de weg naar Albina te herstellen. Dit was namelijk een belangrijke vereiste van de Fransen voordat over bouw van de brug gesproken kon worden”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

Onder meer zullen de technische aspecten bekeken worden, zoals de aanlegplaats. Verwacht wordt dat in 2008 het herstelwerk begint aan het gedeelte van de Oost-Westverbinding richting Albina. De kosten worden grotendeels gedekt door de Europese Unie. Voor herstel van het westelijke deel bij de veerdienst naar Guyana is nog eens vijftien miljoen euro uitgetrokken.


31 REACTIES

 1. Ja toch frans guyana weet dat die rovers van frans guyana nu makkelijk richting suriname kunnen verdwijnen zodat ze in su beschermd worden.

  Ook wordt het makkelijk voor frans-guyana om europa met zuid amerika te verbinden.


  Maak melding

 2. de brug kon al volgend jaar in gebruik genomen worden, als er al mee begonnen was, er wordt voor de zoveelste keer gepraat. het is een aan/uit schakelaar waarmee suriname bezig is…wanneer wordt het tijd dat surinamers massaal hun groentes en fruit naar frans-guyana kunnen transporteren…vooral in de droge tijd…


  Maak melding

 3. Wordt het nog makkelijker gemaakt voor de smokkelaars!!!
  Surinaamse politici kunnen nog steeds geen prioriteiten stellen. Het land zit diep in de schulden, gezondheidszorg is alleen betaalbaar voor de rijken middels smeergeld, mensen plegen zelfmoord wegens armoede. En wat doet men? Dromen over een brug.


  Maak melding

 4. Goed te horen over de herstel werkzaamheden,over de weg Albina. mijn hoop is dat men aan drempels,gedacht hebben. doet men dat niet,dan zal men geconfronteerd worden met zeer ernstige gevolgen,Want sommige weggebruikers zullen de weg als een racebaan beschouwen. Een brug over de Marowijnerivier,is een optie dit kan een trekpleister voor Suriname worden,(toeristen) maar…..!!!!,wel bedankt voor ongewenste gasten met andere bedoelingen. .


  Maak melding

 5. Ons land moet elke kans grijpen om vooruit te komen .Een brug over de Marowijnerivier zal het tourisme zeker boosteren .Als wij elke maand 10000 touristen krijgen ,die gemiddeld 200 Euro zullen besteden ,dan betekent dat maandelijks 2 miljoen Euro extra in onze economie zal worden gepomt .Alleen moeten wij ervoor zorgen dat de veiligheidssituatie op de Oost-West-verbinding verbetert .Wij hebben als land heel veel te bieden aan buitenlanders ; er is vele prachtige dingen in ons land waarvan we zelf niet bewust zijn .Je moet een rijdje weg geweest zijn om het land prachtig te vinden.


  Maak melding

 6. waarom een brug en geen luchtverkeer visaversa?
  zowel lokaal /internationaal…
  albina saint -laurant?…enz enz…?
  of draait alles om doekoe ……zoals gewoonlijk?…
  Slick….


  Maak melding

 7. Dit is heel goede ontwikkeling voor Suriname.Ik was onlangs in Su, en het zat vol met de fransen die daar komen shoppen.Laat de euro’s maar komen, daar wordt Suriname alleen maar beter van.Laat de toeristen maar komen,..laten de chinezen maar investeren in Suriname, laat de olie maar vloeien, laat west-suriname maar ontwikkelen.Ja,.laat ze maar komen ,..we hebben achterstand in te halen,..met dank aan de heer bouterse.


  Maak melding

 8. Beste vrienden van de Waterkant, hebben jullie het goed gelezen: “De kosten worden grotendeels gedekt door de Europese Unie”. En wij altijd maar schelden op die blanken.


  Maak melding

 9. Blanken doen niks als ze er niet zelf bij gebaat zijn.
  Maar het is inderdaad een gouden kans voor Suriname, dus doorzetten aub.
  Suriname is op de goede weg!


  Maak melding

 10. Winston,

  dat lezen onze Su mensen hier niet….maar als ze straks worden opgeroepen door Rodgers en Kruisland om de Nederlanders uit te schelden, dan staan ze op de eerste rij….

  Jammer genoeg kunnen wij Surinamers ons eigen land niet opbouwen.

  Het lijkt alsof je een familie bent, die zijn eigen huishouding niet kan regelen en waar allerlei buren en suiker oompjes de dienst uitmaken:-(
  Ik schaam me DIEP.


  Maak melding

 11. niet alleen de bruggen en de wegen heeft die stomme klootzak brunswijk kapot gemaakt, maar ook de grootste belangrijke palmolie plantage patamacca. en nu is hij bezig SVB te vernietigen.


  Maak melding

 12. Ik denk dat suriname samen met Nederland bilateraal een brug kunnen bouwen vanuit Nederland naar suriname via de Noordzee een stukje engeland en dan over de atlantische oceaan. Deze brug wordt dan abra se brokie genoemd.
  Dan kummen voortaan met de auto naar suriname.
  Het is milieu vriendelijker.


  Maak melding

 13. goede ontwikkeling, voor het land , suriname kan niet stil blijven staan,je moet voor uitkijken,bevordelijk voor de toerisme, mr du , je vergeet een ding , dat deze regering een opgeraapt zooitje is , zonder brunswijke zat vene niet daar , wat heeft bouta hiermee, te maken , altijd maar met het schuldig vingertje wijzen daar zijn de meetse surinamers goed in , oja hoe zal deze burg heten EL VENE,


  Maak melding

 14. ik vindt het belachlijk hoe bepaalde surinamers denken hiero nederland doet niets gratis iedereeen weet dat nederland noch steeds het belastingstelsel van sur controleerd.punt twee is dat de e.u het geld niet Zomaar schenkt hoor.als het zo goed was waarom zit hun huidige kolonie antillen met een buitelanse schuld van 2 miljard euro dat heeft suriname van je lang zal ze leven niet en dat op een bevolking van 150000 man .nou dan doe je goed sur top.laat die ned sur die denken dat ze geweldig zijn hier maar in hun waarde .het zijn niets anders dan uitkeringtrekkers en pese pese spelers gaan naar de mark kleren kopen om mooi weer in sur te spelen .suriname je doet het goed
  topper


  Maak melding

 15. Wacht even, wacht even hoor. Is dit niet weer een project dat door de regering Wijdenbosch zou worden uitgevoerd, en zou meneer de huidige president niet hebben gezegt dat geen van zijn projecten in orde waren. En zie weer daar nog een project dat door hem zal worden uitgevoerd.


  Maak melding

 16. De infrastructuur van Su moet op de schop.Onze economie zal hierdoor tot bloei komen.Goed voor de werkgelegenheid! Goede wegverbinding tussen buurlanden is noodzakelijk!!Dit is prioriteit nummer 1.


  Maak melding

 17. Nr 12..W.H. wat hebben wij aan een brug als er niet eens een behoorlijke weg naar toe is.
  Als jij de twee grensdorpen kent …dan yu e tapu yu smoel direct…”REDIMUSU” yu.

  Als men wat te zeggen heeft, is men niet aan het schelden.
  Ik heb nergens iets gelezen…uit jouw bewering.
  Takru boi..satan yu


  Maak melding

 18. De boel bezig houden ….hallo, hallo wij krijgen een brug…no no mi boi rookgordijn.
  Het zal lang en vooral heel lang duren.

  Dus gewoon geloof, hoop en liefde.


  Maak melding

 19. Dat is goed nieuws voor Suriname. Jullie kunnen dan beter zaken doen. Bij spoed medische operatie naar Frans Guyana. Medicijnen en noem maar op. ook kunnen ze daar met de vliegtuig naar europa en amerika en je kan zo de brug oversteken. Albina zal weer een welvarend stad worden en het is goed voor Suriname.


  Maak melding

 20. a@ akuba waneer kom jij met een goed argument echt jij ben zo dom als de achterkant van een varken , het is toch waar dat brunwijk en bouterse suriname hebben vernietig of niet soms jij wil de waarheid niet onder ogen zien en altijd de een andere de schuld geven jij ben zielig jongen en dom , of het is het buiteland die het heeft gedaan of nederland maar waneer die zelfde landen hun portemone opentrekken dan hoor die grote smoel van jou niet , ik voor suriname en ook voor een iedere die dit land vooruit wil brengen en tegen iedereen die suriname achteruit hebben gezet met hun zogenaamde revolutie nou jij akuba


  Maak melding

 21. Het valt mij op dat we weer eens alleen maar kijken naar het negatieve.
  Die brug betekent sowieso vooruitgang.
  Bedankt positievelingen,want ja dat er geld in eigen zak verdwijnt dat is een gegeven maar dat kan toch nimmer de reden zijn om geen brug te bouwen.
  Kennen de negatievelingen het gezegde joe sa lasie sapakara en joe sa lasie lanser of zo iets.


  Maak melding

 22. Ik vind dat de Fransen niet moeilijk moeten doen en de bouw van de brug volledig bekostigen ,want het is ook in hun belang dat een goede verbinding met Paramaribo tot stand komt .Ons land zal toch heel veel mooeten uitgeven aan het opnieuw asvalteren van de Oost-West-verbinding.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.