maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname in elitegroep Caribische trekkers

Suriname in elitegroep Caribische trekkers

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 sep – Suriname behoort tot de selecte groep landen in het Caribisch gebied die in het afgelopen jaar opmerkelijke economische prestaties hebben neergezet. Dit stelt creditwaakhond Standard & Poors. Met name de vroegtijdige aflossing van de schuld bij de Nederlandse Investeringsbank voor Ontwikkelingslanden heeft positief bijgedragen.

Door in één keer de resterende honderd miljoen euro aan schuld af te lossen, is voor miljoenen euro’s rente bespaard. Wat aflossing betreft, hebben alleen nog Barbados en Trinidad & Tobago even goed gepresteerd. Begin dit jaar kreeg Suriname een positieve rating van B+/positief van Standard & Poors. Als zwaktepunt werd toen het aflossingsbeleid aangemerkt.

Met name buitenlandse schulden zouden niet tijdig worden afgehandeld. Aan de andere kant is de gedisciplineerde aflossing van staatsschulden bij de commerciële banken als een plus gewaardeerd. Sinds Suriname is opgenomen in het waarderingssysteem is het steeds opwaarts gegaan. Enkele jaren terug is een wet aangenomen waarin excessief lenen strafbaar is gesteld voor de monetaire autoriteiten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Zie het artikel elders op deze site van Emile Wijntuin. De kop luidt: “Emile Wintuin: 5 plus voor Surinaams regeerbeleid”.
  Ik ben het helemaal eens met de mening van de heer Wijntuin.


  Maak melding
 2. PRecies suriname krijgt niks als extra hulp. alles wordt evenkrachtig geleend dus wij zijn geen onafhankelijke landen.

  Westerse landen moeten blij zijn dat we hun overschot nuttig besteden.


  Maak melding
 3. Pedro,

  Ik begrijpje, maar is het je niet opgevallen dat het leeuwendeel van Surinamers nooit positief denken over Suriname.

  In hun ogen zal Suriname het nooit goed doen,
  maar goed beleid heeft tijd nodig.

  Iemand zei ooit tegen mij ‘doe geen zaken met mensen diezelf altijd in geld nood zitten want jouw geld zie je nooit terug’.

  De meeste Surinamers zijn korte termijn denkers met een klein geheugen, vandaag eten morgen en overmorgen interesseren hen niet.


  Maak melding
 4. Deze meneer Afro is gewoon geldgierig en leent zijn geld nooit aan minder draagkrachtigen, verder schrijft hij dat meeste surinamers zijn korte termijn denkers met een klein geheugen, vandaag eten en morgen en overmorgen…..indien u een surinamer bent met groot geheugen moet je niet lullen over surinamers,waarom neem je dan niet over van Bouterse of Vene om te kunnen bewijzen wat je waard bent.


  Maak melding
 5. Aan het land Su. is niks mee…het zijn op dit moment de Front mannen/vrouwen die een pot leugen en bedriegen van maken.

  Daarnaast maak jij, je niet al te druk straks blijkt het heel bovengenoemde verhaal verzonnen.


  Maak melding
 6. Ik hoop dat het Surinaamse volk hier lering uit trekt. Een aantal maloten zoals Bouterse en Bosje aan de tauwtjes voor een aantal jaren en je ziet hoeveel pijn en moeite het kost om het vertrouwen in Suriname internationaal te herstellen. Dan moet nog geeneens worden gedacht aan de eigen Surinamers waarvan het merendeel gefrustreerd is geraakt en de hoop allang heeft opgegeven.
  Er is een hoop kritiek op het bestaande bewind, maar zelf vindt ik ze een pluimpje waard. Vooral als je moet presteren binnen zo’n negatief sentiment van een groot deel van je eigen volk en oppositie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES