zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandRaadslid nuanceert anti-homo uitspraak

Raadslid nuanceert anti-homo uitspraak

-

Does Travel - naar Suriname

ChristenUnieraadslid Yvette Lont-Eersel (52) van de Amsterdamse deelraad Zuidoost heeft een aantal homo-onvriendelijke opmerkingen die ze deze week deed in een ingezonden stuk in het Nederlands Dagblad, genuanceerd. Dat deed ze nadat vanuit de belangenorganisatie voor homo’s het COC, felle kritiek op haar uitlatingen was gekomen.

De in Suriname geboren politica stelde van de week dat homo’s de ”geestelijke dood” verdienen omdat ”God deze zonde haat”. In een e-mail aan het COC zegt Lont dat deze zinsnede ”niet gelukkig” geformuleerd was.

Eerder al nam de ChristenUnie afstand van de uitlatingen van Lont. Het COC noemt de door de partijtop van de ChristenUnie uitgegeven verklaring en de excuses van Lont echter veel te mager.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. ’geestelijke dood’’ verdienen omdat ‘’God deze zonde haat’’

  God haat ??? En dat in één zin,namens mij als gelovige in God nogmaals mijn excuses voor het feit dat dit uit God’s naam werd gezegd.

  ‘Gij zult God’s naam niet MISBRUIKEN’
  HET WAS WEER EENS EEN VORM VAN MISBRUIK !


  Maak melding
 2. Deze junk cq prostituee is laf. Zij is degene die ala patty Bard gezinnen uit elkaar scheurt. Zij is inmiddels ook ,zogenaamd ,gescheiden van haar junkmaatje Glenn.Je moet eens zien welke auto’s mevrouwtje nog rijdt,zogenaamd is ze niet meer in het wereldje.Laat ze eerst haar eigen tuin schoonmaken ,haarzelf en haar junkmaatjes proberen op het juiste pad te zetten,want veel van haar maatjes zijn nu ook zoals zij, zelf lesbisch geworden.


  Maak melding
 3. Hoe kan een gemeeschap dat zichzelf waardig noemt dit tolereren van hun vertegenwoordigster,of zijn het allen facisten.Hoeveel vrouwen lijden dagelijks omdat hun mannen niet voor hun sexuele geaardheid mogen uitkomen.Laat zij in haar directe omgeving kijken.


  Maak melding
 4. Ik dacht dat wij Surinamers relatief mild zijn ten opzichte van andersdenkenden. Blijkbaar niet en blijkbaar voelt een of andere Christelijke tante met Taliban neigingen zich geroepen om anderen op deze manier te beoordelen. God is liefde, en God is vergeving volgens mij, want welke God zou je straffen voor iets waar je niet voor kiest? In Suriname zijn er veel Homo’s, ook Nederland kent veel homo’s an Surinaamse afkomst. Dus mevrouw…Het Raadslid effe dimmmen en gewoon doen.


  Maak melding
 5. Met de bijbel in de hand zijn de gruwelijkste oorlogen gevoerd en verschrikkelijke wandaden jegens de mensheid begaan. Gelukkig kwam daarna de Verlichting. Deze persoon is blijkbaar niet bijster intelligent en heeft daar duidelijk niets van begrepen. Wellicht door schuldbesef over haar twijfelachtige verleden is zij nu godsdienstfanaat en citeert te pas en te onpas (en heel selectief) uit haar bijbel. Het is genant dat deze mens dit soort uitspraken in de openbaarheid kan doen, zich verschuilend achter een geloof. Wat zou God nu van haar uitspraken vinden? Vindt Hij haat belangrijker dan liefde? En wie heeft haar het recht gegeven over anderen de oordelen? Zoals Hans Teeuwen laatst zei: ‘gelovigen menen het monopolie op de waarheid te hebben’. Wat voor samenleving kunnen wij verwachten met zulke figuren die zich tot verdedigers van hun waarheid hebben uitgeroepen? Deze mens is opportunistisch en leeft in een andere wereld. Is zij zo onwetend en beperkt in haar denken, dat zij probeert op deze manier een plaatsje in de hemel te reserveren?


  Maak melding
 6. In de bijbel staat ‘Gij zult niet hoereren.
  Van hoer naar kamerlid. Denkt ze wel eens aan haar verleden. Blijkbaar niet. Ze is in haar parij opgenomen/geaccepteerd ondanks haar verleden. Waarom de homo’s beledigen en niet accepteren. Ze heeft een dubbele persoonlijkheid. Hoogmoed waazin.


  Maak melding
 7. Nooit geweten dat God in staat is te haten ik heb altijd geleerd dat God je,je zonden vergeeft,maakt niet uit welke,ook de ter dood veroordeelden(AMERIKA)krijgen een priester om hun zonden op te biechten,want De Heer zal hem /haar vergeven.Wilde deze nagemaakte zo graag laten blijken dat ze een Christen is?Want een domme tante zeg.
  Mevr.wilde o zo graag haar bekkie opentrekken,wat een naar mens zeg.

  CU get lost with this stupid lady.


  Maak melding
 8. Laat deze vrouw eerst bij haar zelf beginnen

  de Homo,s moet deze wijf met rust laten,Zij hoort toch ook bij de Matheus????(potten) die zich misdragen op feestjes gisteren heb ik ze nog meegemaakt din no habby seng,Laat God zijn oordeel vellen, God straft een ieder opzijn manier,wij allen zitten volzonde ,de ene meer dan de anderen.Begin bij jezelf rotwijf.Homo,s zijn tenminste aardige mensen, als ze eemaal zo zijn kun jij ze niet veranderen,dan accepteren hoe ze zijn en leren mee om te gaan.


  Maak melding
 9. Sta vierkant achter de uitlatingen van Mevr. Lont. God kan de zonde van een mens inderdaad haten(seks met kinderen, dieren, homofilie). Dat zegt niets over de liefde die God voor diezelfde mens heeft. Hij heeft in zijn grote liefde immers alles gedaan, om diezelfde mens te verlossen van zijn gruweldaden.


  Maak melding
 10. en meneer balongtie, hoe zit het met vreemdgaan, je kinderen niet verzorgen, hoererij en klaplopen waar veel surinaamse mannen zich aan schuldig maken. de problemen binnen onze gemeenschap worden niet veroorzaakt door homo’s maar het zijn de hetromannen met hun ike ike gedrag die tot nu toe de staat van onze gemeensschap bepaald hebben. dus wie een vinger neemt om naar een ander te wijzen hjeeft vier die naar zich zelf wijst. hypocriete beest. waneer heb je je kindren voor het laatst welterusten gewenst voor ze naar bed gingen.


  Maak melding
 11. mevrouw Lont haar handel en wandel kende ik niet….ben een beetje gaan googlen naar aanleiding van een aantal reacties hierzo. Ik denk dat mevrouw Lont inderdaad vergeten is waar ze vandaan komt en kwam, en ik ben bij voor haar dat ze God gevonden heeft, maar blijkbaar behoort ze nu tot diegene die zonder zonde zijn en daarom vrij zijn om andere zondaren te stenigen. @Balongitie, ik hoop dat ook jij zonder zonde bent, want dan kun het natuurlijk ook eens zijn met mevrouw Lont. Een goed plek in de hemel wordt direct naast GOd……met uitzicht op de hel en de duivel.


  Maak melding
 12. Mevrouw Lont,bang zelf om haar mevrouw te noemen,maar enfin,volgens haar behoort zij niet tot de minderheidsgroep,ik heb haar persoonlijk meegemaakt,zij is pas 2 jaar geleden terug naar Suriname geweest,na eerst negers flink uit te schelden.Een bezoek aan baas Bouta heeft ze ook afgelegd…soort zoekt soort in bange dagen…


  Maak melding
 13. Balongtie,kent dat zeker niet z,n kinderen welterusten te wensen. lastan z,n vrouw, .Als men sex met dieren heeft,dan betekend dit: dat zo,n iemand een probleem heeft,,,God,, is machtig hij straft,God geeft Liefde,vergeeft neemt jouw ziel,als de tijd aangebroken is,balongtie of hoe jij jezelf noemen wil,gebruikt jouw verstand laat een ieder in zijn waarde,Homo,zijn ook mensen.


  Maak melding
 14. De hypocrisie onder Surinamers (en dan vooral, doch zeker niet uitsluitend, Surinaamse mannen) met een traditioneel dan wel conservatief religieuze achtergrond is inderdaad spreekwoordelijk. In ben het in dit opzicht geheel eens met natalia. Men huilt mee met de wolven in het bos wanneer het gaat om homofilie, maar knijpt de ogen stevig dicht wanneer corruptie onder ambtenaren of gemeenteraadsleden met een Surinaamse achtergrond, aan de orde is. Dán heeft men het nl opeens over “discriminatie” of kleurgerichtheid binnen de autochtone gemeenschap in Nederland. Ook hoor je de vrome lui nooit over Surinaamse vaders die er vrijwel nooit voor hun kinderen zijn en de veelwijverij wordt (nog altijd) beschouwd als horend bij “de” Surinaamse volksaard. Nee lieve mevrouw Lont kijk maar eens goed in de spiegel en vraag u af hoe selectief u bent in uw oordeel over anderen en hoeveel Liefde er uit uw woorden en uw optreden in het openbaar spreekt. Denk eens aan de bijbelse uitspraak: oordeelt niet, opdat gij niet zelf worden veroordeeld.
  U maakt uzelf én de Surinaamse gemeenschap te schande met uw primitieve uitspraken en uw clichés. Ik ben heel blij met de zeer kritische geluiden vanuit uw eigen raadsfractie n.a.v. uw “intelligente” optreden in het discussieprogramma van Jeroen Pauw.


  Maak melding
 15. Uit de reacties blijkt dat men niet goed begrijpt met welke intentie in mijn mening heb gelanceerd.

  De bijbel (een boek die in menig Surinaams-creools gezin te vinden)stelt dat elk mens die ooit heeft geleefd en ooit zal bestaan, uit zichzelf slecht en zondig is, en vanuit die natuurijke toestand de hel verdient(Romeinen 3 vers 10 t/m 18). God heeft in zijn grote liefde voor de mensheid alles gedaan om de mens van de macht van de zonde te verlossen. Zijn enig geboren Zoon, Jezus Christus heeft net als u en ik de verleiding van de zonde meegemaakt, maar deze tot aan zijn dood afgewezen. Hiermee was aleen hij waardig om voor God als zoenoffer te dienen voor de gehele mensheid. Maw gaat degene die dit geloofd, en het zich toeeigend vrijuit op die Grote dag.

  Ik heb nooit beweerd zonder zonde te zijn, wel noem ik het beestje bij de naam, en geloof ik niet dat mijn eigen (goede) daden, maar het zoenoffer van Christus gekoppeld is aan de belofte van eeuwig leven in de hemel.

  Mijn punt is dat het momenteel in Nederland en in de kielzog Su, erg popie is om etisch onnatuurlijk gedrag van mensen als maatschappeljk aanvaard aan te merken, en alles wat zich daar kritisch over uitlaat de mond te snoeren.

  Balongtie


  Maak melding
 16. reactie op deze side bij dit onderwerp zeggen genoeg over de schrijvers op no.10 na.
  allemaal van de andere kant.(homo’s & lesbiennes)trouwens ik ken die hele mevr.Lont niet maar weet wel een ding zeker: mocht zij eens hoer geweest zijn,zoals er
  wordt gesuggereerd door bovenstaande schrijvers die menen haar gangen gekent te hebben en kokolampoe hielden toen zij de daad bedreef wil ik ten stelligste stellen dat zij slimmer is dan schrijvers(sters) omdat die gratis de daad verdeelde, terwijl zij nog wat mee heeft verdient om in haar onderhoudt te kunnen voorzien i.p.v andere lastig te vallen.denk hierover na voor jullie over een ander oordelen.deze reactie’s zeggen genoeg over iemand en zijn ontwikkeling.


  Maak melding
 17. Deze gehersenspoelde vrouw, is een gemeen product van de valse profeten en gestoorden van de pinkster gemeente.Deze lieden hebben reeds heel veel mensen geestelijk in de problemen gebracht.

  Een groot aantal mensen kwam door hun gedoe in psychiatrische instellingen terecht. Ook worden niets vermoedende mensen tijdens de kerkdiensten voor schut gezet door hun prive te rondbazuinen en maakt men zich schuldig aan roddel en achterklap.

  Deze psychopaten denken dat ze de menselijke psyche kunnen doorgronden met hun foute diagnoses over de psychische toestand van mensen.Het ergste van deze lieden is dat ze personen nog meer de vernieling intrappen en vervolgens ijskoud beweren dat de persoon een drugsverslaafde is die ze niet kunnen helpen.

  Ze dwingen ook suikerpatienten om te stoppen met hun medicatie, en als het behoorlijk fout gaat met de suikerpatient beweren ze ijskoud dat de persoon niet gelovig is.

  Deze mevrouw Lont denkt dat ze namens God uitspraken kan doen over medemensen die anders geaard zijn.Ze zal t.z.t. in elk geval gedropt worden door haar enge partij.


  Maak melding
 18. Nr 21

  In je reactie proef ik erg veel bitterheid in de richting van Christenen.

  Ben erg benieuwd naar je eigen geaardeid, en of die wellicht haaks staat op hetgeen de bijbel voorschrijft, en of je uit een dorp komt waar je vervelende dingen heb meegemaakt.

  Het is een dwaling om te denken dat Christenen volmaakte mensen zonder zonden zijn, die voortdurend anderen beoodelen op hun gedrag. Elk mens incl. de Christen zal zich op die Dag voor zijn daden moeten verantwoorden. Om op die oog in oog voor God te kunnen staan, zal je met veel geloofs overtuiging moeten kunnen wijzen op het kruis van Christus. Er zal dan geen ruimte zijn om andere mensen (Christenen, Moslims, of whatever)de schuld van jou overtredingen of ongeloof te geven. Dit geld ook voor jou Psychiatrische/ Suiker patienten.

  Met het typeren van een overtuiging die jou niet aan staat als een hersenspoeling, kom je wat simplistisch over. De enkelingen waar jij het over heb, wegen niet op tegen de miljoenen mensen die wereldwijd blijdsschap en verzadiging putten uit hun relatie met God.

  Om op basis van jou ervaring met het Christelijk geloof, de Christen op deze manier neer te zetten, kom je wel erg kort door de bocht.

  Peace be still!

  Balongtie


  Maak melding
 19. @Noltie…kokolampu houden hoefde niet in het geval van mevrouw want ze was zelf zo vrij om aan iedereen en overal haar verhaal te doen…dus zeg ik laat je goed informeren. En ook voor jouw geld dat je het monopolie van de deugd bezit dus more power to you, zwaai naar me als je naast GOd het oordeel over allen uitspreekt met het volste vertrouwen dat het grote gelijk aan jouw kant zal staan…tot in eeuwigheid. Alle andere mensen hebben hier niets anders gedaan dan mevrouw haar eerdere uitlatingen in context plaatsen. En daar, beste Noltie is niets mis mee.


  Maak melding
 20. heel duidelijk dat notlie en balongtie tot de zelfde enge sekte behoren als mevr lont. een sekte die families uit elkaar drijft en echtparen uit elkaar haalt. met de simplistische gedachte dat wie met het bloed van jesus gewassen is ( pinkster engerts) zich niet moet afgeven met zij die niet door het bloed gewassen zijn. Dus mie boi als je familie niet gehersenspoeld is mag je daar niet mee omgaan. want o wee als die je de belachelijkheid van je geloof zal doen in zien. god is liefde. maar de haat die er van die kansels gepredikt wordt is groskieng. het is typerend voor de onverdraagzaamheid van zwarten onderling. want als je goed kijkt zijn zij het die deze kerken bevolken. dank zij zit soort lui is mijn zus haar dochter voor goed kwijt. TO HELL WITH MEVROUW LONT EN CONSORTEN


  Maak melding
 21. @Balongtie

  Vrije geesten en verlichte mensen herken je overal, hetzelfde geldt uiteraard voor bekrompen godsdienstfanatici. Gelukkig leven we in een democratisch land, een land waar kerk en staat gescheiden zijn. En in dit land mag iedereen zichzelf zijn: er zijn wetten gemaakt om (burger)rechten en vrijheden te beschermen. Zodat we in peace naast elkaar kunnen leven en het fatsoen hebben elkaar niet lastig te vallen. Ik heb geen behoefte aan al die hel en verdoemmenis verhalen van mensen met een tunnelvisie. Hun bestaan hangt van hun geloof af, en datgene wat hen in het vooruitzicht is gesteld na de dood. Zij gedragen zich superieur ten aanzien van niet gelovigen, maar me dunkt dat zij na een dubieus leven zich in willen dekken en dus nog fanatieker een veroordelende god op aarde spelen. Het kan mij echt niet schelen hoe jij je leven wilt leiden, maar ik erger mij eraan dat je aanzet tot haat. In naam van God. En we weten allemaal waartoe haat kan leiden, Jeroen Pauw heeft dat ook aan dat mens geprobeerd duidelijk te maken, terwijl ze onnozel keek. Maar even later wel roepen dat zij zo ‘beledigd’ was door Hans van Teeuwen. De wereld op zijn kop. Enfin, zij doet nu niet mee (tenzij jij haar bent), dus ik ga ik het niet over haar hebben.

  Vraagje: staat Jos Brink nu in de fik in de hel, te schreeuwen en te kermen? Alleen maar omdat hij liefde voelde en gaf aan iemand van zijn eigen geslacht? En al zijn liefdadigheidswerk ten spijt?

  Komop mensen, laat iedereen het voor zichzelf uitzoeken, en ga niet met vingertjes lopen wijzen. We zijn allemaal mensen en dus allemaal zondaren, het veroordelen laten we maar aan de Heer over!

  OneLove


  Maak melding
 22. @krassi
  cc one love

  Zielig van je nichtje, maar daar kan je God of de bijbel niet de schuld van geven. Weer die mensen he….

  Mijn mening is niet gebaseerd op een eigen oordeel of veroordeling, maar gestoeld op het eeuwen oude boek, de bijbel. En… er staat geschreven dat geslachtsgemeenschap tussen mensen van hetzelfe geslacht(soddomie) een gruwel is in Gods ogen, en dat deze mensen hetzelfde lot te wachten staat als soddom & Gommora. Hetzelfde geld voor knapenschenders(Pedo´s), overspelers, hoereerders en ga zo maar door. Believe it or not, maar je kop in het zand steken en afgeven op anderen die dit wel geloven, zet geen zoden aan de dijk.

  De bijbel is een fantastisch boek die, aangeeft hoe je als mens behoort om te gaan met je medemens. En of je het wilt geloven of niet, De liefde en daarmee ook God haat de leugen.


  Maak melding
 23. Wat een fantastisch boek is voor de één, hoeft dat niet te zijn voor een ander natuurlijk. Dat is heel persoonlijk. Voor de een is het de koran, voor de ander Mein Kampf, en zo verder… Het probleem met gelovigen is dat zij menen het alleenrecht te hebben op het geloof, wat zij vinden en denken is de enige en universele waarheid. Zij kunnen niet anders, is inherent aan het geloof, en zie daar mijn probleem. Zodra je niet meer zelfstandig na mag denken en alleen maar mag herhalen wat je voorgekauwd is, wordt je beperkt (en wordt je zoals jij bent).

  Wij hebben allemaal toegang tot de bijbel en we kunnen allemaal lezen. Ooit eraan gedacht dat mensen daar niet voor kiezen? Of ooit gehoord van interpretatie? Van een levend document? We leven niet meer in de oudheid volgens mij, en jij wilt nog steeds die eeuwenoude teksten als leidraad gebruiken in dit moderne leven… Wie is hier nu onnozel bezig?

  Ik steek in ieder geval niet mijn kop in het zand en van mij mag iedereen geloven wat hij/zij wilt. De ellende is alleen dat mensen zoals jij anderen steeds met bijbelteksten om de oren willen slaan en willen vertellen hoe zij hun leven moeten leiden, wat de one and only waarheid is. En ondertussen even voor god willen spelen. Sodemieter toch op (ja sodemieter!!) Sommige mensen hebben geen behoefte aan je bangmakerij en je straffende god. Die willen hun eigen geweten volgen en bepalen wat voor hun de waarheid is. En omdat ik jou niet lastigval met mijn overtuigingen, wil ik ook niet dat je mij lastigvalt met jouw waarheid. Hoe simpel kan het leven zijn?!?

  Met jou in gesprek zijn brengt mij niet verder dan de steeds maar weer opnieuw herhaalde oude cliches… Ik stop er dan ook maar mee, wat er niet inzit kun je er ook niet uithalen. En soms is het veiliger om niet zelf te denken maar alleen maar te herhalen wat een ander bedacht heeft. Spannend en origineel is anders.


  Maak melding
 24. Het is grappig dat gewone stervelingen altijd menen te weten wat God wel of niet wil; alsof zij persoonlijk door hem/haar zijn geinstrueerd.
  Waar zij die wijsheid vandaan halen, is mij nog steeds en raadsel maar het schijnt bij alle religies voor te komen.
  En dan gelijktijdig ook roepen dat God ook liefde is.

  Het adagium: “Bemin uw naaste gelijk uzelf” schijnt nog niet goed tot hen te zijn doorgedrongen.

  Iedereen heeft recht op zijn eigen opvattingen t.a.v. andermans levenswijze; daar is niks mee. Maar gebruik (een) God niet als alibi want dat getuigt van arrogantie en ook een zekere domheid.


  Maak melding
 25. @One love

  Interessant dat je het begrip “waarheid” aansnijd. Wat mij betreft leef jij als een kip zonder kop, doordat je denkt de monopolie op het leven te hebben. Je schijnt niet in de gaten te hebben dat je een stervelijk mens bent die niet weet wat een telefoontje teweeg kan brengen, en zijn kop in het zand steekt door te zeggen dat het “bangmakerij” is. Het is de keiharde “waarheid”.

  Ik herhaal dat als je als homo of pedofiel door het leven gaat, je inderdaad reden heb om te beven. En…het is maar goed ook dat de bijbel geen zoetsappig boek is die de gruwelen die mensen vandaag de dag begaan in het midden laat, maar dat het geweten van de mens regelrecht wordt aangesproken.

  De maan is rond en niet vierkant, en een steen valt niet naar boven maar naar beneden. Als jij het begrip “waarheid” denkt te kunnen uitkleden, of te relativeren zal je uiteindelijk bedrogen uitkomen.


  Maak melding
 26. @ Get a life

  goeie nick en ben het volledig met je eens! Wie de schoen past…

  @ Balongtie

  Ga je mij nu bedreigen? Klasse! Als het met woorden niet lukt…
  Denk niet dat ik beef, ik vind mensen zoals jij gewoon eng!


  Maak melding
 27. Ik ben fanatiek christen …
  Maar daarmee heb ik nog niet het recht om
  een ander te (voor)oordelen …
  Persoonlijk vind ik ook dat niemand het recht heeft om voor God te denken …
  God is God .. en we gaan allemaal ervan
  uit dat Hij almachtig is en het beste met ons voorheeft …
  Er is een kans dat hij straft of vloekt ja ..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES