Nieuwe Surinaamse investeringswet niet ver meer

2

PARAMARIBO, 3 sep – Suriname zal over niet al te lange tijd beschikken over een nieuwe investeringswet. Dit zegt minister Hildenberg van Financiën. Er zijn nog wat belemmeringen. Als die zijn opgeheven is de weg vrij naar een voor iedereen acceptabele wet.

Eer het zover is, zal nogal wat diplomatiek werk verzet moeten worden. Het bedrijfsleven heeft vooral kritiek op de fiscale faciliteiten. “Dat is een discussie die waarschijnlijk veel langer duurt dan ik gewild had. Het gaat net als bij de belastingwet, men wil zo min mogelijk afstaan”, zegt Hildenberg. Er zal dus extra energie gestopt moeten worden in het bereiken van een compromis.

Nattevingerwerk is uit den boze als het er echt om gaat een instrument te krijgen dat ook werkelijk een gunstiger klimaat helpt scheppen. “Zolang we niet op één lijn zitten, lijkt het mij niet handig een nieuwe wet af te kondigen. We moeten evenwicht zien te bereiken”, aldus Hildenberg. Een eerder model is afgekraakt door zowel het bedrijfsleven als het Internationaal Monetair Fonds.


2 REACTIES

  1. De investeringswet moet ook aantrekkelijk zijn voor de buitenlandse investeerder. Deze pompt namelijk deviezen in de economie. Op allerlei manieren is Suriname gebaat bij buitenlandse investeringen. Echter moet de investeerder kunnen rekenen op de waardevastheid. Effecten van koopkractverlies, ontwaarding van geld, regeringsbeleid etc. kan en mag de investeeerder niet treffen in zijn portemonnee.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.