Emile Wijntuin: 5+ voor Surinaams regeerbeleid

16

PARAMARIBO, 3 sep – Het beleid dat de afgelopen vijf jaar is gevoerd is een 5+ waard. Dit zegt oud-parlementsvoorzitter Emile Wijntuin. Wat aan economische en politieke prestaties is neergezet sinds het aantreden van Venetiaan III is niet goed genoeg voor een voldoende. Aan de andere kant is het weer niet zo slecht geweest.

“Als ik deze regering een cijfer zou moeten geven dan zou dat een vijf plus zijn geweest. Geen voldoende en ook geen onvoldoende maar wel een teken dat ze harder haar best moet doen”, zegt Wijntuin tegenover Dagblad Suriname. Of dat zal lukken in de laatste drie jaar van het kabinet, is moeilijk te voorspellen. Een groot struikelblok de afgelopen twee jaar is de bonte samenstelling van het kabinet gebleken.

Het heeft gemaakt dat binnen de regering meerdere ontwikkelingsvisies overheersen en de richting verloren lijkt. “Het land wordt op dit moment niet bestuurd volgens een regeringsverklaring, maar op basis van diverse partijprogramma’s van verschillende politieke partijen”, aldus Wijntuin. Het moet nu blijken dat de leiders er de komende tijd in slagen door die barrière heen te breken.


16 REACTIES

 1. Het is de hoogste tijd zoniet zwaar overtijd voor totale verregaande en ingrijpende hervormingen in het Surinaamse staatsbestel uit de stenen tijdperk en de vele nutteloze partijen die staatsgeld c.q. gemeensschapsgelden opslurpen in DNA oftewel circus stupido!


  Maak melding

 2. 5+ van de voormalige onderwijzer staat
  gelijk aan een 8, gegeven door een econoom.

  Indien wij in ogenschouw nemen dat het hier gaat om het opruimen van een puinhoop, achtergelaten door bloeddorstige analfabeten is het voor mij een 10 met een griffel.

  Ik ben geen FRONT aanhanger.


  Maak melding

 3. Akuba, ik voel je voor wat betreft het praten. Het enige wat aan deze regering ontbreekt is totale daadkracht.
  Niet bang zijn om keuzes te maken.
  Een te veel aan corrupte mensen op de verkeerde plaatsen i.p.v. in Santa Boma,
  (wat daar zo heilig aan is laat ik even in het midden)
  waar er een gebrek is aan corrupte ambtenaren en hun meerderen.


  Maak melding

 4. Allemaal praters ,ze geven nu een cijfer waar ze zelf niet tevreden mee zijn en straks geven ze hun STEM en ondersteuning om deze zelfde leiders weer te plaatsen en ondertussen komen de hardwerkende mensen niet uit men hun centjes,kunnen hun kinderen geen goede educatie geven vanwege te hoge schoolgelden die nu gevraagd worden.En dat doet deze FRONT regering expres want ze moeten het volk DOM houden.Vandaar zo een slechte onderwijs in Suriname terwijl er bijna 80 % alleen maar onderwijzers en onderwijzeressen in de regering zitten


  Maak melding

 5. Emile Wijntuin,
  Ik kan me best voorstellen waarom jij het front een 5+ toekent. Je zat toen bij de NPK toen je na de dood van Walther Zalmijn op meest ondemocratische manier zijn schaduwcandidaat hebt toegelaten tot het parlement. Het parlement heeft toen maandenlang niet kunnen functioneren omdat er geen meerderheid was om te vergaderen.
  Het volk heeft toen ook finaal met de PSV afgerekend.
  Dus Emile het zou misschien verstandiger geweest zijn geen uitspraken te doen temeer niemand het u gevraagd heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.