Minister van Handel Suriname naar China, Peru

6

PARAMARIBO, 1 sep – Minister Marica van Handel & Industrie, HI, brengt werkbezoeken aan China en Peru. In China zal de basis worden gelegd voor een Chinees-Caribisch programma gericht op het wederzijds aanmoedigen van investeringen. Marica is aangesteld als leider van de delegatie uit het Caribisch gebied.

De delegatie zal deelnemen aan het tweede China Caribbean Economic & Trade Cooperation Forum in de badplaats Xiamen. Behalve de lidstaten van de Caricom, nemen ook vertegenwoordigers deel van Cuba. Het eerste forum was in 2005 in Jamaica. Initiatiefnemer China wil vooral economische en handelsbetrekkingen versterken met de regio.

Op de terugreis zal Marica Lima aandoen voor een regionale bijeenkomst van ministers van Financiën, donoren en particuliere organisaties. Het betreft de High Level Dialogue on Aid for Trade, waarin vooral de regionale handel aan de orde komt. Volgens Handel & Industrie is het de bedoeling “het bewustzijn te vergroten van het belang van handel en groei van ontwikkelingslanden”.


6 REACTIES

 1. Min.van Handel waarom geen minster van bedelzaken.Wat ga je in China doen johgi zeker de rode lamppjes bezoek.Wat heeft Suriname te verhandellen?Zeker zwerf Honden en katten of kakkerlakken? Ja want daar is China gek op.de rodeloper wordt niet voor jullie uitgegooid want de Chinezen weten dat jullie op bedel toor zij.Wat Sardjoe zij van de armoede in Sur.Is het niet logies? Dat er zoveel armoede in dit land is, als jullie steeds uitlandig zijn?De armoede is dusdanig, dat jullie boomkip en water kip, vreten.Min. van bedelzaken.Een dorstige loop zelf naar de put en niet de put naar de dorstige.


  Maak melding

 2. Wat is dat gezeur over China, China,..ik word er beetje ziek van.Als China bereidt is om Suriname een handje te helpen mogen we blij zijn.Nederland wil helpen maar stelt de meest onmogelijk eisen.Suriname is een beetje uitgekeken op Nederland, en zoekt hulp ergens anders.Als je geen geld heb ga je toch logisch geld zoeken, en liefst bij iemand die daar flexibel over is. China economie is behoorlijk in de lift, en wij pikken er graantje van.


  Maak melding

 3. Dit is dus echt met geen enkele pen te beschrijven. Het zal mij niet verbazen als hierna de minister van TCT naar een conferentie over raket-lancering-aangelegenheden in Japan gaat. De Surinaamse staatskas bloedt en zucht onder zoveel gewelddadige verkrachting. En vene…, tja vene …. zucht zucht zucht


  Maak melding

 4. Volgens mij ontgaat heeeeeeeel veeeeeeel jou john. Ik denk dat het andersom is dat nederland een beetje uitgekeken is op het niks-doen-maar zelf-alles-gratis-willen-krijgen-bedelgedrag van suriname. En het is heel terecht dat ze eisen stellen.Vooral met de roversbende die zich DNA noemt. De weldoener STELT de eisen en de bedelaar heeft GEEN keus. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven in de wereld.


  Maak melding

 5. Suriname is onderdeel van deze wereld,waarom zo negatief reageren.Positief blijven.Afkraken heeft te maken met gebrek aan zelfrespect.Wie niet vanzichzelf houdt,kan niet van een ander houden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.