vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaams staatshoofd mankeert helemaal niets

Surinaams staatshoofd mankeert helemaal niets

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 sep – Er is niets aan de hand met president Ronald Venetiaan. Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, waar Venetiaan ook voorzitter van is. Als ergens beweerd wordt dat hij ziek is of iets mankeert, dan is dat kwade opzet.

Paramaribo gonsde desondanks van de geruchten gedurende enkele uren. Volgens berichten die ook op de radio te horen waren zou Venetiaan zou zodanig ziek zijn geworden dat hij zijn taken niet meer kon uitvoeren. Veel aanhangers zouden naar het partijcentrum zijn getrokken om geïnformeerd te worden. “De president mag zich onwel voelen, hij is mens”, zegt NPS-bestuurslid Kortencia Sumter-Griffith.

Mocht er wat aan de hand zijn, dan heeft het niet veel om het lijf. Hoe dan ook, van een ongewone situatie zou in de verste verte geen sprake zijn. Overigens rechtvaardigt niets de wijze waarop informatie de wereld in is gestuurd. Betrokken media hadden beter moeten weten. “We moeten leren verifiëren. Zij die onrust zaaien, daar zal de natuur mee afrekenen”, aldus Sumter-Griffith. De inlichtingendienst CIVD stelt een onderzoek in.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

31 REACTIES
 1. Kennelijk is El Venne ziek geworden van het Arrest Jankie van 03 augustus 2007 en dat door zijn balazerij samen met Baarh de Staat NOB kwijt is geraakt.

  Dit heeft El Venne diep getroffen.

  Volgens: Kortencia Sumter-Griffith, rekent de natuur nu met hem af!


  Maak melding
 2. Waarom moet de inlichtingendienst CIVD een onderzoek instellen naar een gerucht dat de president ernstig ziek zou zou zijn?
  Waarom niet de politie?
  De regering zaait hiermee zelf nog meer onrust over de toestand van de president.
  Volgens mij is een communique van de Nationale Voorlichtingsdienst waarin tekst en uitleg wordt gegeven over de gezondheid van de president reeds voldoende en moet daarmee de kous af zijn.


  Maak melding
 3. Oh dus gewoon een beetje ziek…Hallo Vtje beterschap hoor mi boi.

  Bij volgende klus, bij weer lekker voelen, stekker eruit bij Front…door gedrag Front voel jij, je vaak stront ziek…en dat is jammer…stekkereruit


  Maak melding
 4. Ik heb niets tegen Venetiaan maar hij moet wel NU zorgen voor een geschikte opvolger. Persoonlijk stel ik voor om Santhoki tot president te maken van dit land. Het verschil met Vene is dat hij beslissingen durft te nemen. Dus beste NPS’ers denk er goed over na!!!


  Maak melding
 5. Beste Vene,
  Ik wens jouw niets kwaads toe,en hoop dat je in goede gezonheid verkeerd.maar!!!! stiekem had ik toch gehoopt dat er enige kern van waarheid achter zat zodat je niet terug zou keren ,en iemand met meer daadkracht jouw taken zou overnemen.anyhow sterkte.


  Maak melding
 6. Het is de waarheid redactie,de natuur rekend met hem af.jullie zijn gewoon bange schijters,wanneer men over iets wil reageren of spreken. omdat er een onderzoek zal plaats vinden un Aty da tjompo, CIVD is geen politie maar een voorlichting instelling.waarom reageert mies Griffith op anderen dat de natuur met ze zal afrekenen,
  mag dat wel!!!!!!!.wat men zaait zal men oogsten.


  Maak melding
 7. CIVD..NPS. word wakker word slimmer….Als ik Vtje was zou ik ziek worden tot de dood.
  Ja toch ” wees gerust er komt geen moer van terecht”
  Al die schone handen incl.vingers..zitten nu vol vieze/domme stront.

  Jullie gaan met handelaren geld verduisteren..hoe slim ben je dan…wie neemt het grootste deel mee ..jawel hij die geld in zijn handen(klauwen) krijgt…dus weer krummels voor een domme idioot (nps’er)

  Maar by the way zijn het niet diezelfde handelaren die Bosch(bradibusy) de das om gedaan hebben gezamelijk met Vakbonden.

  Dus waar is jullie verstand en voor wie werken jullie, niet voor de achterban als ik het zo zie NPS.

  Neem jouw bundel en zoek een ander klus unu zwak…unu no waard.
  Schande schande soso don !!!!!!!!


  Maak melding
 8. Ziekte, geruchten, CIVD onderzoek….
  Hoge bomen vangen veel wind, maar dat hebben de politici in ons geliefde land nog steeds niet begrepen.


  Maak melding
 9. Tjé potie dat is de mentaliteit van onze lijders die leiden in surbo..

  Ieder mens na zijn zestigste verjaardag gaat goed en gelukkig met pensioen ,, onze dierbaren blijven aan de macht tot dat de natuur hun roept.. zie het bewijs waar of niet…

  En nu een definitief besluit nemen zou goed zijn voor land/volk..niet alleen maar bla bla bla z.a. enkele maanden geleden zelf verkondigt door el vene..


  Maak melding
 10. Het kan geen kwaad dat een ander bewindsman de taken van Vene overneemt. Hij is overspannen. Nogmaals mijn dringend advies:
  Laat Santhoki het roer overnemen!!!!!


  Maak melding
 11. Beste Sranangman,

  Even mee kappen met kritiek, als hij beter is dan gaan we verder. Gewoon uit respect voor dhr. Venetiaan. Tevens ons staatshoofd.

  Kondre mang, Tang Boeng


  Maak melding
 12. ik ben met stomheid geslagen toen ik dit las. om niet ziek te worden zeg men. ga zo door. ik kan toch niets doen.ze willen ook niet dat iemand iets doet. hun vriendjes keuren zijn eigen vriendjes goed. op dat opzich vind men niet erg als je je vriend help maar.gebruik a.u.b. je eigen kracht en niet van de anderen.


  Maak melding
 13. ik wens de surinaamse staathoofd beterschap toe als hij ziek , want daavoor ben jij mens en geen robot .net als iedereen zijn mening mag hebben heb ik ook de mijne en dat is dat ik sommige reaktie hatelijk vind . als men zo reageert op iemand die zijn land wil behoeden om in handen van drugs mafia te vallen en moordenaars dan vraag mij af wat je die mensen moet toewensen die grote aandeel hebben aan de suriname van nu mensen die er grotere puinhoop van hebben gemaakt zo zijn sommige suri en na so deng o tang toe vene beterschap .


  Maak melding
 14. Getuigt weer dat Venetiaan slechts voorzitter is van een politieke partij. Als staatshoofd zou je verwachten dat er een officiele verklaring van overheidswege zou komen.Maar neen een of ander bestuurslid van de NPS komt met een verklaring met allerlei ongelukkige verwensingen naar de burgerij toe. Ik denk dat deze hele affaire een graadmeter is dat het volk beu van hem is. Ik hoop dat hij bij zichzelf te rade gaat of hij nog wel gedragen wordt door dit volk.


  Maak melding
 15. Ziek zijn,zoals we die kennen,geeft aan dat het lichaam “uit balans” is door wat voor oorzaak dan ook.De ene mens doet zich sterker voor dan de andere maar vroeg of laat komt het tot uiting.De enige die het kan ondervinden is de zieke zelf en meestal houdt hij of zij het net zolang verborgen voor de gemeenschap totdat het zich van de één op da andere dag gaat openbaren en er geen redding meer is.


  Maak melding
 16. men had mijn mening gegeven over venetiaan.
  had gezegt dat, laat vene weggaan. laat hem zijn gestolen spullen meenemen.is dat zo erg slecht dat de redactie het niet nodig vond.
  ik zij ook laat vene zijn vrienden ook meenemen als hij weggaat. met wie hij samen het land heeft geplunderd.neem sardjoe mee.
  laat sardjoe ook zijn gestolen spullen meenemen.


  Maak melding
 17. Nu is de tijd aangebroken om alle wetten die aangenomen moet worden door het parlement goed te keuren.

  Ook de wet tegen de corruptie en criminelen en noem maar op.

  Geef onmiddllijk opdracht aan het p.g. om het december-moorden proces optestarten ..

  Dit is de laatste kans want na front/stront weet niemand welke regering kom en wie dat zijn, wat dan..

  Deze afgeschreven oude boys kunnen het niet meer opbrengen om nog een periode tegen aan te gaan.
  Zie maar wat er gaande is ziek of niet ziek het zij zo,het lichaam is ten einde en de geest ook..

  Ook de slm direct privatiseren evenals bruynzeel,sml,het ambtenaren apparaat en alle parastatale bedrijven,anders heb je straks geen particulieren meer,dan alleen maar ambtenaren in heel het land..

  Gado dé,ma ané loekoe moroe na wié…
  Stré no dé moro foe stré a tin passa ka ba..


  Maak melding
 18. NORMAAL DAT V2N2 ZIEK ZIEK IS VAN AL DIE ONDANKBARE SURINAMERS.cocaine kan niet meer vrij het land uit dus surinamers gaan véné nooit een goeie président vinden maar één ding is zeker véné heeft schone handen en het beste voor met surinamers maar wat hij ook doet gaan suris nooit goed keuren want ze kunnen niet meer rijden in vitara’s en dodge’s zonder hard te werken.beterschap véné als het waar is dat u ziek bent u bent ook mens en schenk geen aandacht aan die stomme reactie’s van stommelingen


  Maak melding
 19. Beste Vene ik wens je beterschap en veel sterkte toe want mi boi je zult het nodig hebben.Je moet dat waar je aan begonnen bent afmaken!!!!!!!!En laat de wereld zien dat je MAN bent ,want mensen die dingen zeggen en niet kunnen waarmaken noemen ze een VRIENDJE!!!
  Dus sterkte mi boi ,wat je zaait dat ga je moeten oogsten


  Maak melding
 20. Diegen die anderen de dood wensen en al dat soort dingen, horen niet als Suri genoemd te zijn. Ma mi Gado mang, fa un kang winsi trawang dédé. Volgens mij ding soortoe sma dati ano wang libi sma moro, maar nawang DJOEMBI.


  Maak melding
 21. er zijn mensen op deze aarde die te veel in god geloven maar niet in goed. die goden die gemaakt zijn door mensen.ik weet niet zeker als ze echt zijn.ik denk het niet, zeker niet, maar waar men zeker van is.is dat er een einde van alle levende wezens komt.
  daarom heb ik besloten om in de echte god te geloven. die echte die alles maakt.die woont niet in india of afrika of europa.er is maar een zon op de hele aarde.er is maar een goede.en een slechte. die is het spel van dit aarde. mischien denk vene dat hij een eigen werld heeft.dan heeft hij het mis. en sardjoe moet dit ook weten.je mag zijn wat jij maar wil.de straf ontloopt niemand. de zon is de vader.de aarde is de moeder. het geweten is de baas. het geweten is het bais van het geloven in god. wie het geweten negeerd. mag bidden zo veel als hij of zij wil. de daden gelden.het gedrag maakt het bedrag. dit wilde men zeggen tegen Sardjoe en venetiaan. ieder wezen moet het leven verlaten. normaal gesproken worden ze pas bewust. als zij ziek worden.dan is het te laat.berouw is altijd mogelijk maar vergeving niet.alles wat men goed of verkeerd doet.worden beloond. goed voor goed. slecht voor slecht. wij hoeven niks te willen.het word door de strot gedouwd. beroep is niet mogelijk. dit zegt men in het algemeen. de ene god is voor alle wezens. de cultuur maakt verschil niet de natuur. voor de natuur word iedereen gelijk gestraf of beloond met vreugde.de familie gaat niet mee. de individu zal het in zijn eendje moeten doen.men haat venetiaan niet hoor.ik denk dat hij soms denk.hoe kom ik van deze ellende vrij.maar die aanhangers die houden hem in de tering.veel vrienden kan slecht zijn.


  Maak melding
 22. Volgens mij zijn al die z.g BETER WETEN antie Venne. of drugs dealer die zomaar aanwaaien met ideetjes. Als recht geaarde Sur. schaam ik me werkelijk hoe de president van het land/volk door zijn eigen mensen wordt beledig en vervloekt en dat is alleen in Suriname mogelijk.Of je nou hem leuk vind of niet hij is dan ook door het volk gekozen dus als jullie hem zo beledig dan beledig je ook de Surinammse volk.
  Kijk kritiek mag hoe dan ook maar de manier waarop vind ik wel aan de laage kant hoor.
  Wat me nog diep ergeren is dat zo iemandwww.suriname niet kan reageren.
  Maar goed dat is alleen mijn bijdrage aan deze discussie verder wenst ik alle recht geaarde suri. het beste toe waar je ook mag bevinden.
  soko soko


  Maak melding
 23. men heeft gemerkt dat de creolse broeders en zusters.ze willen geen kritiek uiten op de regering venetiaan. waarom.is het omdat hij zwart is. je wil toch ook dat jou kinderen niet stelen.nou. ga dan met het goede kant van het spel mee. hou je niet te veel bezig met eigen. eigen. er moet gegeten worden en kinderen moeten naar school. als de kinderen niet goed leren dan krijg jij een slechte pension.speel zo dat jij morgen ook genoeg te eten heb.streef naar het goede. dat is internationaal goed. de afrikaanse mensen zijn slimmer dan de surinaamse criolen.


  Maak melding
 24. die creolse bevolking van suriname zijn niet kritisch tegen de zwarte rover en verkrachters. het gaat om de bevolking.burgers.ze komen vaak met smoesjes.
  van. ja ze hebben geen werk. wat moeten die burgers nou doen als de andere burgers geen werk hebben. die zwarte rovers roven alleen hindoestaanse burgers en schinese burgers.en de zwarte medeburgers zegt, ze hebben geen werkt,dit is toch een klote reaktie,eenrichtings verkeer noem mijn dat,hebben de zwarte geen medelijden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES