dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname zit op Caribische economische integratie

Suriname zit op Caribische economische integratie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 31 aug – De geplande economische integratie in het Caribisch gebied moet goed tegen het licht gehouden worden. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. De kansen en de uitdagingen dienen op een rijtje gezet te worden om uit te maken hoe het best deel te nemen. Makkelijk zal het niet worden.

In zeker opzicht kan zelfs gesteld worden dat de vorming van één Caribische markt eenvoudiger is verlopen. Het wordt dus hard knokken om de Caribbean Single Market & Economy, CSME, voor elkaar te krijgen. De economische poot zal nog wel even op zich laten wachten. Er ligt weliswaar een plan klaar, maar dat moet nog goed doorgenomen worden door de lidlanden én belangengroepen.

“De Single Economy is ingewikkelder dan de Single Market, het gaat ons jaren kosten”, zegt Marica. Verwachtbaar is dat pas tegen 2015 van realisatie gesproken kan worden. In de aanloop zal een gemeenschappelijk beleid ontwikkeld moeten worden op het gebied van onder meer industrie, handel en de agrarische sector. Ook zullen de gevolgen voor de economie, de gemeenschap en het milieu goed zichtbaar te zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES