zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCelstraf voor directeur De Surinaamsche Bank

Celstraf voor directeur De Surinaamsche Bank

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 aug – Directeur Sigmund Proeve van De Surinaamsche Bank is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Het illegaal overmaken van geld voor het Amerikaanse Dorsett Hotels & Resorts is volgens de rechter bewezen. De Centrale Bank van Suriname ziet geen gevolgen voor de dienstverlening.

Cliënten zouden zich geen zorgen hoeven te maken over hun belangen. “De Centrale Bank zal erop toezien dat de Surinaamsche Bank financieel gezond blijft”, wordt gesteld in een verklaring. De Raad van Commissarissen van de bank zegt nog steeds alle vertrouwen te hebben in de directie, ook al omdat de instelling er met de haren bij is gesleept. “De veroordeling is niet terecht”, aldus de raad.

Een deel van de straf is voorwaardelijk. Proeve zal zes maanden moeten zitten als het vonnis wordt uitgevoerd. De rechter heeft weliswaar geen onmiddellijke aanhouding gelast en er is hoger beroep aangetekend. Evenveel straf kreeg oud-directeur Edward Muller. De bank moet ook één miljoen Surinaamse dollar (ongeveer driehonderdduizend euro) boete betalen.

In 1998 zijn rekeningen geopend voor het storten van vreemde valuta. Dit gebeurde zonder toestemming van de Deviezencommissie. Ook zijn in het diepste geheim miljoenen dollars overgemaakt naar buitenlandse rekeningen, wat ook niet mag zonder toestemming.

Het geld was afkomstig van casinoactiviteiten, waarin ook klokkenluider Vinodh Parbhoe aandelen had. Parbhoe is in 2001 op straat doodgeschoten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Het bewijst weer waar de grootste boeven zitten..Bijna al die lui die een “hoge” positie hebben in de Surinaamse maatschappij en eigenlijk een voorbeeld functie hebben of een serviceverlenende naar de Surinaamse bevolking toe, doen verkeerde dingen; frauderen, doen aan criminele acticiteiten en denken alleen aan hunzelve (stelletje zakkenvullers). Zo helpen ze zelf het Land naar de kloten en schelden de Surineds dan uit als ze iets willen ondernemen of terug willen in Suriname.

  Deze verkeerde mensen hebben GEEN hart, ziel en geweten als zij en hun gezin het zelf maar goed hebben. stelletje egoïsten.

  Suriname is een rijk land met veel bodenschatten, maar ze komen in verkeerde handen of worden weggeven aan andere landen zoals China, Guyana etc.

  Suriname neem een voorbeeld aan India..!!

  Mannen in Suriname plegen óók zelfmoord omdat ze schulden hebben daar de Surinaamse vrouw steeds materialistischer wordt in Suriname en iemands anders (Hollandse man) buitenvrouw en schatje wil zijn. De mannen van Suriname gaan deze schulden aan om hun vrouwen te willen pleasen, te willen behouden anders lopen deze vrouwen weg.

  groet


  Maak melding
 2. Maakt niets uit wie aan de macht was in 1998..

  Deze proeve is NPS…..Den kwent
  Furu.Furu…..Dombo.Hij leek eerlijk te zijn ,
  maar wilde gauw rijk worden.

  Akuba


  Maak melding
 3. De rechter veroordeelt Sigmund Proeve tot een jaar straf vanwege illegale geldovermakingen en de Raad van commissarissen stelt alle vertrouwen in de direktie. Wat raar is dat. Wordt Sigmund straks ook benoemd tot beleidsadviseur van de bank?
  Aan wie moet de bank de 1 miljoen boete betalen en uit wiens zak moet dat komen? Zijn dat de aandeelhouders die daarvoor moeten opdraaien?


  Maak melding
 4. en nu laat de dsb weten dat proeve ondanks het vonnis ..direkteur blijft…telting reageert geschokt om het vonnis, het VES is geschokt..
  noemen het het vonnis onjuist..en wie is nu aan macht? dat is de vraag. dit heeft niks te maken met wie er toen toen was..wie is er nu en hoe pakken ze het aan. In ieder geval proeve blijft directeur, zo heeft de rvc bepaald.Dus ga nu schelden op de juiste mensen.


  Maak melding
 5. Rechtstaat Su. op dit moment weet niks en loopt dik achter op ’t wereld gebeuren puur dommig/achterlijk (kwijlers).

  Wet boek +/- 1700 na Christus (koloniaal)


  Maak melding
 6. Laten wij eerlijk zijn als regels fout zijn toegepast…behoort man de staat boete te betalen.
  Maar ja nu…wie is staat in Su. Bij of na betaling van boete.
  Rara rara !!! waar gaan de centjes heen….prive pocket.


  Maak melding
 7. hahahhahahaha Du,toch,hahahahahah je bent zo vol van wrok,dat je nu je eigen geliefden hun glazen stukgooit,wie aan de macht was=Ga wederom je inteligentie opvijzelen en vraag aan NPS wie toen aan de macht was,DOMBO.

  Maar goed, men gaat steeds verder in Suriname,zelfs de rechterlijke macht doet mee,waarom mag deze looser,Proeve,nog steeds vrij rondlopen???Was het een gewone man in de straat,zou hij zonder pardon achter slot en grendel zitten,hoger beroep of niet pffffffffffff,Suriname (Rechtelijke macht)op zijn smalst pfffff.


  Maak melding
 8. nr.11
  Correctie: man = men

  Laten wij eerlijk zijn als regels fout zijn toegepast…behoort men de staat boete te betalen.
  Maar ja nu…wie is staat in Su. Bij of na betaling van boete.
  Rara rara !!! waar gaan de centjes heen….prive pocket.

  Corruptie


  Maak melding
 9. Ik vind dat jullie hier niet eerlijk tegenover jullie zelf zijn. Laten we eerlijk zijn: Had iemand iets anders verwacht?
  Misschien hadden we allen een ander resultaat GEHOOPT maar dit is Suriname dus dieven worden beschermd.

  Jullie moeten begrijpen dat niet alleen Dorsett op deze manier geld heeft overgemaakt, honderd andere mensen hebben op deze manier witgewassen. Als een van deze top mannen gaat zitten gaat er heel wat aan het licht komen dus er is pressure van alle kanten om de zaak te sussen.
  Tek ie ai loekoe, na hoger beroep is de zaak dood.


  Maak melding
 10. recht is recht en krom is krom.
  Proeve en de leiding van de DSB wisten en moeten weten dat er deviezen wet is in suriname en dat deze nimmer is opgeschort. Of zitten in het management personen die niet daar horen te zitten?
  Wij kunnen allen verbaasd doen maar het is en blijft een strafbaar feit. Als dit heden ten dage nog past in de samenleving is iets van een andere orde. Dus zullen Proeve en Muller hun straf zoals ieder ander moeten uitzitten.
  Overal ter wereld zou na het uitspreken van het vonnis de directie van elk willekeurig bedrijf worden afgezet als directielid. Alleen in Sur is men in staat een veroordeelde directielid, hoe krom het vonnis ook is, aan te houden als directielid en dit ook nog wereldkundig maken.
  Waar en wat gebeurt er met het imago van de bank?


  Maak melding
 11. Indertijd kon de burgerij aandelen kopen van DSB.Zijn deze aandeelhouders nu niet benadeeld door de leiding van de bank? Hoe zit het met hun dividend waar ze aanspraak opmaken? Ik hoop niet dat we een zelfde situatie krijgen als toen met de Vervuurtsbank toen iedereen hun geld bij de bank kwam opeisen.


  Maak melding
 12. En zo werken Surinamers mee aan het leeg plunderen van eigen land. Kijk maar hoeveel cassino’s er zijn en dan nog de chinezen die geen cent betalen en alles naar huis lozen en de bank direkteur die knijpt gewoon zijn ogen toe en strijkt zijn commissie op.
  Suriname is een lachertje zels de turken en de marrokanen hebben dat in de gaten.
  In Suriname kun je schatrijk worden als je maar van buiten kom eigen mensen worden zo dom mogelijk gehouden en ze schijnen het prima te vinden ook.


  Maak melding
 13. nr. 18 Ingrid geen koper van de staat de staat kon juist verdienen(bogobogo)..maar jij weet… buitenland toch…..toch wist jij dat niet.!!!!!.
  ipv. aan eigen centjes tewerken gaan zij nu rond lopen bedelen..dat is FRONT.


  Maak melding
 14. Dit schouwspel speelt al sinds 1981, als men goed in de boeken kijkt dan komt men erachter hoe de bankwezen hun winsten maakt. Dit is maar de bovenste laag van een beerput.


  Maak melding
 15. Jij beny volgensmij een nederlandse hindoestaan. Want wat je zegt spoort niet.
  Ja het gaat niet goed in su, maar nederlanders naar su laten komen is zeker niet het antwoord. Laten die gasten maar lekker in dat kikkerland vriezen.


  Maak melding
 16. Geloof niet alle artielelen. woorden kan je makkelijk verdraaien en wij maar ruzie maken met elkaar. Wat kan jij voor je land betekenen in plaats van negative praatjes daar helpt je jou land niet mee .leuk he alleen praten aan de waterkant . Mars jullie allemaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES