vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRuis in Surinaamse telecomsector houdt aan

Ruis in Surinaamse telecomsector houdt aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 aug – Het blijft onoverzichtelijk in de telecommunicatiesector. Niemand kan met zekerheid zeggen wanneer de netwerken van de drie aanbieders onderling aangesloten zullen worden. Minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme wil de vingers niet branden.

De Telecommunicatie Autoriteit Suriname, Tas, heeft de opdracht gehad overeenstemming te bewerkstelligen tussen de beide nieuwkomers en staatsbedrijf Telesur. “We hebben met Telesur gesproken en zij zeggen dat ze altijd bereid zijn mee te werken. Of ze gesprekken voeren of niet, daar ben ik niet bekend mee”, zegt Apinsa. De details schijnen de meeste moeite te geven.

Een basisovereenkomst is reeds bereikt, maar de bijlagen over de praktijk van de connectie komen niet door. Nieuwkomer Digicel Suriname heeft haast en vindt dat Telesur van alles bedenkt om de realisatie zo lang mogelijk uit te stellen. “Daar is niets van waar”, zegt Telesur-directeur Dirk Currie. Het bedrijf zit nog steeds met onbetaalde rekeningen uit de jaren tachtig.

Een particulier had toen toestemming verkregen om telefoondiensten aan te bieden. De connectie met Telesur kwam na veel stampvoeten en politieke inmenging. De concurrent ging uiteindelijk failliet en Telesur bleef met de kosten zitten. Volgens Currie is die les geleerd. “De vragende partij zal moeten opdraaien voor de kosten.” Mogelijk komt het toch nog goed, tenminste als ook deze hobbel is genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De reactie van Currie lijkt wel het achterlijke denken van de NPSers.Het bedrijf zit met onbetaalde rekeningen van de jaren tachtig. We leven nu in 2007. Als een direkteur een dergelijke opmerking maakt betekent het op de plaats rust voor dat bedrijf. De vragende partij zal moeten opdraaien voor deze kosten. Wie bedoelt hij daarmee? Er zal toch wel duidelijkheid in deze zaak moeten komen. Het volk is ook hier weer de dupe


  Maak melding
 2. weer het bewijs dat deze ministers daadkracht ontbreken en dus het veld moeten ruimen voor meer daadkrachtige personen.Hoe durft minister Richel Apinsa van TCT te stellen om zijn vingers niet te branden aan dit probleem.Hoe wil deze regering investeerders naar Suriname lokken met dit gedrag?Men kijkt wel uit om te investeren in zo’n klimaat met deze gezagsdragers aan het roer.Het zijn dus de directeuren en eigenaren die bepalen wat er in Suriname komt en gebeurd, niet de regering.Waarom hebben wij dan een regering die geen beslissingen kan of durft te nemen.(ok,bijna vergeten dat deze machthebbers uit het zelfde nest komen als de ministers.)zolang deze ongeschoolde en niet daadkrachtige figuren aan het roer zitten wordt het niets met Suriname.Jammer,maar dit is de schuld van het volk die ze heeft gestemd.Vandaar dat geen enkel familie lid geld of een doos van mij krijgt.Blijf maar lekker met jullie bobo’s door suderen want eens komt er een verandering,ik hoop bij de volgende verkiezing.

  adjosie,


  Maak melding
 3. Jaja, het is zeker de schuld van de bevolking zelf, want ze hebben zelf gekozen voor deze regering. De bevolking wordt met ” snoep” gelokt en verwend als er verkiezingen komen. bij verkiezingscampgne´s geven de partijen cadeau´s en valse beloften weg, waarin de materialistische bevolking intrappen en geloven….pas later zien ze dan dat ze in de maling zijn genomen en intussen hebben de partijen hun positie en doel bereikt…
  Geld en vooral Euro´s speelt in Suriname een grote rol en daar kan je (onder de tafel)alles mee kopen en gedaan krijgen bij de ambtenaar en de overige bevolking zoet mee houden.

  Dus Glenn Ijzer..ik ben het helemaal eens met je en ik geef óók geen geld en pakketdoos aan iemand in Suriname….want ze schelden mij later net als aan de andere Surineds toch uit.

  groet


  Maak melding
 4. Zoals ieder nuchter weldenkend mens weet, worden in de regering compromissen gesloten tussen diverse partijen.
  Het is dan ook logisch dat op deze wijze niet alle beloften noch wensen direct gerealiseerd kunnen worden.De mensen die onderwijs genoten hebben weten waar ik op doel.Het is een zeer naïeve uitspraak om te zeggen dat een minister niet daadkrachtig genoeg is om beslissingen te nemen.Beseffen jullie wel dat ministers het er niet alleen voor het zeggen hebben. Iedere minister heeft zijn visie over bewindvoeren, maar kan daar niet altijd aan toegeven vanwege het feit dat de beslissingen van een minister eerst goedgekeurd moet worden door de betrokken partijen. Laat u daarom beter inlichten over politieke kwesties voordat u daarover een uitspraak doet. Waar ik mij mateloos aan irriteer is het geklaag van het volk over het bewind, terwijl het volk bijna niets onderneemt om het land vooruit te helpen.Alles wordt door het volk afgeschoven op de schouders van het bewind.Een land opbouwen is een samenspel van volk en regering. In dit geval probeert de Surinaamse regering oplossingen te vinden en wat doet het volk :”Alleen maar KLAGEN”.Jullie rennen allemaal naar Nederland denkende dat daar goud te behalen valt, terwijl het echte goud in uw land van herkomst zit. Wat heeft het sturen van paketten te maken met dit onderwerp? U zegt letterlijk tegen uw landgenoten :”Stikken jullie maar want ik heb het goed in Nederland en jullie niet.” Wat een egoïsme en arrogantie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES