Voor het eerst aortaoperatie verricht in Suriname

0

PARAMARIBO, 29 aug – Voor het eerst in Suriname’s geneeskundige geschiedenis een aortaoperatie uitgevoerd bij een hartpatiënt. De operatie is verricht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De patiënt verkeert in goede conditie.

De bij de patiënt vastgesteld verwijding is verholpen. Ook is een scheur hersteld in de wand van de lichaamsslagader. ”Ik ben er trots op dat is bewezen dat hartoperaties ook hier kunnen plaatsvinden, met assistentie van het medisch team van het ziekenhuis, zegt thoraxchirurg Pieter Voigt tegenover de Ware Tijd. Tot voor enkele jaren terug was het onherroepelijk richting Nederland.

De laatste jaren werden de ergste gevallen behandeld in Colombia of de Verenigde Staten van Amerika. Opereren in Suriname zal behalve het herstelproces ook de geldbuidel ten goede komen. Voigt, die kortgeleden remigreerde, is ook geassisteerd door zijn Nederlandse mentor Michel Versteegh, hoofd Cardiothoraxale Chirurgie van het Leidse Universiteit Medisch Centrum.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.