Suriname moet klaar staan voor integratieproces

7

PARAMARIBO, 29 aug – Suriname moet zich zo goed mogelijk voorbereiden op het integratieproces in het Caribisch gebied. Dit zegt minister Joyce Amarello-Williams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Er zitten zoveel aspecten aan het proces, dat niet vroeg genoeg begonnen kan worden.

Onder meer zal rekening gehouden moeten worden met mogelijke concurrentiegolven als de Caribische Gemeenschappelijke Markt eenmaal is gerealiseerd. Ook het vrije personenverkeer zal niet zonder gevolgen blijven. ”Dienstverleners kunnen gebruik maken van Surinaamse arbeidskrachten”, zegt Amarello-Williams. Dat kan leiden tot het wegtrekken van kader.

Dus zal beter dan ooit gezorgd moeten worden voor het eigen personeel. Onder meer intellectuelen, mediawerkers en kunstenaar mogen zich al vrijelijk bewegen. “Binnenkort volgen leerkrachten, verpleegkundigen en ziekenverzorgers”, aldus Williams. Suriname lijdt zelf al een tekort. Door meer met elkaar samen te werken en rekening te houden met elkaar kunnen vakbeweging en bedrijfsleven de komende uitdagingen beter het hoofd bieden.


7 REACTIES

 1. Is het niet de schuld van NPS, partij van de GROENEN. Ze zullen nooit rijp worden en bijven altijd groen. Chinezen komen in het land en toch kunnen ze het werk niet eerlijk verdelen. Nog altijd veel werklozen en nog steeds bedelen. Al het goud is gratis weg gegeven. Chinezen willen bij Patamaka palmolie plantage aanleggen voor ruil van al het hout daar. Na 7 jaar worden die Obepalm volwassen. Willen jullie me zeggen dat Chinezen zo lang zullen wachten. Als het hout op is lopen ze weg. Jullie zullen het zelf zien. NPS zal nooit verstandig worden. We hadden toch al een Obeplantage daar of heeft Rony het opgegeten. Suikerplantage Marienburg ook weg.


  Maak melding

 2. Er is vaak geroepen , schouder aan schouder te werken en samen te denken.dat kennen Surinamers niet men ziet alles; als een lachertje.De surinamers werken Liever met Buitenlanders,die alles weg dragen precies wat de vorige schrijver zegt:NPS blijft groen en zal nooit rijp worden.


  Maak melding

 3. nr.1. Marrons jouw familie die Sarramacaan(Rambo Dombo//:Brus) heeft zelf de Palmolie produktie vernield met de zogenaamde jungle oorlog …..weet dit club Marrons.
  Dat moest jij weten toch…en daarom wordt de boel nu verkocht.


  Maak melding

 4. Geen woorden, maar daden!
  Nu nog een beleid voeren om het land niet leeg te laten lopen!
  Er zitten alleen al 350.000 in Nederland en ik zou maar niet bouwen op de import van chinezen en brazilianen om de leemte optevullen, want of zij jullie regeerstijl zullen slikken is nogmaar zeer de vraag!


  Maak melding

 5. Ik denk dat Vene het land zal verkopen voordat hij de aarde gaat verlaten om op de maan te kan wonen.

  Dat is opzicht prima ..eindelijk een gekleurde op de maan.

  Brunsie is de hoofdschuldige die alles in het land heeft kapot gemaakt. Vandaag zou Suriname veel verder zijn als Bouta het land zou leiden… maar Nederland ging Brunsie steunen om Bouta kapot te maken..

  De grootste domoor die ooit in Suriname is geboren is de analfabeet Brunsie.. daarna volgt vene,Somo..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.